STROJNISTVO.com • Poglej temo - Katerega izbrati?

Katerega izbrati?

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Katerega izbrati?

OdgovorNapisal/-a muzikant » 9.10.2008 17:49

Pozdravljeni,

V podjetju kjer sem zaposlen se vsake toliko pojavi potreba po izrisu in zmodeliranju različnih izdelkov npr. lončka, delov kemičnega svinčnika, plastične piščalke,...

Ker sem v risanju in modeliranju popoln začetnik bi vas prosil za nasvet kateri program priporočate da se naučim risati in modelirati sam?

Prosim pomagajte.
muzikant
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 9.10.2008 18:19

Sam predlagam Solid Works, ker je po mojem mnenju za uporabnika najenostavnješi modelirnik in ima tudi super navodila ter vodenje po korakih za čiste začetnike... Pa tudi samo modeliranje je iz verzije v verzijo enostavnejše, saj je vedno kakšna nova hitrejša in lažja pot kot v predhodnji.
Za modeliranje stvari, ki ste jih našteli pa je tudi čisto dovolj obsežen...

Drugače pa kolikor sem gledal, ko enkrat osvojiš "foro" 3D modeliranja, je prehod na drug modelirnik dokaj preprosta stvar.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 9.10.2008 18:50

No, jaz bom pa predlagal Solid Edge. Veliko število primerov v programu, tako da se večino stvari lahko nauči vsak sam brez kakšnih tečajev. Veliko materiala za učenje se najde tudi na internetu,...
Predlagam pa, da si ogledate novo verzijo programa, s katero je modeliranje veliko lažje in hitrejše.
Pošljite email v ITS (info@its-plm.si), pa boste dobili testno verzijo.

LP.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 9.10.2008 22:14

Osebno bi ti predlagal Solid works, mogoče pa potem za kakšne površine še CATIJO. Za začetek pa bo SW dovolj, je dokaj enostaven + veliko helpa.

Drugače pa vse zadeve špilajo na približno enak način, saj je ozadje bolj kot ne skoraj povsod z enako logiko zastavljeno.

Pad, sweep, loft, revolve, rotate, shaft, chamfer,... takšna in podobna imena ukazov najdeš povsod.
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a muzikant » 10.10.2008 5:28

Hvala vsem za nasvete.
Ker so mi že prej svetovali solid works se bom sedaj lažje odločil. Potrebno bo le kupiti program in se par tednov učiti.

Poznate kakšen dober in enostaven priročnik ki bi mi pri učenju prihranil kakšno uro ali pa vsaj minuto?

Priporočate morda kakšen začetni tečaj?
muzikant
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a -M- » 10.10.2008 7:09

V vsakem modelirniku je v Help-u tudi kak tutorial, drugače pa na www.google.com in youtube najdeš marsikaj.

Tudi na tem foromu (in tujih) najdeš marsikateri koristen nasvet.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 10.10.2008 13:18

Za SW pomojem ni treba kakšnih posebnih dodatnih priročnikov, saj program tako reko vodi skozi korake, za osnovo pa predlagam da čim bolj natančno preberete pomoč oz. jo vsaj preletite, da potem veste kje poiskati...

Če je pa kakšna posebna stvar se pa tudi na tem forumu hitro dobi odgovor :wink:
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 11.10.2008 12:00

muzikant napisal/-a:Hvala vsem za nasvete.
Ker so mi že prej svetovali solid works se bom sedaj lažje odločil. Potrebno bo le kupiti program in se par tednov učiti.

Poznate kakšen dober in enostaven priročnik ki bi mi pri učenju prihranil kakšno uro ali pa vsaj minuto?

Ne priporočam ti solid works programa.
Ker je v SW primerjavi z Solid Ege: počasen in zastarel program. Poleg tega pa tudi dražji.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mbdarko » 11.10.2008 12:06

Se strinjam z Nikomajstrom.
SW je zelo zmogljiv, poleg tega kar enostaven, nekaj imaš SLO navodil na strani zastopnika v PDF, če pride do težav, pa tukaj hitro pomagajo.
Jaz bi še enkrat izbral SW če bi začel z nule.
mbdarko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum357 » 11.10.2008 12:16

Izpust napisal/-a:
muzikant napisal/-a:Hvala vsem za nasvete.

Ne priporočam ti solid works programa.
Ker je v SW primerjavi z Solid Ege: počasen in zastarel program. Poleg tega pa tudi dražji.

SERJEŠ na veliko
magnum357
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a franca » 11.10.2008 17:41

priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,

Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 11.10.2008 20:15

Vsi so dobri :)

Odločitev je v največji meri odvisna od tega kaj uporabljajo ostali v vaši bližini, ker je uvažanje in izvažanje med različnimi CAD-i bolj slabo. Pa še učenje je lažje.

Pred nakupom vsekakor poizkusite sami narediti izdelek ali dva, in ne da gledate kako ga naredi demonstrator programa.
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 12.10.2008 10:48

Predlagam Inventor.
Je zelo enostaven za naučiti se in prijazen uporabniku. Glede cen pa ne vem kako je proti ostalim.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mikey » 12.10.2008 11:09

mislim da je bilo o tej temi že ogromno prispevkov; pač po mojem naj uporabnik testira večje število programov, in se na podlagi lastne presoje nato odloči. Je pa ogromno paketov ki so vrhunski (Catia, NX, Thinkdesign, SW, SE.....)
kar smo si pridobili, nam nihče ne more odvzeti
mikey
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 12.10.2008 13:47

franca napisal/-a:priporočam ti ProE!
Razlog:
-imajo ga na vseh strojnih srednjih šolah in faksih,
-ima največ uporabnikov v Sloveniji,
-relativno poceni glede na zmogljivost,
-odličen support,
-enostaven za uporabo,
-dober učbenik od Čretnika,
-z verzjijo WF 4.0 je krepko pred ostalimi kar se hitrosti tiče,

Tu je samo nekaj razlogov, odločitev je vsekakor tvoja, oziroma je pogojena s poslovnimi partnerji.

Lp

Ja gospodje Čretniki in MA srednje šole so že v fazi migracije iz Pro E na NX6. Razlogov za to pa je menda zelo veliko. Glavni so menda kompliciranost Pro E, počasno učenje in katastrofalen Help. Zanima jih le še Catia in NX.
glavni razlog zakaj so srednje šole takrat uvedle Pro E je v temu - ker je bil zastonj. No nič ni večnega na temu svetu.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost