STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plastične cevi

Plastične cevi

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Plastične cevi

OdgovorNapisal/-a mhbibi » 25.3.2004 21:56

zanima me, če bi se splačalo narediti orodje za brizganje plastične cevi dolžine 300 in premera 26?? Glavna problema sta zvijanje cevi in velika odpiralna pot!!! Če ima kdo kakšno izkušnjo s tem, bi ga lepo prosil za nasvet
marjan
mhbibi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zupi » 25.3.2004 22:21

Nč navem :wink:

Sam lepo bi te pozdravu na forumu :)

Dobrodošel 8)
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a werther » 26.3.2004 9:59

Ni moje področje zato verjetno ne razumem zakaj bi bila odpiralna pot dolga. Narediš tridelno orodje (jedro in polovici cevi po dolžini). Potem je po mojem odpiralna pot samo nekaj večja od premera cevi (cevastega izdelka)

lp w.
Bolje pozno, kot nikoli.
werther
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.3.2004 21:47

Zakaj pa bi jo brizgal če jo lahko drugače narediš.
Gost

OdgovorNapisal/-a el andrej » 27.3.2004 12:24

werther napisal/-a:Ni moje področje zato verjetno ne razumem zakaj bi bila odpiralna pot dolga. Narediš tridelno orodje (jedro in polovici cevi po dolžini). Potem je po mojem odpiralna pot samo nekaj večja od premera cevi (cevastega izdelka)

lp w.

Cev ponavadi ni polna oz. je votla in zato ne pride v postev taksno odpiranje, kakrsnega si napisal.
Zaradi ravnosti pa mora biti izdelek brizgan po dolzini, torej iz enega skrajnega konca naprej. Zato je problem, ker bi morala biti odpiralna pot zelo dolga.

lp
Kdor drugemu jamo koplje, volk iz gozda:)
el andrej
Novinec
Novinec

Kraj: Somalia

Re: Plastične cevi

OdgovorNapisal/-a el andrej » 27.3.2004 12:30

mhbibi napisal/-a:zanima me, če bi se splačalo narediti orodje za brizganje plastične cevi dolžine 300 in premera 26?? Glavna problema sta zvijanje cevi in velika odpiralna pot!!! Če ima kdo kakšno izkušnjo s tem, bi ga lepo prosil za nasvet

Najbrz bi se splacalo, ce bi naredil orodje na vec jeder. Torej, da bi naenkrat brizgnil vsaj 2 ali celo stiri cevi. Malo se pozanimaj za okvirne cene pri kaksnemu orodjarju.
Sicer ti pa eno verzijo orodja, katerega imam v glavi, povem na faksu, kjer je resen problem izmetavanja, je pa vseeno dolgi hod orodja.
:)
lp
Kdor drugemu jamo koplje, volk iz gozda:)
el andrej
Novinec
Novinec

Kraj: Somalia

OdgovorNapisal/-a UF » 27.3.2004 19:38

Kaj je pa narobe z ekstrudiranjem?
UF
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mhbibi » 28.3.2004 11:31

kako??? mora biti plastična in brizgana, ker imam samo stroje za brizganje in pihanje (to je že druga zgodba )
marjan
mhbibi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Janez » 28.3.2004 14:13

Mislim, da se cev pri brizganju ne bo zvijala. Trn mora biti deljen na dva dela. Torej iz vsake strani po en (zgornje in spodnje strani), ki se nato mehansko ali hidravlicno mogoce celo pnevmatsko izvlece.
Drugace pa se ravne cevi najvec izdelujejo na ekstrudirno-vakumirnih linijah.
Lep pozdrav!

Janez
Janez
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a franca » 30.3.2004 15:16

Kar se tiče izdelave je vse povedal Janez. V poštev bi prišlo orodnje s stranskimi gibljivimi jedri (izvedba s pnevmatskimi cilindri). Pri mehanski izvedbi bi potrebovali zelo velik hod in temu primerno zelo "debelo " orodje (dolgi poševni trni). Pri tej izvedbi je potrebno upoštevati, da bo imel notranji premer cevi nagib (izvlek trnov).

Edini pametni način izdelave - ekstrudiranje

Lp B
franca

Plasticne cevi

OdgovorNapisal/-a mbeltr » 10.4.2004 23:20

Mehano Izola izdeluje otroske pisalne stroje od leta 1982 (200.000 na leto)
In vsak pisalni stroj ima valj, oz. plasticno cev, kamor se prisloni papir ob tipkanju. Orodje sem skonstruiral pred 20 leti in je dvognezdno, v prvem gnezdu se zabrizga cev iz PP, v drugem gnezdu pa se nabrizga se mehki elastomer. Danes se rece 2K... Lep pozdrav. Milos Beltram
mbeltr

OdgovorNapisal/-a Gost » 13.4.2004 15:17

Če rabite plastično cev (brez dna), je predlog neumnost, ekstrudiranje je bistveno cenejše, tudi orodje je cenejše...

Ka se pa tiče odpiranja orodij pa vam priporočam da pogledate malo v literaturo (npr kalupi za injekciono prešanje plastomera -Peročevič Boško) in bo marsikaj bolj jasno.

Dvomim da bi zračni cilinder snel cev z trna. Fantiču ki je to predlagal, priporočam naj izračuna snemalno silo (saj veste ko je izdelek ohlajen je "nakrčen" na trn z deformacijo v velikosti skrčka, torni koeficient je cca 0.3 pa bost prišli do zavidljive številke). Ideja zdrži če uporbite hidravliko

lp zajebant
Gost

OdgovorNapisal/-a franca » 13.4.2004 19:56

Pnevmatski cilinder VEČ kot dovolj ! Vprašljiva uporabnost cevi zaradi notranjega premera (pri 0.5° snemalnem kotu nanese razlika 2.6mm !)

Lp B
franca

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov