STROJNISTVO.com • Poglej temo - Siemens PLM predstavlja nov pristop v razvoju in analizah

Siemens PLM predstavlja nov pristop v razvoju in analizah

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Kovacija » 16.6.2008 6:19

Če se prav spomnim je jutri demonstracija Solid Edge na GZS v Ljubljani in sinhrone tehnologije.

Bom prišel, mojega delodajalca pa še prej zanima:
- kdaj je pričetek
- kaj bomo koristnega izvedeli
- ali lahko dobimo delujočo demo verzijo za testiranje
Kovacija
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 16.6.2008 7:14

Da v torek 17.06 je predstavitev SE 21 na temo sinhrone tehnologije.

Pričetek bo ob 9 uri v GZS.
Predstavljen bo nov koncept 3D modeliranja s povdarkom na svobodi modeliranja in nova uporabniška paradigma.

Predstavitev bo pokazala odgovore na vprašanja, ki si jih danes postavljajo razvojni inž:
- Kako lahko modeliram svoj projekt hitreje kot moja konkurenca ?
- Kako lahko spremenim model tako hitro kot spremenim svojo idejo ?
- Kdaj bo postal CAD tako enostaven, da ga lahko vsakdo uporablja ?
- Kako lahko uspešno rešujemo probleme multi CAD okolja ?

O možnosti inštalacije za testiranje lahko odgovorim z DA.

Vsi ste prisrčno vabljeni
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 16.6.2008 10:01

Shacal napisal/-a:Ne vem ce to spada v ta forum, ampak vseeno. V NX sem pred časom delal stvari s pomočjo ukaza tube. Vse lepo in prav, fajli so bili dolgi okoli 5 pa vse do 10 Mb. Problem pa se je pojavil pozneje. Ko sem dal nato save as je isti fajl kar naenkrat narasel na 50 Mb! Ko grem sedaj delat enako stvar od začetka tudi zavzame okoli 50 Mb! Zanima me, če mogoče Dynavox ali pa Sven vesta zakaj je temu tako. Kar naenkrat so fajli pri katerih uporabljam tube funkcijo enormno veliki. Prosim za pomoč. Nujno.

Zdravo!

Še odgovor za ostale, če bodo naleteli na ta problem. V NX4 je pri cevnih modelih shranjevanje modelov naraslo v primerih, ko ima customer defaults nastavljeno Facet predstavitev. (customer defaults->assemblies->site standards->lightweight reference sets-facet).
Ko se naloži popravek 4.0.4., tega problema ni.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 19.6.2008 15:32

Najprej-živeli pirati !
Mi je uspelo dobiti beta verzijo NX6, in celo deluje.
Najprej sem poskušal kaj okrog direct modelinga.
Na modelu, ki sem ga sam delal, potem izvozil step (mimogrede - šlamparija: ko izvažaš, datoteka dobi končnico step, ko uvažaš ta isti step, zahteva končnico stp, ni problem preimenovat, pa vendar).
In potem dalje, nekaj deluje, nekaj tudi ne, ker če mu daš bedast ukaz, ga bo, kot vsak drug softver zavrnil.
Ko bom delal naslednji projekt, bom poskušal za hec s tem čudom, vendar vem, da bom počasnejši od SW (Solidedga pa niti ne omenjajte, ker je "škavaca"(kot rečemo Primorci).
Se javim ko bom imel kaj več vtisov (ne čakajte že jutri, ker ni dovolj časa)
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 19.6.2008 15:37

Še nekaj važnega sem pozabil, govorite, da ni zgodovine. Kolikor sem sam videl, zgodovina JE, in jo lahko tudi normalno popravljaš, kar je po mojem tudi edino pravilno.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 19.6.2008 16:14

Jah prodajalec si bo poskušal vse omisliti in napihniti samo da bi prodal izdelek, kar je logično. Drugače pa če bi bila to tako hudičeva revulucija...zakaj potem toliko reklame... :lol: ....kajti dejstvo je da se dobro blago samo hvali oz prodaja :wink:
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 19.6.2008 18:44

magnum357 napisal/-a:Še nekaj važnega sem pozabil, govorite, da ni zgodovine. Kolikor sem sam videl, zgodovina JE, in jo lahko tudi normalno popravljaš, kar je po mojem tudi edino pravilno.

Če se program učite tako, da iščete tisto kar znate iz SW-ja, potem pač ne najdete tistega, kar je boljše v tem drugem programu. Zato bi bilo mogoče bolje, da namesto komentiranja, kaj vse se ne da v NX6, rešujete probleme, ki jih prijavljajo na SW forumu.
Sedaj pa poiščite, kako se uporablja sinhrona tehnologija. Če v NX6 delate na klasičen način, potem pač imate zgodovino.
In potem v sinhroni tehnologiji na enostaven način testirajte "zgodovino". Naredite samo en extrude in potem še luknjo. V pathfinder-ju potem prestavite luknjo pred extrude. In ko boste to naredili sporočite, če je v sinhroni tehnologiji še vedno zgodovina takšna kot je poznana do sedaj.
In prav zaradi drugačnega obvladovanja modela je pač sinhrona tehnologija hitrejša od klasične metode. Zdaj pa če to verjamete je vaša stvar, če ne pač ne.
Tisti, ki so zadevo videli (ne samo v Sloveniji) kako deluje, razumejo za kaj gre in ali gre to tehnologijo pohvalit ali ne. Je pa res, da smo Slovenci pač najbolj pametni na svetu in vemo o vsem več kot kdorkoli. In v tem kontekstu lahko samo citiram enega bolj znanega primorca:"Ma sej nič ne rečem, ma sej niso krivi,
človk mona ne rata, se tak že rodi".
Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 19.6.2008 19:03

magnum357 napisal/-a:Najprej-živeli pirati !
Mi je uspelo dobiti beta verzijo NX6, in celo deluje.

Tukaj ti moram pa res čestitati. Jaz se že 3 tedne trudim dobiti NX6 po uradni poti, pa mi tega ne uspe.
Nič hudega saj imam ogromno drugega dela. Ocenjujem, da bo to enkrat v začetku julija.
Zato sem ST do sedaj študiral le v SE21 beta verziji. Tam ST deluje kar dobro.
Imam pa ogromno uradne literature o študiju/delovanju obeh programov SE21 in NX6.
Način komuniciranja s programom je ZELO drugačen. Želim ti le, da bi ga poganjal na pravi način - tako kot je sistem predviden za normalno ST delo.

Zatorej ti polagam na srce, da vsako stvar, ki "ne dela" prej dobro naštudiraš in trikrat preveriš predno objaviš morebitno kritiko.
Jaz delam z NX že 6 let in ga komaj srednje dobro poznam. Najboljši experti iz Amerike, ki sem jih do sedaj srečal pa morda poznajo 50% sistema.
Običajni CAD uporabnik, pa je pri 20% poznavanju vseh možnosti že expert na kvadrat.

Za začetek:
Če vidiš v zgodovini prave gradnike (zgodovino) potem delaš na način ST, ki je kombiniran. Če pa vidiš zgolj spisek gradnikov, potem delaš s pravim modulom za ST.
Torej ne zgubiti volje prekmalu in veliko uspeha.
Če boš imel kakšno vprašanje o NX6 ST, ti zatorej še nekaj časa NE bom mogel nič svetovati.
Čestitajmo torej prvemu človeku v Sloveniji, ki je uspel dobiti NX6 pa čeprav skrekan !
Lep pozdrav gospodu Marijanu Bir. od Černoš Ladota.
Zadnjič spremenil DynaVox, dne 23.6.2008 6:32, skupaj popravljeno 1 krat.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 19.6.2008 19:25

ne verjamem, da sem prvi v slo, morda si le upam to prvi povedati. Konec koncev, potegnil sem ga s prosto dostopnega interneta kot lahko tudi vsak drug, ki ima 5 minut časa. Mimogrede, če kdo, vam bomo mi, pa četudi črni (poskusni) uporabniki lahko naredili reklamo (ali pa antireklamo). Seveda če bomo z videnim zadovoljni.
pozdrav.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 19.6.2008 19:44

sven napisal/-a:
magnum357 napisal/-a: In v tem kontekstu lahko samo citiram enega bolj znanega primorca:"Ma sej nič ne rečem, ma sej niso krivi,
človk mona ne rata, se tak že rodi".
Lp.

ti bom samo na ta del odgovoril: osel gre enkrat na led, človek pa večkrat. In sem potem raje osel in grem samo enkrat na led. Nekoč sem bil soodgovoren za nabavo 32000 DEM vrednega softverja, ki nas je sicer res tudi veliko naučil, danes pa stoji, se ga ne uporablja več. In zato bom še naprej raje osel.
pozdrav
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 19.6.2008 21:05

Jaz delam z NX že 6 let in ga komaj srednje dobro poznam. Najboljši experti iz Amerike, ki sem jih do sedaj srečal pa morda poznajo 50% sistema.
Običajni CAD uporabnik, pa je pri 20% poznavanju vseh možnosti že expert na kvadrat.

To je zelo slabo znamanje,če to slišim. S tem se prosim ne hvaliti!

Sem že delal z sistemi,kateri so bili preobsežni in to je velika pomajnklivost!
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 23.6.2008 6:29

Da bi razumeli mojo trditev, je treba najprej pogledati, kaj vse pokriva sistem. Nato se ozreš na svojo specialnost in poganjaš v sistemu le to kar te zanima. In vse postane mnogo lažje.
Mi, ki smo zastopniki za softver pa moramo imeti vpogled , ki obsega več kot običajni delokrog enega uporabnika. Kar hitro prinese recimo 48 debelih fasciklov študijskega materiala. Ki se vsako leto menjajo.
Prejšnji teden sem imel 5 tečajnikov za NX. Iz Pro/E in SW sredin.
Kakor že mnogi predhodniki, se tudi oni strinjajo, da je učenje NX_a dokaj lahek proces.

"Sistem pa v bistvu pokriva presečno množico najboljših funkcij, ki jih je možno najti v Catia, SW, Pro/E in Think Design" - kar je izjava enega od mojih seminaristov, ki je dober poznavalev sistemov in redni profesor za CAD/CAM.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 23.6.2008 12:14

Herminator napisal/-a:Jah prodajalec si bo poskušal vse omisliti in napihniti samo da bi prodal izdelek, kar je logično. Drugače pa če bi bila to tako hudičeva revulucija...zakaj potem toliko reklame... :lol: ....kajti dejstvo je da se dobro blago samo hvali oz prodaja :wink:

Tole sem našel na spletni strani.
Spremno besedilo še pove, da so to nekateri stari in novih patenti od Siemens PLM, ki so rezultirali k delovanju novega sistema.

Slika

Do danes nisem vedel da je Feature Recognition v bistvu njihov patent. In to še izpred veliko let nazaj.
Vse je nekako povezano preko D-cubed/Parasolid jedra.
Z dvema zvezdicama označena polja so patenti, ki so matematično pripomogli k sinhronosti CAD modela, dočim "Region", "Lift" in ostali pa bolj prispevajo k izboljšanju komunikacije z uporabnikom.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fedr » 23.6.2008 21:29

Do danes nisem vedel da je Feature Recognition v bistvu njihov patent. In to še izpred veliko let nazaj.

Glej, glej, saj tega še marsikdo ni vedel. Tudi niso vedeli pri Geometricu (http://feature.geometricglobal.com/OEM+Products/Solid+edge+FR/index.aspx),
kjer se jim je po nesreči zapisalo, da
Based on Geometric's feature recognition technology, the solid edge feature recognizer (SE FR) adds parametric feature modeling intelligence to transferred data.
fedr
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 24.6.2008 13:42

Kolega fedr_a bi lepo prosil če lahko navede patente ali vidne inovacije v CAD biznisu zadnjih 15 let, ki jih je uvedla firma katere programsko opremo fedr uporablja.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov