STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hladilna emulzija pri obdelovalnih strojih se kvari!

Hladilna emulzija pri obdelovalnih strojih se kvari!

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Hladilna emulzija pri obdelovalnih strojih se kvari!

OdgovorNapisal/-a Šušmar » 28.9.2008 21:08

Pri obdelovalnih strojih (vrtalni, rezkalni, tračna žaga) se mi je že nekajkrat zgodilo da se je hladilna emulzija precej na hitro pokvarila - od bele barve je prešla na svetlo do temno sivo in začela smrdeti. Hkrati se mi zdi, da je izgubila tudi precej mazalnosti. Nekoč sem nekje slišal, da naj bi obstajale neke bakterije ki razkrajajo olje v emulziji. Mi lahko kdo pove kaj več o tem? Kaj je potrebno storiti ob zamenjavi hladilne tekočine? Je dovolj če sistem samo izperem z vodo? Za odgovor(e) že vnaprej hvala!
Šušmar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jan » 29.9.2008 10:03

Pri nas smo pred leti imeli podobne primere smrad, penjenje, gobe..., nakar smo zamenjali emulzijo in danes uporabljamo izključno od firme Blaser. Kar se tiče samih bakterij in ostale nesnage imajo sistemsko čistilo pod imenom Blasoclean B. Preizkusili smo tudi z drugimi proizvajalci, ampak smo bili najbolj zadovoljni z že omenjeno. Moj namen ni delati reklam za firme, ampak kljub temu samo za info, pri nas jo zastopa naslednja firma
Drugače pa je na to temo o emulzijah na tem forumu bilo že tudi nekaj napisanega.

Lp
jan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dimc » 3.10.2008 14:58

Res je na forumu je bilo že veliko napisanega o emulzijah.
Priporočam ti da sistem izpazniš in ga očistiš. Za rezkroj uporabi antibektericid ki ga lahko dobiš pri meni. Not daj v sistem novo emulzijo po možnosti sintetično je dražja in ima tudi več drugih dobrih lastnosti. Če te zanima kaj več o emulzijah mi sproči na gregor.rupar@siol.net
LP, Dimc

Kdor dobro maže, ta vozi

www.rimaz.si
Dimc
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Hladilna emulzija pri obdelovalnih strojih se kvari!

OdgovorNapisal/-a marior » 3.10.2008 22:27

Halo prijatelj.
Meni je ta problem rešila firma Fuchs g. POLAVDER.
Sedaj BP.
To ni reklama , to JE resnična rešitev.
Marjan R.
marior

OdgovorNapisal/-a mbdarko » 4.10.2008 13:39

Sintetične emulzije so zakon. Res so dražje, vendar ni težav z njimi.
mbdarko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reskar » 3.12.2008 7:41

Ampak tudi tiste emulzije firme Blaser so dobre. Mi jih uporabljamo že ene 3 leta in s to emulzijo ni nič težav. Samo razrečiš jo na pravo gostoto in se ti nima kaj kvarit.:D :wink:

Lp!
reskar
Novinec
Novinec

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov