STROJNISTVO.com • Poglej temo - PTC in recesijske težave

PTC in recesijske težave

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a franca » 27.10.2008 18:27

Izpust napisal/-a:Hvala moj.

In prosim za opravičilo tistih, ki me tu na forumu neupravičeno žalijo !

Ni mi jasno kako lahko trosiš take neumnosti. Sploh pa mi ni jasno, kaj je narobe, če se firma prodaja??? Lahko s tem samo pridobi, tako kot je UGS, ko ga je siemens kupo. Ali ni tako??? In, če ga bo že kdo kupo, ga bo podoben velikan kot siemens in z istim namenom. Prihodnost je v PLM sistemih in tu je PTC daleč največji!!!

Da ne bo pomote, da navijam za PTC. V firmi imamo catio in proe in trenutno še ni nobenih indicev, da bi prešli na drug softver. 95% modelov je narejenih v teh dveh softverjih. NX6 demo predstavitve, pa nas niso prepričale za zamenjavo. Prav tako ne naš poslovni partner, ki ima NX6 in mu tudi tako opevane sinhrone tehnologije pri zajebanih kosih nič ne pomagajo.

Lp
franca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 28.10.2008 8:16

franca napisal/-a:
Izpust napisal/-a:Hvala moj.

In prosim za opravičilo tistih, ki me tu na forumu neupravičeno žalijo !

Ni mi jasno kako lahko trosiš take neumnosti. Sploh pa mi ni jasno, kaj je narobe, če se firma prodaja??? Lahko s tem samo pridobi, tako kot je UGS, ko ga je siemens kupo. Ali ni tako??? In, če ga bo že kdo kupo, ga bo podoben velikan kot siemens in z istim namenom. Prihodnost je v PLM sistemih in tu je PTC daleč največji!!!

Da ne bo pomote, da navijam za PTC. V firmi imamo catio in proe in trenutno še ni nobenih indicev, da bi prešli na drug softver. 95% modelov je narejenih v teh dveh softverjih. NX6 demo predstavitve, pa nas niso prepričale za zamenjavo. Prav tako ne naš poslovni partner, ki ima NX6 in mu tudi tako opevane sinhrone tehnologije pri zajebanih kosih nič ne pomagajo.

Lp

Dejansko nimaš pravih informacij.
80% vsega svetovnega PLM tržišča ima Simens PLM.
Vsi ostali skupaj pa le 20%.

Za ST je med drugim dobro tudi dejstvo, da jo uporabite predvsem tam, kjer mislite da boste dorasli izzivu, ki vam ga sedaj postavlja 3D model. Razvoj novih metod dela ST se dogaja že danes, medtem ko drugi nimajo še kaj pokazati na to temo. Vsaj 4 letna razlika v razvoju bo v bodoče igrala velikansko vlogo pri konkurenčnosti projektanta.
Assembly pa lahko gradite nato v kombinaciji klasični 3D modeli + sinhroni 3D modeli.
Morda v letu 2008 te stvari še niso povsem jasne. Kar me ne preseneča. Bodo pa zato v bližnji prihodnosti bistveno drugačne. Na Vas je, da se odločite ali greste zraven pravočasno ali ne.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fedr » 28.10.2008 8:53

[quote="Izpust]
Dejansko nimaš pravih informacij.
80% vsega svetovnega PLM tržišča ima Simens PLM.
Vsi ostali skupaj pa le 20%.
[/quote]

Daratech (http://www.daratech.com/research/plm/mts/chart.html?c=2007&m=plm) pravi o PLM tržnem deležu drugače:

Slika

Seveda pa lahko Daratech in ostali pod pojmom PLM razumejo kaj drugega kot Siemens?
fedr
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Izpust » 28.10.2008 9:27

Torej je po temu diagramu Autodesk tretji največji dobavitelj PLM opreme ? Tega nisem "vedel" do sedaj ?

Ali sploh veš kaj vse predstavlja PLM v dejanski praksi in kaj to nekemu podjetju doprinaša ? In kaj vse se bo dogajalo kmalu vsem tistim subjektom, ki ga ne bodo imeli ?

Daratech ni tvorec programske opreme. Zato lahko spakira tukaj noter v ta diagram tudi čisto navadni CAD, ki pa je le manjši satelit tega vesolja. Dočim je UGS eden od pionirjev te tehnologije. Predpostavljam, da pri Siemens PLM vedo kaj delajo zadnji 30 let. Mislim, da njihovi pravi PLM komintenti ne bežijo od njih, nasprotno !
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 28.10.2008 16:37

Zanimivo je prebirati komentarje "fanatičnih privržencev" posameznih softverskih firm... Kot v prvem razredu... Moj ati ma pa večji avto kot tvoj, ha ha..!
Moj ma pa večji traktor kot tvoj... itd.

Izpust omenja, da bodo prodali PTC. Pa kaj?? Tudi UGS so nedavno prodali, pa se ni svet podrl, celo hvalili so se s tem.

Nekdo je omenil, da njegovi poslovni partnerji ne morejo izdelati v NX-u nekakšnih kompliciranih modelov, on s Pro/e-jem jih pa lahko. Lahko ti zagotovim, da je vzrok v neznanju in ne v nezmožnosti NX-a. Pa ni moj namen delati reklamo komur koli.

Izpust, omenil si, da bi rad opravičilo, ker so te žalili, a ne? Če se ti nebi kar naprej oglašal s svojimi sedaj že prav bolnimi poveličevanji NX-a in SE-ja, se najbrž nebi nihče obregnil ob tebe.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost