STROJNISTVO.com • Poglej temo - Shranjevanje v proE

Shranjevanje v proE

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Shranjevanje v proE

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.8.2008 17:20

Zdravo

v assembly recimo sestavim nekaj delov in shranim pod imenom (sestava1). Nato v assembly nekaj popravim recimo naredim eno luknjo in grem ponovno shranit, save a copy spremenim ime v (sestava2), in shranim v drugo datoteko. Ko proE zaprem in nato ponovno zaženem (sestava2) mi javi napako da ne najde part-ov. Zanima me zakaj polek assembly-a ni shranilo tudi partov v novo datoteko. Kako se to reši.

Hvala.
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a likarč » 13.8.2008 17:58

če te prav razumem si hotel narediti neko luknjo, ki si jo prej pri nekem partu pozabil narditi, sedaj pa jo hočeš v assemblyu. Zato je najbolje, da dodatno luknjo narediš na partu ter normalno shraniš (ne spreminjaj imena parta).
Lp
likarč
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 13.8.2008 19:07

problem je v datoteki serch.pro, v tej nimaš vpisanih poti do map v katerih imaš parte in sestave, ki so vezani v sestav, ki ga imaš v neki drugi mapi.
ali datoteko serch.pro sploh imaš?
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a franca » 13.8.2008 19:16

Skopiraj še vse parte v datoteko kjer imaš sestavo2 in pol mora delati.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.8.2008 19:35

Ja jaz sem zadeve rešo tako:

Ko sem povno zagnal assebly z imenom (sestava2) mi javi da ne najde partov, in se v desnem kotu zgoraj pojavi okence kjer stisnem quick fix in ponovno nastavim poti do partov in potem dela dokler nena ponovno zaženeš proE ker se poti ne shranijo. nato pa sem vse parte kopiral v mapo kjer je datoteka (sestava2) in potem odprl (sestava2) in odpira normalno.

Najbolj enostavna in hitra rešitev je to kaj je rekel Franca (zgornji odgovor).

Sem pa ugotovil da je to če preimenuješ datoteko v assembly in shraniš pod drugim imenom samo problem pri proE 3.0, pri proE 4.0 pa ko shraniš datoteko pod drugim imenom v assemblyu pa te vpraša če zraven shrani tudi parte, ki jih lahko tudi poljubno preimenuješ če želiš ali pustiš obstoječe ime.

vili: ne datoteke search.pro nimam, lahko poveš kaj več o tej datoteki.

Lp
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.8.2008 19:36

to kar pravi franca sicer drži, stvar bo delovala, vendar se tega pri resnem delu ne počne. zakaj? na disku moraš imeti del ali sklop z identom na primer sornik s številko 0001, ta pa je lahko vezan v večih sestavih, samo v "ENI" mapi in ne v nevem kolikotih, ker prej ali slej pride do kaosa in kmalu več ne veš kaj počneš to je v primeru popravkov. poimenovanje delov in sestavov z imeni postane tudi sitno, ko se ti pojavita dva različna sornika z istim imenom "sornik". sam vodim dele in sestave s tekočim številčenjem. smotrno je, da napraviš knjižnico z mapami na primer sorniki, podložke, valji itd
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 13.8.2008 19:41

ja vili to kaj si zaj napisal točno to mam problem datotek tak da nevem več ki pa v keri mapi bi isko pa enaki deli uporabljeni v večih sestavah ali samo kakšna luknja večja ali manjša, v glavnem cela zmešnjava

LP
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.8.2008 19:48

modelirniki imajo to slabo lastnost, da zahtevajo red. v 2d programih se je dalo šlampati, ker ni bilo povezav, modelirniki pa tega ne dopuščajo.

glede configuriranja in iskalne datoteke mi miši na e-mail
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a franca » 14.8.2008 16:38

vili napisal/-a:to kar pravi franca sicer drži, stvar bo delovala, vendar se tega pri resnem delu ne počne. zakaj? na disku moraš imeti del ali sklop z identom na primer sornik s številko 0001, ta pa je lahko vezan v večih sestavih, samo v "ENI" mapi in ne v nevem kolikotih, ker prej ali slej pride do kaosa in kmalu več ne veš kaj počneš to je v primeru popravkov. poimenovanje delov in sestavov z imeni postane tudi sitno, ko se ti pojavita dva različna sornika z istim imenom "sornik". sam vodim dele in sestave s tekočim številčenjem. smotrno je, da napraviš knjižnico z mapami na primer sorniki, podložke, valji itd

Glede resnosti dela nebi komentiral. Proe je toliko obširen program, da se ne da kar tako enostavno postaviti sistema dela. Npr. nekdo, ki programira ali dela mold oziroma dizajnira ne potrebuje vsemogočnih knjižnic raznoraznih standardnih elementov ( potrebuje pa še vedno assembly), kot npr. nekdo, ki se uukvarja s polnilnimi linjami, strojegradnjo ...

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a rmatija » 17.8.2008 5:29

V prilogi je datoteka search_pro_manager
Preimenovati je potrebno search_pro_manager.ex
v search_pro_manager.exe in pognati.
V menuju se določi kje naj išče datoteke.
Program ustvari search.pro datoteko
Search.pro fajl mora biti v direktoriju kjer se starta Pro/E

1218947088_search_pro_manager.zip
Nič na svetu ni tako pravično razdeljeno kot inteligenca.
Vsak misli, da je ima dovolj![René Descartes]
rmatija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a maxs » 5.9.2008 13:10

torej ta search.pro si enkrat narediš potem pa samo po potrebi spreminajš poti če je potrebno in ga sanmo kopiraš tja kjer ga rabiš. More pa bit v delovni mapi tam ko je recimo glavni assembly.

lp
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov