STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prerez v detail view

Prerez v detail view

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Prerez v detail view

OdgovorNapisal/-a mblazko » 14.5.2008 10:57

Imam vprašanje glede kreiranje pogledov na delavniški risbi.

Imam en večji izdelek v base view. Rad bi naredil detail prereza. Ali je možno ustvariti detail view in hkrati na njem narediti prerez?

Trenutno najprej naredim section view in iz tega pogleda dodaten detail view. Deluje ampak ni najbolj praktično.

Mogoče me je kdo sit, ampak proe ima okno za ustvarjanje pogledov na delavniški risbi solidno narejeno in tam lahko vklopiš to možnost.

Hvala.
Živim da delam ali delam da lahko živim? To je sedaj vprašanje.
mblazko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SasoP » 14.5.2008 14:27

Če prav razumem, to lahko narediš tako, da narišeš prerezno črto le na delu, ki ga želiš prerezati in podaš prerezu večje merilo. Pogled bo rezan le na dolžini prerezne črte.

Slika

Obratno pot - izdelava prereza in nato detajla - si ubral že sam, spregledal si verjetno le to, da lahko odvečni vmesni prerez nato ugasneš (desni klik nanj in ukaz Suppress), da po nepotrebnem ne dela gneče na izrisu.[img]

[/img]
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mblazko » 14.5.2008 14:50

Slika

Ja, smo se prav razumeli. Ta način lepo deluje na kratkih delih. V mojem primeru pa imam narejen prerez na posodi z velikim premerom. Takrat pa je rezultat druga slika. Moja želja pa je tretja.

Res pa je, da sem spregledal supress pogleda. Zdaj je risba čista in ni nepotrebnih pogledov. Hvala.
Živim da delam ali delam da lahko živim? To je sedaj vprašanje.
mblazko
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov