STROJNISTVO.com • Poglej temo - Morse konusi

Morse konusi

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Morse konusi

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.1.2004 14:25

Ima kdo podatke o kratkih morse konusih kateri se uporabljajo pri rezkalnih strojih (DIN DV 40,50...)predvsem me zanimajo premeri in kot, ker bi rad dal izstružiti in brusit posebno vpenjalo...
Vem da bi lahko pomeril obstoječe toda malo nerodno je pomerjanje in korigiranje...
po netu sem iskal toda našel sem eno kopico vpenjal toda pri nobenem ni mer na strani konusa..

za vsako pomoč hvala!

lado
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.1.2004 15:08

Jaz imam tudi eno vprašanje v zvezi s konusi. Doma imam vrtalni stroj, ki ima glavo za vpenjanje na morsejevem konusu in ko vrtam, konus včasih izpade. Mi lahko kdo pove rešitev?

lp, hvala
Gost

OdgovorNapisal/-a marko-x » 6.1.2004 15:28

Pri meni je pomagalo, da sem konus naoljil in ga očistil, pol pa še mastnega malo bolj divje nasadil gor.
marko-x

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.1.2004 22:26

Morsejevi konusi so standardnih dimenzij, katere najdeš v Krautovem strojniškem priročniku.
Podatki o konusu v vretenu rezkalnega stroja pa bi morali biti navedeni v tehnični dokumentaciji stroja.
lp
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 7.1.2004 20:17

Ali lahko vibriranje osi na kateri je pritrjen morsejev konus pripomore k izpadanju konusa?

lp, hvala
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.1.2004 18:55

Da, lahko v kolikor se konusa ne prilegata dovolj, ali je poškodovan , prisotnost umazanije.Zgodi se pa tudi, sicer bolj poredko, da je na svedru zadnji konec stebla za malenkost predolg in konus svedra ne sede dovolj globoko.
Pozdrav, Marjan
Gost

Vodni smirkov papir

OdgovorNapisal/-a Gost » 29.4.2004 21:03

Vzameš v roke vodni smirkov papir št. 600-1000, zbrusiš , obrišeš in drži!
LP Bogdan
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov