STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ene par vprasanj glede ST

Ene par vprasanj glede ST

Moderator: -M-

Ene par vprasanj glede ST

OdgovorNapisal/-a moi » 25.10.2008 17:56

dobil sem jih sicer na neki tuji strani, sicer pa znamo tuje jezike, ane.

1.) What impact does ST editing have on existing drawings that were created from a previously history based model?
3.) What happens to existing assembly mates if ST editing is used on a previously history based model?
2.) What types of geometry are not supported?
4.) Is the user warned about external relations that will be negatively impacted?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 27.10.2008 1:59

...........
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 27.10.2008 12:43

Izgleda, da se je lazje jajcat v koliko sekundah lahko s tehnologijo ST narise dno kitare kot pa odgovoriti na par vprasanj.
Morda imajo pa gospodje na ITS-su izdelan kak makro za odgovore in ko se pojavi nova tema (konkurence) enostavno random izbere kak odgovor, ki vsebuje reklamo NX - SE in to pod nakljucnim nickom lansira na forum :lol:
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 27.10.2008 17:45

Za moi:
1. Na risbe ST ne vpliva. Starejši model se torej najprej konvertira v ST verzijo. Ko se odpre risba, se na njej zaradi konvertiranja v ST ni nič spremenilo. Vsi pogledi, prerezi, kote, itd. so ostali. Konvertiranje starih modelov v ST namreč spremeni samo način dela, ne pa geometrijo ali relacije na rsibo,...
2. Assembly. Najprej se spet assembly konvertira v ST. Vse mate relacije so ostale. Potem v assembly-ju naredimo ST spremembo. Torej kar v assemblyju spremenimo neko površino. Vse spremembe se sedaj izvedejo z ozirom na postavljene mate relacije. Mate relacije torej ostanejo.
3. Trenutno ni podprt Sheet Metal. Ta bo v naslednji verziji ST. Prav tako zaenkra niso podprti surface modeling ukazi.
4. Glede tega opozorila ne vem, kaj točno je mišljeno. Če gre za tisti del, ko se konvertira klasični assembly v ST, potem program sporoči, kaj je bilo konvertirano in kaj ne.
Upam, da sem vam s tem odgovoril na vprašanja. Če je še kaj ali pa kaj ni dovolj jasno, prosim sporočite.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Izpust » 28.10.2008 8:39

Sedaj ko je dal Sven kvalificiran odgovor lahko torej pričakujemo ustrezni odziv.

Jaz osebno kaj več od zahmehovanja ne pričakujem, ker to je vse kar je 33test v številnih postih zadnje mesece do sedaj spravil skupaj. Podpore tako ali tako ne bo nobene od nikogar.
Izpust
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 28.10.2008 10:10

Ce zelis lahko veselo ploskam za racunalnikom. Pac tvoj sodelavec (oz. ti pod drugim nickom) si podal odgovor na zastavljeno vprasanje. Odgovoril je na vsa 4 vprasanja. Super za njega. In mi smo izvedeli kar smo zeleli. Super za nas.

Glede podpore. Morda I,C profil?

Glede tvojega komentarja glede mojih postov - bodi dec in prenesi kritiko, ne pa kt kaka baba jokat, da te nihce ne podpre. Madona saj si strojnik (vsaj upam).
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sven » 28.10.2008 16:42

Izpust, me veseli, da ste se zaposlili pri nas. Nisem vedel, da jih je toliko v ITS-ju zaposlenih.
33test. Ob objavi posta se shrani tudi IP adresa. Zahtevajte, da vam jih posredujejo in preverite, od kod kateri član foruma odgovarja. Mogoče boste presenečeni, da ne gre za isto osebo.
In še glede profilov.
Vse takšne konstrukcije so se že do sedaj sestavljale v assembly-ju. Profile program jemlje iz knjižnice standardnih elementov ali pa smo jih sami naredili in le-te uporabljamo v konstrukciji. Sestavljanje takšnih konstrukcij zaenkrat torej nima nobene veze s SyncTech in FrameDesign ni vključen v SyncTech assembly. Trenutno dovolj dobro deluje tako kot je.
Seveda pa se lahko assembly-je sestavlja tako, da uporabljamo tradicionalne parte in subassemblyje, ter sinhrone parte in sinhrone subassemblyje. To kombiniranje ni onemogočeno.
Upam, da sem vam s tem odgovoril na vprašanje.

Lp.
sven
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 28.10.2008 20:54

IP predstavlja racunalnik in ne osebo...........torej?

Ampak ok, se ne grem vec. Ce se ne da dopovedati pac nehas. Sej tut jehove price pa haro krisno, akviziterje in tecne penzionerke ignoriram.....pa me niti ne motijo tolko.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a too_much » 28.10.2008 21:29

Nekateri imajo razdvojeno osebnost, a za vse akterje enak mail - Izpust in Kovacija namreč. Oba sta dosegljiva na joze.kovac123@yahoo.com. Izpust:

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?t=14213

In prav tako tudi Kovacija:

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=52668

Verjetno nista ista oseba, ampak sta si samo tako simpatična, da uporabljata kar isti email. Brez komentarja... Upam samo, da se motim.
too_much
Novinec
Novinec

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost