epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Shacal napisal/-a:Sem še nekaj pozabil. Upam tudi da končno uredijo translatorje za dwg/dxf. Bi bilo zelo lepo, če bi.

Kovacija napisal/-a:Pred dnevi sem bral o novih načinih 3D kotiranja.
Želim kotirati takšen enostaven primer:
Med robom telesa in luknjo je ena 3D kota. S to koto želim popravljati stanje na položaju izvrtine ali pa položaj robu na telesu. Vem, da se sliši enostavno. Pri meni v sw2008 to ni možno pa tudi kolega v Inventorju ne more tega brez večje telovadbe. Če kdo to zna naj nam prosim piše rešitev ali da en primer.
Prosim za kratko razlago možnosti pri vašem novem paketu. Tiste vaše filme sem pogledal in mislim, da se bo dalo. Hvala.

Kovacija napisal/-a:Hvala Magnum. Vendar nisi dobro prebral vprašanja.
Namreč glede na zahteve sklopa se velikokrat pojavi nujnost kjer mora luknja ostati tam kjer pač je narisana. S tem je sestavljivost zagotovljena.
Torej želim, da luknja ostane kjer je, spremeniti pa je nujno rob telesa. Kar sem že zgoraj omenil.
Jasno da vse to ni v eni skici. Lepo število jih je in še gozd 3D relacij, ki vozijo stvar. To delam že lep čas in tudi s kolegi stopimo kdaj skupaj. Edino kar me zanima, kako vi zvozite ta problem. Ker SW ga ne zna.
Jaz ga nekako rešim a mi pobere veliko truda.

magnum357 napisal/-a:Kovacija napisal/-a:Hvala Magnum. Vendar nisi dobro prebral vprašanja.
Namreč glede na zahteve sklopa se velikokrat pojavi nujnost kjer mora luknja ostati tam kjer pač je narisana. S tem je sestavljivost zagotovljena.
Torej želim, da luknja ostane kjer je, spremeniti pa je nujno rob telesa. Kar sem že zgoraj omenil.
Jasno da vse to ni v eni skici. Lepo število jih je in še gozd 3D relacij, ki vozijo stvar. To delam že lep čas in tudi s kolegi stopimo kdaj skupaj. Edino kar me zanima, kako vi zvozite ta problem. Ker SW ga ne zna.
mislim, da sem dobro prebal vprašanje, odgovoril pa le na del: praviš da želiš spremeniti distanco od roba do luknje (na to sem odgovoril), ali pa od luknje do roba-se pravi premakniti rob. Ja saj to je (skoraj) isto, samo popravil boš mero ki definira rob. Če je ta fiksen, ga verjetno ne moreš premakniti, (tudi to je možno-če praviš da znaš ne bom razlagal). To kar pa NX nova verzija prikazuje-filmčki, bo verjetno v redu, vendar uprašanje: kako boš s potegom točno premaknil neko stvar, naprimer natančno za 1,325mm ?????. Ne boš mogel !!!
Vpisati boš moral ročno natančno mero-številke-in to isto narediš danes pri SW. !!!

Izpust napisal/-a:magnum357 napisal/-a:Kovacija napisal/-a:Hvala Magnum. Vendar nisi dobro prebral vprašanja.
mislim, da sem dobro prebal vprašanje, odgovoril pa le na del: praviš da želiš spremeniti distanco od roba do luknje (na to sem odgovoril), ali pa od luknje do roba-se pravi premakniti rob. Ja saj to je (skoraj) isto, samo popravil boš mero ki definira rob. Če je ta fiksen, ga verjetno ne moreš premakniti, (tudi to je možno-če praviš da znaš ne bom razlagal). To kar pa NX nova verzija prikazuje-filmčki, bo verjetno v redu, vendar uprašanje: kako boš s potegom točno premaknil neko stvar, naprimer natančno za 1,325mm ?????. Ne boš mogel !!!
Vpisati boš moral ročno natančno mero-številke-in to isto narediš danes pri SW. !!!
No kolega Magnum ... in ostali
Kako vam sedaj delujejo vaše kote v SW2008.
Ni vse tako enostavno kot vam je izgledalo prej a ne !
Precej dela je z izkanjem konstarinov, redefinicijo in postavljanjem novih fiksnih točk v skici, da se vam samo smisel kotiranja lahko obrne.Grozljivo e ne ?

sven napisal/-a:1. kar NX obljublja, zaenkrat ostali samo sanjajo
2. to kar zmore SW zdaj, je NX že pred nekaj časa
3. glede tega, da VSE deluje pa samo nekaj vprašanj:
Kako je v SW kaj z odprtimi profili?
Kaj se dogaja z roundi na robovih, če narediš luknjo čez tak rob?
Kakšne informacije o spremembah ti da v lepo skotirani tehnični dokumentaciji, če se je model spremenil?
Koliko pogledov na risbi ne zgine, če model pomotoma zbrišeš ali samo perstaviš v drugo mapo?
No ja, verjetno bi še lahko našteval. Tako, da prosim, tisti VSE lahko drugič spustiš.
Vsi programi imajo prednsoti in pomanjkljivosti tako, da je tisti VSE res za lase privlečen.
Lp.

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov