STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako iz več assembly-ijev v vse dele v kosovnici

Kako iz več assembly-ijev v vse dele v kosovnici

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Kako iz več assembly-ijev v vse dele v kosovnici

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 13.5.2008 13:56

Zdravo!
Zanima me če se in kako se da v drawingu (rišem sestavno risbo reduktorja) dopolniti kosovnico s tistimi deli, ki so bili že pred izdelavo kompletnega reduktorja sestavljeni skupaj. (Reduktor je sestavljen z večimi deli ki sem jih že predhodno sestavil v assembly-iju (za poznejše lažje sestavljanje).) Ko mi izpiše kosovnico so na njej le deli ki so bili sestavljeni v zadnjem assembly-iju.

Hvala za odgovor
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 13.5.2008 21:35

en od načinov:
table, repeat region, attributs, označi kosovnico, recursive (izpiše vse parte), flate (izpiše samo kose najvišjega nivoja)
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 13.5.2008 21:46

vili napisal/-a:en od načinov:
table, repeat region, attributs, označi kosovnico, recursive (izpiše vse parte), flate (izpiše samo kose najvišjega nivoja)

OK odlično, to dela hvala :D Imam pa še eno vprašanje, kako v kosovnici spreminjamo imena delov, število delov... Ker mi napiše "cannot modify this value". Hvala
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 13.5.2008 22:29

spreminjanje imena dvoklik na ime in v editorju popraviš ime, če je ime parameter v tabeli, če pa je to ime datoteke pa v kosovnici ne gre, kako pa popraviti št. kosov?????, program šteje kose v sestavu to ne gre, kose lahko samo dodajaš, brišeš ali zamrzneš, potem program na novo prešteje kose in število kosov izpiše v kosovnici, ročno ne gre
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 14.5.2008 5:29

vili napisal/-a:spreminjanje imena dvoklik na ime in v editorju popraviš ime, če je ime parameter v tabeli, če pa je to ime datoteke pa v kosovnici ne gre, kako pa popraviti št. kosov?????, program šteje kose v sestavu to ne gre, kose lahko samo dodajaš, brišeš ali zamrzneš, potem program na novo prešteje kose in število kosov izpiše v kosovnici, ročno ne gre

Se mi je zdelo, da je nekako tako
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 14.5.2008 19:43

Imam še eno vprašanje glede kosovnice. Sedaj ko pa izberem ta način kot ste mi prej napisali, mi pa v njej izpiše tudi vse dele ležaja (ki so bili sestavljeni v assembly-iju), ki pa bi rad, da bi mi ležaj izpisalo le kot ležaj, ne pa njegove sestavne dele. Kaj se to da izbrisati ven iz kosovnice?
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 14.5.2008 20:04

ja izpiše vse tudi tisto kar ne želiš, zadevo lahko rešiš z večnivojsko tabelo - z gnezdenjem (nested repeat region, poglej v helpu) z gnezdenjem sam določiš do katerega nivoja izpiše kosovnico.
v enem reduktorju pa res ne potrebuješ podsestavov saj nima toliko delov, da nebi šlo na istem nivoju.

lahko pokličeš 041 912 458
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 14.5.2008 20:16

To je res, da bi se dalo na istem nivoju, vendar mislim da bom kdaj izdeloval še kakšen bolj zahteven sestav, tam bi pa že težje sestavljal kar vse v istem... Gre se tudi zato da bi se rad navadil. Bom še malo poizkušal, čene pa bom vse v enem sestavil pa bo :) .
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 14.5.2008 20:38

konstrukter mora biti tudi tehnolog, organizator, poznati mora procese in mora pri konstrukciji - setavi upoštevati tudi tehnologije (rezanje, varjenje, strojne obdelave, montaže...) kako, kje in kdaj se bo kakšna stvar delala, sestavila in ne sme gledati samo to kako bo njemu lažje
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 14.5.2008 22:00

vili napisal/-a:konstrukter mora biti tudi tehnolog, organizator, poznati mora procese in mora pri konstrukciji - setavi upoštevati tudi tehnologije (rezanje, varjenje, strojne obdelave, montaže...) kako, kje in kdaj se bo kakšna stvar delala, sestavila in ne sme gledati samo to kako bo njemu lažje

Mislim, da počasi napredujem. Sedaj še študiram...
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Blaž FS » 14.5.2008 23:33

Svaka čast fanta - jz sm pa toplo vodo odkrival v SolidWorks-u s temle, in ravno tako reduktor. Vsak projekt gre bolš

Lp
Blaž FS
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Blaž FS » 14.5.2008 23:34

Blaž FS napisal/-a:Svaka čast fanta - jz sm pa toplo vodo odkrival v SolidWorks-u s temle, in ravno tako reduktor. Vsak projekt gre bolš

Lp

Sm pozabu povedat da je tm podobna zadeva
Blaž FS
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov