STROJNISTVO.com • Poglej temo - Emulzija

Emulzija

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Emulzija

OdgovorNapisal/-a borhwerk » 5.5.2008 20:34

Imamo problem z emulzijo. Nekateri zaposleni so alergični na njo in dobijo izpuščaje in srbečico. Mi lahko kdo svetuje kaj lahko najbolje storim za delavca in firmo in katera hladilna sredstva naj uporabljamo.
borhwerk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BANE » 5.5.2008 22:36

Pa ves, da moras vsaj enkrat letno v sistem vliti sredstvo za unicevanje klic, alg,... nato, pa zadevo izprazniti in naliti novo.

Ce to ne pomaga zamenjas delavce :D
HA HA hecam se-zamenjas emulzijo a ne :wink:
BANE
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 6.5.2008 12:50

Pozdravljen,

Jaz prodajam emulzije sintetične in mineralne. Lahko ti svetujem vendar rabim več podatkov. Če si zainteresiran se mi oglasi na:
gregor.rupar@siol.net
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Emulzija

OdgovorNapisal/-a roberto76 » 5.8.2013 11:09

Imamo problem z emulzijo. Nekateri zaposleni smo alergični na njo in dobimo izpuščaje in srbečico. Mi lahko svetujete kaj lahko najbolje storimo in katera hladilna sredstva naj uporabljamo delamo samo z aluminijem in na cnc strojih haas rezkanje,vrtanje,rezanje navojev…
Tip ki nam to emulzijo vozi in dela neke teste se pa samo zgovarja in vlije neko sranje not in gre.Emulzijo pa smo menjal pred enim letom on samo za neke bakterije not vlije in gre.Upam da bom od vas zvedel kaj več o tem, ker nas ima kar veliko probleme z rokami klub da imamo gor rokavice.
Po moje menjat dobavitla emulzije in to je to.Jutri vam napišem ktero emulzijo uporabljamo .Hvala že v naprej pa lep dan.Robi tel 040 735 508
roberto76
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Dimc » 5.8.2013 11:40

Pozdravljeni,

Kolikor sem razbral z vašega sporočila je možno da vam vlivajo v emulzijo antibaktricid za uničevanje glivic, ki seveda tudi prepečuje da emulzija začne ''smrdeti'. Da imate težave na koži je posledica prevelike količine antibaktericida ali slabe kvalitete emulzije, se pravi da je agresivna. Oglasim se pri vas in bomo poskušali problem rešiti.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 5.8.2013 13:10

roberto76 napisal/-a:Tip ki nam to emulzijo vozi in dela neke teste se pa samo zgovarja in vlije neko sranje not in gre.

A to pride en tip z rjavim volvotom? :lol:
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a laudi » 10.8.2013 17:40

obstajajo tudi PH (7,2 do 7,5)nevtralne emulzije,prijazne koži
laudi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Dimc » 11.8.2013 11:36

Pozdravljeni,

PH emulzije je normalna vrednost okrog 9 večina emulzij ima PH 9,2.
Če bo PH nižji ima emulzija prenizko koncentracijo in posledično začne smrdeti in
se razkrajajo bakterije, glivice,...
Tako da bodite pri emulzijah pazljivi s PH.
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Špena2 » 23.4.2014 8:53

tudi jaz sem imel podobne težave z emulzijo. Je pa res da sem vedno šel na poceni emulzij.

Potem sem imel tega dosti pa sem šel pogledat kako majo avstrici pa nemci to rešeno, in sem ugotovil da nihče ne uporablja poceni emulzije in vsi raje vlagajo v dražje, potem pa pri orodju prihranijo.

tako da sem menjal na Rhenus in sem zelo zadovoljen, sicer je cena kr višja , samo pa ni nekih težav pri delavcih ali pa pri obdelavi.
Špena2
Novinec
Novinec

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov