epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
OGICOM napisal/-a:jah stvar je taka...rabil sem ljudi za v Belgijo za 3 tedne, 1 tedn doma za pol leta. ljudje niso kaj preveč zaintereserani. če pa sem že našel koga je pa hotel 18 € na uro + povrnjeni usi stroški + plačana hrana in prenočišče. to je pa že odiranje če smo realni...Moje mišljenje je da če ti dnevno zaslužiš 100€ in imaš use stroške krite si na konju!

belli napisal/-a:Se strinjam! Za kakšno delo pa je šlo?
patriot napisal/-a:Torej-strojni tehnik (narejena tudi višja ekonomska šola ampak se ne izplača), 35 let, 15 let delovne dobe, energetika, 8 urno dopoldansko delo-malo manj kot 25k €.

nejkica napisal/-a:Moje mnenje glede slovencev v tujini. Delovne razmere pri nas so slabe, na zahodu pa (vsaj po mojih izkušnjah) precej boljše in bolj jasne.
Slovenci se precej malo odločamo za tujino in to rešuje slovenske firme, ki ne plačujejo svojih delavcev primerno - čeprav imajo cene storitev, izdelkov povsem evropske.
Moje mnenje je, da če se stanje ne bo v parih letih popravilo, se bodo v tujini oblikovali nekakšni centri, kamor bodo slovenski možgani odhajali. V jugoslaviji je bil tak primer Frankfurt/Main. Ko se bodo ti centri vzpostavili, se nam piše slabo. Zmanjkalo bo izbraženih ljudi, delo bo čedalje bolj neorganizirano (če je to še možno) in stres in breme čedalje večja. Takrat bo pa hudič.
Upam, da do tega ne bo prišlo, vendar zaenkrat nič ne kaže nasprotno.

mašinist napisal/-a:Tudi sam sem čedalje bolj razočaran nad tukajšnjimi razmerami, zato se nagibam k odhodu v tujino. Četudi nam tukaj vsi pihajo na dušo s trditvami, kako smo iskani in da nam cena raste (na fakultetah se to govori že 15 let), se po moji oceni razmere v naslednjih 5-10 letih ne bodo bistveno spremenile. Resnici na ljubo težav z iskanjem zaposlitve ne poznamo, a kaj, ko so osebni dohodki precej uborni (še zlasti izven osrednjeslovenskega območja).
mašinist napisal/-a:Na nekem posvetu o prihodnosti strojništva v Sloveniji je bilo med debato postavljeno vprašanje, kako je možno, da ima v podjetju Trimo inženir z nekajletno prakso nižjo plačo od poštarja. Predstavniki podjetja so vidno v zadregi odvrnili le, da inženir lahko napreduje, medtem ko poštar te možnosti nima.

Vikk napisal/-a:
Primerjava s poštarjem je le delno umestna. Treba se je zavedati, da je plača poštarja pač takšna kakršna je, medtem ko plače inženirjev varirajo med cca 900eur bruto pa vse do nekje 4000eur,
lp,

jah stvar je taka...rabil sem ljudi za v Belgijo za 3 tedne, 1 tedn doma za pol leta. ljudje niso kaj preveč zaintereserani. če pa sem že našel koga je pa hotel 18 € na uro + povrnjeni usi stroški + plačana hrana in prenočišče. to je pa že odiranje če smo realni...

mib napisal/-a:Spoštovani kolega Vik, tvoj post pa moram pokomentirati:
1.kar je za tebe jadikovanje je za mene debata o stanju v naši stroki, ki je kakšno pač je (ali po tvojem lahko jadikujejo samo zdravniki in sodniki z 2kEuro plače in več oz. po slov. fenomenu lahko štrajkajo tisti, ki imajo mnogo, tisti, ki imajo malo pa ne upajo, da ne bi še tega izgubili) in ja, diploma tehnične fakultete bi morala zadoščati za če ne lagodno pa vsaj normalno življenje (slovenski inženirji smo sposobni, kateri pa niso pa jih tako ali tako trg izloči)
2.pokaži mi inženirja z 4000 eur plače, da se mu priklonim in izkažem spoštovanje
3.cena slovenskega končnega izdelka ni nič manjša kot npr. nemškega (Gorenje), zato o nekakšni majhni dodani vrednosti ni za govoriti, sam pa imam vpogled tudi v določene projekte in ti lahko zagotovim, da je dodana vrednost kar konkretna
Strinjam pa se s tabo, da se je potrebno znajti, obvladati določena znanja a tudi to ni ravno zagotovilo, da boš lepo živel.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov