STROJNISTVO.com • Poglej temo - Serviser za stružnico Prvomajska

Serviser za stružnico Prvomajska

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Serviser za stružnico Prvomajska

OdgovorNapisal/-a šlosar » 13.3.2005 18:03

Pozdrav
V kolikor se kdo ukvarja z popravilom oziroma pozna stružnico, Prvomajska model TNP 160, naj sporoči.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 13.3.2005 19:22

ja, kaj te pa zanima? jes mam glih tako, dobu sn jo od enga tipa, k mu ja samo stala, pol pa pumpa ni hotela olja okrog potegent, pa sn poklicou vzdrzevalca k dela v eni firmi pa sva jo odprla, pa se kompleten servis na njej naredla, zdaj enkrat bova pa se matico v precnem suportu menjala...

pa ti povem, da je vse narejeno tako enostavno, da ce si vsaj malo mehanika, bi lahko vzdrzevalna dela opravil sam.
lp
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 13.3.2005 21:39

Pozdravljen
Kupujem stružnico. Ampal le ta ima napako vsaj tako mislim. Elektromotor ima zavoro, na kateri osovini je tudi nekakšna sklopka. Ko zaustaviš z ročko motor, se ta sklopka še kar nekaj časa vrti in ropota. Največja težava pa je, da sklopka opleta. Zanima me naslednje. kako je povezana z elektromotorjem oziroma sklopko in kaj je vzrok ropotanju. Tolče nekako tako, kot, da bi bila na osovini polomljena zagozda.(upam, da sem se prav izrazil). sicer mi prodajalec trdi, da to ni nič, ter, da je stroj brezhiben itd, itd. Sprašujem ali je ta napaka oziroma poškodba bistvenega pomena, ali jo lahko spregledam,kar pa sicer dvomim,
oziroma kakšen strošek bi bil, da se zadeva popravi.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 14.3.2005 9:31

mene je motila ista stvar,zavora je pri ustavljnju imela tak kovinski zvok, pa mi je serviser rekel, da je to standardno pri teh strojih. drugače pa je sklopka montirana na samem motorju in ce struznico pogledas od zadaj, ter odstranis en pokrov jo zlahka vidis, ter poskusis ugotoviti kaj je z njo. je pa potrebna zelo natancna nastavitev te zavore zaradi rezanja navojev...
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dolenecr » 4.5.2005 13:03

Napaka na stružnici nima bistvenega pomena,saj je el.magnetna sklopka z zavoro potrošni materijal na tej stružnici (odvisno od količine dela ).Sam sem jo na svoji stružnici TNP 380 že kar nekajkrat popravil.(izrabijo se zavorne šeljusti drsne puše,zjaha moznik ali pa magnet).Za popravilo se lahko obrneš name,o strošku poravila pa bi lahko rekla kakšno šele ko bi bila sklopka razdrta.Nova sklopka se mi zdi da stane nekje od 150.000,00 do 200.000,00sit.

Robert
dolenecr
Novinec
Novinec

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a vlado99 » 9.5.2005 18:10

Lep pozdrav!
Tudi jaz kupujem stružnico TNP160B. Imam pa enak problem kot kolega Marjan, da nekaj ropota. Prodajalec mi trdi da to ni nič, saj pravi da je napaka na sklopki. Jaz si nisem tako podrobno ogledal te napake kot Marjan. V mojem primeru ne tolče, ampak je zvok enakomeren. Opazil pa sem,da pri večji obremenitvi zvok pojenjuje. Zarezal sem okrog 4 mm v material zvok pa je bil manjši. Malo sem skeptičen glede tega nakupa. Zato sprašujem kaj menite o tem stroju. Stroj je relativno poceni. Vse skupaj pa je zanimivo, kaj če pa gre za isto stružnico. Obenem pa prosim Marjana, da mi sporoči, če gre za isto stružnico. Ta stružnica je namreč na Muti.
vlado99
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a šlosar » 10.5.2005 18:26

Pozdrav
Najprej odgovor na tvoje vprašanje. Ne ni ista stružnica.Stružnico katero sem imel namen kupiti, je prodajalec prej prodal, preden sem dobil podatke, kako in kaj. Moj nasvet. preveri vodila, prečna in vzdolžna, mogoče še zračnost, preveri avtomatske pomike.... itd.
Sicer ne vem, kakšna je cena, vendar, v kolikor so zgoraj naštete zadeve še v redu, ni potrebno preveč razmišljati. V kolikor stroj potrebuješ ne cincaj tako kot sem jaz. Še vedno kupujem stružnico.
Lahko me tudi pokličeš na tel 041/ 620 410.
Ps. ali je stroj bil mogoče na "bolhi"
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 4.7.2008 11:15

Mene pa zanima, kje bi dobil primerno črplako emulzije za TNP160B, ker sem klical v Heinnlich pa pravijo, da bo težko dobiti tako s takimi dimenzijami in jo oni nimajo.

Težava je predvsem v tem, da je lahko višina od tiste prirobnice na koritu pa do vrha črpalke samo cca. 15cm.

Ali mogoče kdo ve tudi, kje bi se dobilo takšno gumo kot je na vrhu vozičkov za orodje, ker bi jo rad dal na stružnico, da bi nanjo postavljal nože.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 4.7.2008 19:33

Zdravo
Poglej v Merkur v jami za Bežigradom, mislim, da bo dobra kakršnakoli guma, ali pa mogoče filc.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 4.7.2008 21:50

Hvala za nasvet bom prašal, spomnil sem se pa tudi na Gumitehno...

Ali za črpalko kdo ve še kakšnega ponudnika razen Heinnlicha in Čižmana (sicer Čizman menda nekaj podobnega ima, samo se bojim, da je previsoka).

Težava pri tej črpalki je namreč, da mora biti višina od prirobnice do vrha čim nižja (maksimalno 15cm), zato ker v originalu je korito narejeno tako, da se ga izvleče na zadnjo stran stružnice in tam je višina skoraj 50cm, samo jaz imam pa postavljeno čisto ob steno, spredaj pa je iz tiste okrasne pločevine odrezano "okno" skozi katerega gre korito, vendar tega okna ne morem povečati, saj ima za samim okrasnim delom še nekakšen usmernik ostružkov, ki pa ga ne bi rad odstranil...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 7.7.2008 20:52

Da napiešm še kje se potem dobil ti dve stvari.

Črpalko sem dobil pri gospodu Čižmanu, gumo pa v Gumitehni.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost