epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
majstor9 napisal/-a:Hvala za nasvete. Ta zadnji prispevek mi je najbolj padel v oči. Zares dobro razmišljanje. Vseeno sem se odločil za xsara picaso samo niham med dizlom in bencinarjem. Mogoče tu kak nasvet.? Ima kdo tak avto??

majstor9 napisal/-a:V krajšem času imam namen zamenjati avtomobil in ne vem za kater motor naj se odločim. Dizel ali bencinar?
Ali je res, da dizel ni primeren za krajše relacije?Ali to velja samo za starejše dizelske motorje?
Najbrž bom kupil laguno grandtour ali xsara picaso.
Prosim za mnenja.

Mici napisal/-a:Živjo!
Se opravičujem ker pišem kar v to temo..ne želim odpirati nove teme.
Nekajkrat sem že zasledil opozarilo, da dizelskega motorja ni dobro takoj ugasniti, v navodilih tudi piše "po daljši obremenitvi naj motor dela v mirujočem stanju nekaj minut predno ga ugasnete" (tako nekako), mene pa zdaj zanima....kaj je daljša obremenitev? Zadeva se mi zdi hudičevo relativna in kako naj si jaz predstavljam to "daljšo obremenitev", je to 25km? 200 km? Da šteje tudi način vožnje mi je jasno, pa vseeno... Bi mi kdo znal odgovoriti bolj konkretno?
In pa še eno vprašanje glede dizlov, Če dizla voziš nekje "normalno" brez nenadnih pospeševanj....recimo ležerno.. precej črno pokadi če malo hitreje pritisneš na plin. In me zanima zakaj se to zgodi (predvidevam da ostajajo ne popolno zgoreli ostanki??) še bolj pa me zanima, če je to kakorkoli škodljivo, ali celo dobro za motor ( da ga pač "prepucaš").
Hvala in lepo pozdravljeni

Mici napisal/-a:hvala obema za odgovor ampak me zanima na konkretni situaciji. Moram čisto vedno ko vozim po avtocesti potem čakati nekaj minut? ali je vožnja po regionalni 5km dovolj da se turbina upočasni ali kako?
Ima kdo tudi kakšno idejo glede vprašanja o "črnem izpuhu"?

Mici napisal/-a:hvala obema za odgovor ampak me zanima na konkretni situaciji. Moram čisto vedno ko vozim po avtocesti potem čakati nekaj minut? ali je vožnja po regionalni 5km dovolj da se turbina upočasni ali kako?

Mici napisal/-a:Ima kdo tudi kakšno idejo glede vprašanja o "črnem izpuhu"?

Mici napisal/-a:Živjo!
In pa še eno vprašanje glede dizlov, Če dizla voziš nekje "normalno" brez nenadnih pospeševanj....recimo ležerno.. precej črno pokadi če malo hitreje pritisneš na plin. In me zanima zakaj se to zgodi (predvidevam da ostajajo ne popolno zgoreli ostanki??) še bolj pa me zanima, če je to kakorkoli škodljivo, ali celo dobro za motor ( da ga pač "prepucaš").
Hvala in lepo pozdravljeni

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov