STROJNISTVO.com • Poglej temo - Bio-moped

Bio-moped

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Bio-moped

OdgovorNapisal/-a B.P » 20.1.2006 22:28

Lepo pozdravljeni!
Doma poskušam skuhati bioetanol, ki bi ga uporabil za gorivo v tomosovi apn-ki. In ker bi rad res vse naredil sam me zanima vaše mnenje o tem, kakšne so možnosti za preživetje motorja, če namesto dvotaktola uporabim npr. ricinusovo ali pa kar sončnično olje, ter kakšno bi naj bilo mešalno razmerje. Poskušal sem že mešati pol ricinusovega pol dvotaktola, pa je delovalo, kaj več pa ne upam.
B.P
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sneta skira » 21.1.2006 0:40

Pozdravljen

zadeva se sliši zanimivo
Alternativno gorivo za pogon motorjev z notranjim
izgorevanjem je ponavadi metanol.mešalno razmerje
zrak-gorivo je nekoliko večje kot pri bencinu(v uplinjaču je potrebno povečati dotok goriva za ca 25%).Mešanico pa mislim da lahko delaš z dvotaktolom.
Lahko poskusiš ampak to je vse samo teorija

Pa veliko sreče
sneta skira
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 1.2.2006 14:55

Prvi motorji so bili mazani z rastlinskimi olji-repično olje. Letalski motorji so bili še dolgo po iznajdbi motornih olj mazani z rastlinskimi olji, ker boljše mažejo od mineralnih! :o Imajo pa kratko obstojnost,oz.se razpadajo pri temperaturah-sam obstojnost pri dvotaktnem ni problem :lol:
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BuzzLightyear » 9.2.2006 21:16

Bioetanol, v CTK-ju imajo odlično knjigo o biogorivih. Se ne spomnim naslova (vem le da je založnik združenje avtomobilskih proizvajalcev). Je v angleščini in notri imaš vse specifikacije vseh biogoriv. Spomnim se tega, da se bioetanol (E85) meša med 5 in 85 procenti z navadnim gorivom in da s povečanjem oktanskega števila goriva ima motor večji izkoristek, kar tudi pripomore k manjši porabi.
"To infinity and beyond"
Buzz Lightyear
BuzzLightyear
Novinec
Novinec

Re: Bio-moped

OdgovorNapisal/-a dsf » 8.10.2006 21:05

B.P napisal/-a:Lepo pozdravljeni!
Doma poskušam skuhati bioetanol, ki bi ga uporabil za gorivo v tomosovi apn-ki. In ker bi rad res vse naredil sam me zanima vaše mnenje o tem, kakšne so možnosti za preživetje motorja, če namesto dvotaktola uporabim npr. ricinusovo ali pa kar sončnično olje, ter kakšno bi naj bilo mešalno razmerje. Poskušal sem že mešati pol ricinusovega pol dvotaktola, pa je delovalo, kaj več pa ne upam.

Pozdravljen !
Če nisem preveč zvedav ,bi Vas vprašal iz česa ste se namenili kuhati Etanol?
Kje ste dobili (kupili)past za ostanek vode v etanolu(od 85%na 99% čistost)
lp dsf
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zauran » 9.3.2008 7:14

zmešaj MOTUL -MICRO olje z alkoholom, edino olje ki se 100% zmeša z etanolom ali metanolom (dvotakt motorji) rabiš pa grelec za alkohol glede na endotermni učinek alkohola,drugačepa povečaj kompresijo elektriko pa ne ponastavljaj tako se boš vozil sigurno na obeh gorevih . Drugače pa se vozim že nekaj časa na alkohol PUNTO 55 edino kar mi dela probleme je črpalka za gorivo ker ni mazanja pri 100% alkoholu . Glede proizvodje bio etanola KORUZA, STAR KRUH slednji najcenejša surovina za alkohol kolumni desrilator in kalcijev oksid za koncentracijo alkohola do 99%
zauran
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Stenni » 18.7.2008 12:01

a bi blo možno pri alkoholu za mazanje uporabit glicerol ki se topi v alkoholu?
Stenni
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 18.7.2008 13:21

zauran napisal/-a:zmešaj MOTUL -MICRO olje z alkoholom, edino olje ki se 100% zmeša z etanolom ali metanolom (dvotakt motorji) rabiš pa grelec za alkohol glede na endotermni učinek alkohola,drugačepa povečaj kompresijo elektriko pa ne ponastavljaj tako se boš vozil sigurno na obeh gorevih . Drugače pa se vozim že nekaj časa na alkohol PUNTO 55 edino kar mi dela probleme je črpalka za gorivo ker ni mazanja pri 100% alkoholu . Glede proizvodje bio etanola KORUZA, STAR KRUH slednji najcenejša surovina za alkohol kolumni desrilator in kalcijev oksid za koncentracijo alkohola do 99%

Zelo zanimivo. In kako stvar deluje? So še kakšne težave poleg črpalke za gorivo?
Kje dobiti omenjeno olje in večje količine etanola oz. metanola?
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matjazz » 29.11.2008 19:21

Vsem, ki se ukvarjate z bioetanolom ponujam, da se lahko slišimo, ker se resno ukvarjam z promocijo bioetanola v Sloveniji.(proizvodnja in predelava vozil na bioetanol) Pomembna so mi vse vaše izkušnje, nasveti in možnost sodelovanja.
Matjaž Tomlje
email avenue@email.si
matjazz
Novinec
Novinec

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov