STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obstojnost rezkarjev

Obstojnost rezkarjev

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Obstojnost rezkarjev

OdgovorNapisal/-a delavc » 22.8.2008 19:30

Zanima me če mogoče kdo ve ali je bila narejena kakšna raziskava, in če, kje jo je mogoče dobiti, o obstojnosti in obrabi, kvaliteti različnih rezkarjev, tu mislim predvsem na neoplaščene, in pa oplaščene rezkarje z različnimi materiali, razlika med njimi ?!
(diplomska naloga)- :cry:
delavc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a majstor9 » 23.8.2008 19:28

Ko naročiš rezkar in te zanima obstojnost moraš zahtevati od dobavitelja, da ti pošlje še specifikacijo o tem rezkarju. Potem si boš lahko izračunal obstojnost.
majstor9
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Obstojnost rezkarjev

OdgovorNapisal/-a hrustalec » 24.8.2008 13:05

delavc napisal/-a:Zanima me če mogoče kdo ve ali je bila narejena kakšna raziskava, in če, kje jo je mogoče dobiti, o obstojnosti in obrabi, kvaliteti različnih rezkarjev, tu mislim predvsem na neoplaščene, in pa oplaščene rezkarje z različnimi materiali, razlika med njimi ?!

to je zelo široko vprašanje. težko boš našel prave podatke saj vsak proizvajalec hvali svoje orodje kot da bi bilo zlato. delajo teste v idealnih pogojih, ki jih v praksi ni.vsak ima najbolše orodje kako dobro pa je v resnici pa vidiš ko ga uporabljaš. če hočeš dobro naredit diplomo jo daj na stran pojdi za vsaj 1 leto delat v kakšen obrat kjer se ukvarjajo z mehansko obdelavo. samo ne v pisarno pa boš marsikaj doživel. potem boš pa videl kako malo praktičnega znaja dobiš na fakulteti. naučiš pa se misliti in če dobro povežeš teorijo in prakso si uspel. takrat dobiš spoštovanje pri delavcih. drugače pa te samo kaj nategnejo ti povem iz lastnih izkusenj. sem hodil s štoparco v roki in meril čase posameznih delovnih ciklov orodja. da sem lahko potem optimiral proces. zivljesko dobo rezalnega roba pri stuženju sem tempiral na okoli 25 minut dela. so držale tudi precej več če sem delal z st52. nekaj podatkov boš dobil če boš vzel v roke kakšen katalog proizvajalcev orodja.
veliko uspeha pri diplomski pa ne izumljaj tople vode saj imaš predpisano število strani.
hrustalec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 24.8.2008 18:04

Na internetu imaš ogromno člankov v zvezi s tem, na žalost pa so plačljivi. Jaz sem se s profesorjem dogovoril, da sem našel povezave do teh člankov, pa jih je nato on kupil...
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a delavc » 25.8.2008 15:07

miha_mm napisal/-a:Na internetu imaš ogromno člankov v zvezi s tem, na žalost pa so plačljivi. Jaz sem se s profesorjem dogovoril, da sem našel povezave do teh člankov, pa jih je nato on kupil...

hvala za odgovore, na kateri strani, npr. pa so ti članki?
delavc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 25.8.2008 15:19

Pozdravljen
Primerjave obstojnosti rezkarjev ( za tvoj namen ) dobiš velikokrat v katalogih, ki jih imajo proizvajalci orodij, saj radi primerjajo svoj rezkar z konkurenco. Zato preglej kataloge: Sandvik, Iscar, Sumitomo in ..... in najdi odgovore. Izračuni prihrankov so ponavadi že izdelani kot prednost izbire.
LP
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a delavc » 30.8.2008 7:22

delavc napisal/-a:Zanima me če mogoče kdo ve ali je bila narejena kakšna raziskava, in če, kje jo je mogoče dobiti, o obstojnosti in obrabi, kvaliteti različnih rezkarjev, tu mislim predvsem na neoplaščene, in pa oplaščene rezkarje z različnimi materiali, razlika med njimi ?!
delavc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tomazgl » 2.9.2008 10:26

delavc napisal/-a:

kot prodajalec orodij, ti lahko povem da vsa testiranja se opravljajo na orodjih primerljivih rangov, s tem se dobi vedno najboljši rezultat testiranega orodja.
Pred leti sem bil prisoten pri proizvajalcu, ki je prezentiral svoje orodje in kot konkurenco imel priznana proizvajalca, ki sta bila zanesljivo bistveno boljša, vendar pa je prilagodil režime, tako da je bil njegov izdelek zelo konkurenčen. Ko pa sem predlagal naj spremeni režime in na 3x večjih režimih dela, pa ni hotel niti slišati...
zakaj to omenjam, kot pri vseh primerjavah je tudi v strojništvu tako, da so vse primerjave pavšalne in namenjene točno določenemu namenu, mi kot prodajalci in uporabniki pa radi to posplošimo in zagovarjamo to stališče.

mislim da je predlog HRUSTALECa najboljši, zaposli se in najdi razumevanje za tvoj experiment in zagovarjaj svoj test, ne pa vzeti zdravo za gotovo, nekaj kar je nekdo drug napisal.
tomazgl
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tomazgl » 2.9.2008 10:28

delavc napisal/-a:

kot prodajalec orodij, ti lahko povem da vsa testiranja se opravljajo na orodjih primerljivih rangov, s tem se dobi vedno najboljši rezultat testiranega orodja.
Pred leti sem bil prisoten pri proizvajalcu, ki je prezentiral svoje orodje in kot konkurenco imel priznana proizvajalca, ki sta bila zanesljivo bistveno boljša, vendar pa je prilagodil režime, tako da je bil njegov izdelek zelo konkurenčen. Ko pa sem predlagal naj spremeni režime in na 3x večjih režimih dela, pa ni hotel niti slišati...
zakaj to omenjam, kot pri vseh primerjavah je tudi v strojništvu tako, da so vse primerjave pavšalne in namenjene točno določenemu namenu, mi kot prodajalci in uporabniki pa radi to posplošimo in zagovarjamo to stališče.

mislim da je predlog HRUSTALECa najboljši, zaposli se in najdi razumevanje za tvoj experiment in zagovarjaj svoj test, ne pa vzeti zdravo za gotovo, nekaj kar je nekdo drug napisal.
tomazgl
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a rudy » 3.9.2008 5:30

@ delavec

Pozdravljen, upam da si v tem času pogledal tudi na cobiss oziroma še več, strojni faks ma kar nekaj na to temo seveda oba misliva na določene osebe v tej ustanovi.
Članki seminarji diplomske naloge, vse lahko dobiš vrjemi samo ne direktno narejeno......

Veliko sreče pri nadalnjem raziskovanju tega problema.
rudy
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a hilton » 8.9.2008 13:32

lahko ti jaz pomagam predvsem glede oplaščanja. ampak bos si moral kak dan vzet in na dunaj skočit. in bos lahko videl razlike med oplaščanji priprava orodja na oplaščanje in kasneje testiranje orodja.

za vec info na mail
robic@wedco.at

lp miha robič
Wedco H.m.b.h
hilton
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov