Napisal/-a marjan » 11.2.2004 21:08
Pozdravljen Damjan,
pozoren moraš biti, da starejše kartice podpirajo "le" starejše verzije
OpenGL, npr. ver 1.0 ali 1.1. Novejše kartice pa tudi novejše verzije
OpenGL (npr. 1.2, 1.3 in zdaj 2.0). Je pa resnično vprašanje ali je podpora le softwerska ali "hardwerska" (npr. zapis ukazov v pomilniku kartice). Tukaj nisem preveč prepričan glede tega...
Takrat pa ko sem jaz gledal test grafičnih kartic v Monitorju za CAD/CAM sisteme, se je najboljše odrezala 3DLabs Oxygen VX1 je pa res da tisti "res-ta-hudih" grafičnih kartic takrat niso imeli (btw: takrat so šele začeli prodajat VODOO 1 oz. 2 kartice, tako da je test res zelo star in za današnje razmere totalno neuporaben).
Kaj pa boš modeliral. To je tudi bistveno vprašanje, če boš vrtel le par partov v assembly-u ali par sto, pride kartica do (bistvenega) izraza. Spet je vprašanje, če boš modeliral proste površine ali ne, itd. Tako da nek splošen odgovor dat je zelo težko.
Ko pa sem jaz kupoval kartico sem se takrat odločil za profesionalno kartico (entry level, ker več enostavno nisem imel denarja oz. je bil cenovni skok prevelik in takrat sem vedel, da mi bo ta kartica služila zelo dobro še kar nekaj časa).
Lp
Marjan