STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vzorec dobavnice in računa

Vzorec dobavnice in računa

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vzorec dobavnice in računa

OdgovorNapisal/-a promehanik » 21.7.2008 8:11

Ker sem začel z poslovanjem (s.p.), prosim, če mi kdo pošlje vzorec dobavnice in računa.

lp, prom

promehanik001@hotmail.com
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 21.7.2008 11:18

Pozdravljen,

za račun imaš predlogo v Excelu (datoteka-nova-predloga račun), za dobavnico pa bo verjetno najboljše (če jih ne boš imel veliko na začetku) da jih pišeš ročno v obrazce, ki se kupijo.
Če se ne motim je na internetu tudi nekaj brezplačnih programov za fakturiranje (dobavnica in račun).
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pzagar » 21.7.2008 17:39

Če imaš 500 EUR za zapravit ti priporočam, da kupiš poslovni sistem BIROKRAT.
Morda se sliši veliko če ne rabiš, vendar imaš vse dokumente na enem mestu in tudi povezave med predračuni, dobavnicami in računi.

To je zelo dobro ko želiš pogledati kdo ti je kaj dolžan, ali zamuja, koliko denarja imaš odprtega,...

Lahko seveda tudi na roke, vendar ko začneš enkrat pošteno delati nimaš več časa niti spomina za odprte račune, naročen material, po kakšni ceni si naročil,...
The art of simplicity!
pzagar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 21.7.2008 18:13

Se strinjam s predhodnikom, vendar če ne obvladaš osnov enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva, ti bo program samo v balast. Sam ga imam (prav Birokrata), obvladam 95% dvostavnega računovodstva (ko sem še imel enostavno, mislim da kar 100 %, ker nisem rabil zunanje pomoči), vendar sistem je živ, zakoni se non-stop menjajo, stalno moraš biti na tekočem, zato je včasih ceneje najeti firmo, ki se s tem ukvarja. Račune, dobavnice, naročilnice pa pišeš v standardne obrazce-bloke, ki jih kupiš v vsaki papirnici.
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov