Miha je na SW forumu (tema Dvomljiva stabilnost SW2008)vprašal sldeče:
Da pa ne bom samo kritiziral, bi vprašal tudi nekaj konstruktivnega:(lahko odgovorite v temi o NX, da ne bomo tukaj mešali teme)
Kako spreminjati majhne gradnike mi je jasno.
Zanima me, kako je v ST pristop, če želite zamenjati celotno zunanjo površino modela, ki ste ga podali na sliki? Recimo če se dizajn odloči, da bo malenkostno spremenil obliko in vam poslal novo dizajn površino.
Sem pravkar stestiral eno zadevo. Narisal sem neko površino preko poljubne krivulje in naredil telo, ki je to površino uporabilo za svojo čelno ploskev. Potem sem dodal še nekaj round-ov. Na koncu sem naredil še iz tega modela lupino.
Potem sem narisal novo površino in jo z ukazom Replace Face (ta je bil tudi že v starejših verzijah SE-ja) zamenjal. Stvar je delovala. Zamenjala se je površina, roundi pa so se prestavili na nove robove
Na konkretnem modelu iz slike pa bi moral najprej pregledat celoten model. Zaradi vseh lukenj, izrezov in različnih round-ov bi bila zamenjava površine zagotovo težja, kot je bila v mojem primeru.
Za NX, ki ima trenutno nekoliko bolj zmogljiv SyncTech kot SE pa še ne morem govorit, ker ga nimam.