STROJNISTVO.com • Poglej temo - Avtomatska garažna vrata

Avtomatska garažna vrata

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Avtomatska garažna vrata

OdgovorNapisal/-a masin_men » 6.11.2008 20:47

Iščem avtom. garažna vrata velikosti 3x3m. Na tržišču je kar precej ponudbe in tudi cene precej varirajo. Zanima me na kaj moram paziti in katera mi svetujete oz. odsvetujete?
Gledal sem slovenska vrata TriDom, ki jih delajo (sestavljajo) na Igu. Pogon imajo z verigo.
Potem pa sem pozanimal tudi za vrata od proizvajalca Crawford, ki je menda "Mercedes". Ta pa imajo pogon z jermenom.
Vsak hvali svojo izvedbo. Zanima me vaše mnenje?
Razlike so tudi pri namestitvi pogona. Eni ga imajo na sredini, eni pa na stranskem robu vrat.

lp, mm
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Avtomatska garažna vrata

OdgovorNapisal/-a Pelton » 6.11.2008 22:25

masin_men napisal/-a:Iščem avtom. garažna vrata velikosti 3x3m. Na tržišču je kar precej ponudbe in tudi cene precej varirajo. Zanima me na kaj moram paziti in katera mi svetujete oz. odsvetujete?
Gledal sem slovenska vrata TriDom, ki jih delajo (sestavljajo) na Igu. Pogon imajo z verigo.
Potem pa sem pozanimal tudi za vrata od proizvajalca Crawford, ki je menda "Mercedes". Ta pa imajo pogon z jermenom.
Vsak hvali svojo izvedbo. Zanima me vaše mnenje?
Razlike so tudi pri namestitvi pogona. Eni ga imajo na sredini, eni pa na stranskem robu vrat.

lp, mm

imaš ZS :wink:
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a BountyH » 7.11.2008 12:00

Men so pogone za vhodna vrata in dvojna garažna vrata zmontirali v enem dnevu. Zadeva super funkcionira in za vse imam le en daljinc. Montaža za garažna vrata je sredinska. Vse dela kot je treba. Bom se pa pozanimal, katera firma je to delala. Sem iz okolice Maribora. Ja pa še to, zamenjali so mi stari domofon, ki ni več delal, pa še na stara stikala v garaži so mi naredili povezavo, tako, da ko parkiram samo stisnem na gumb in vrata se zaprejo. Malce sem jih še povprašal o momentu motorja za dvižna vrata, pa je monter rekel da brez problema dviga do 60 kg teže.

No sem šel v garažo in pogledal katera firma je to. NICE-prvič slišal, ampak dela pa dobro.
Zadnjič spremenil BountyH, dne 13.11.2008 8:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 7.11.2008 13:01

BountyH napisal/-a:Men so pogone za vhodna vrata in dvojna garažna vrata zmontirali v enem dnevu. Zadeva super funkcionira in za vse imam le en daljinc. Montaža za garažna vrata je sredinska. Vse dela kot je treba. Bom se pa pozanimal, katera firma je to delala. Sem iz okolice Maribora. Ja pa še to, zamenjali so mi stari domofon, ki ni več delal, pa še na stara stikala v garaži so mi naredili povezavo, tako, da ko parkiram samo stisnem na gumb in vrata se zaprejo. Malce sem jih še povprašal o momentu motorja za dvižna vrata, pa je monter rekel da brez problema dviga do 60 kg teže.

če imaš vrata Hörmann ...si lahko srečen. :wink:

Če pa še kdo drug išče oz, bi rad kupil pogone(z ali brez dalinjskega upravljanja) vrat za drsna,rolo, sekcijska... vrata naj pokliče na 041/908551 (Frenk)
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 12.11.2008 20:37

Verjamem, da so Hörmann kvalitetna vrata, vendar je cena 2x višja kot npr. TriDOM.
Od Hörmann-a pridejo 2600 EUR od TriDOM-a pa 1350 EUR.
Nevem, če so dejansko vredna toliko. Naj pove še kdo kakšno svojo izkušnjo z avtomatskimi vrati.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Staycool » 12.11.2008 21:29

Sam se pred nekaj meseci na domačem dvorišču izdelal & montiral dvokrilna drsna vrata. Pogone sem nabavil pri podjetju Matjaž, znamke Hörmann. Ker je bo treba nekej zimprovizirat glede usklajevanja obeh kril sem nabavil še sprejemnik iz kompleta garažnih vrat. Super je to da so vsi artikli znotraj asortimana Hörmann med sabo kompatibilni.

Montiral sem sam, ni neka večja znanost če razumeš osnoven princip. Trdijo da mi je zaradi samomontaže propadla garancija, ki je sicer 2 leti. Sicer močno dvomim da bi se pogoni lahko resneje pokvarili saj je izdelava zelo solidna, sam način delovanja pa izjemno enostaven.

Ko sem se odločal katere motorje vzeti sem najprej gledal za italijanskim proizvajalcem "Nice", vendar sm imel težave z iskanjem prodajalca/zastopnika/uvoznika. Ker sem prvič nabavljal tak artikel sem želel da bi ga kupil v SLO zaradi mogočih težav ki bi nastale pri uporabi ali montaži. Na koncu sem se odločil za Hörmann ker sem jih nalažje kontaktiral (imajo tudi solidno spletno stran). Nekaj težav je bilo z datumom dobave robe, vendar sm na koncu zaradi zamude za isto ceno dobil močnejše motorje, kar me ni niti najmanj motilo.

2X pogon, 6m zobate letve, 2x par fotocelic, 4x daljinec, 1x sprejemnik: 1150€ skupaj z davkom.

Ne vem točno kašne so cene ostalih proizvajalcev, vendar mislim da ni bistvene razlike; Preden sm se projekta lotil sam sem seveda iskal obrtnika da bi zadevo napravil in je računal 750€ za vsak motor (Nice). Predvidevam da torej en stane približno 500€. kar je enako kot Hörmann.

Kljub temu da je nastavitev za obratovanje vrat ogromno, vseeno pogrešam kakšno več, tako da bi si človek lahko vrata res prilagodil po svoje.

Z garažnimi vrati pa (še) nimam izkušenj :lol:
V knjigah vse piše.
Staycool
Novinec
Novinec

Horman

OdgovorNapisal/-a coba2000 » 12.11.2008 22:15

Jaz sicer imam vrata hoerman široka 5,5 in 2,4 m visoka.
Takrat se mi je cena zdela ugodna, pa tudi težav nimam nobenih z njimi. Če si s Ormoškega konca, je po mojem pravi naslov podjetje Belcont.....[/code]
coba2000
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Pelton » 13.11.2008 10:12

promehanik napisal/-a:Verjamem, da so Hörmann kvalitetna vrata, vendar je cena 2x višja kot npr. TriDOM.
Od Hörmann-a pridejo 2600 EUR od TriDOM-a pa 1350 EUR.
Nevem, če so dejansko vredna toliko. Naj pove še kdo kakšno svojo izkušnjo z avtomatskimi vrati.

lp, prom

Nevem od kod ti tako visoka cena za Hörman vrata :o
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 13.11.2008 10:34

Trenutno nimam ponudbe pri sebi. Bom popoldan prilepil kompletno ponudbo pa boš videl. Cena je takšna kot sem napisal 2600 EUR za 1 kos.
Tudi meni se zdi cena zelo visoka.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 3,14 » 13.11.2008 20:31

Tudi sam sem pred letom iskal ponudbe in je bila razlika med HORMAN in TRIDOM točno taka. Odločil sem se za TRIDOM in moram povedat da je bila izdelava in montaža točna in brezhibna, in vrata so od takrat (več kot eno leto) bezhibna. Torej bistveno nižja cena nima zveze z kvaliteto storitve in izdelka, ampak gre le za prodajanje imena.

LP
PI
3,14
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Pelton » 13.11.2008 20:51

3,14 napisal/-a:Tudi sam sem pred letom iskal ponudbe in je bila razlika med HORMAN in TRIDOM točno taka. Odločil sem se za TRIDOM in moram povedat da je bila izdelava in montaža točna in brezhibna, in vrata so od takrat (več kot eno leto) bezhibna. Torej bistveno nižja cena nima zveze z kvaliteto storitve in izdelka, ampak gre le za prodajanje imena.

LP
PI

....poročaj čez leto, mogoče 2 . :wink:
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 13.11.2008 22:13

Šele sedaj pripenjam ponudbo, ker nisem prej utegnil.
Prekril sem dodatne stvari, tako, da so ostala samo garažna vrata 2 kosa. Če seštejete vse pozicije in dodate 20% DDV, dobite ceno 2575 € za 1 vrata.

lp, prom

Slika
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 13.11.2008 22:17

....poročaj čez leto, mogoče 2 .

Tudi ostali proizvajalci imajo garancijo isto časovno obdobje kot Horman. Tako, da če bo kaj narobe uveljaviš garancijo.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 13.11.2008 22:23

No, da ne bo kdo mislil, da imam kaj proti Hormanu ali pa tej firmi, ki mi je poslala ponudbo. Zato tudi nisem skeniral imena firme, ker sploh ni pomembna v tej zadevi. Navajam pač samo gola dejstva, kajti jaz moram žal tudi skozi denar gledati pri nabavi vrat.
Mogoče je cena tudi upravičena glede na kvaliteto, zato pa prosim pokomentirajte, zakaj plačati toliko več.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Clayman » 13.11.2008 22:40

Po moje so kvalitetna vrata na slovenskem trgu, ki so sprejemljiva za večino nas potrošnikov naslednja:

- Horman
- Novoferm (prodaja jih Arcont)
- Normstahl (Kosič)

Pri tem pa opozarjam na ponudbo posameznega podjetja, kaj vse za vrata dobiš; dobiš dva daljinca ali samo enega in drugega doplačaš, kako velik je ta daljinec (da si ne nosiš pilota za TV zraven), kakšna je debelina izolacije vrat (kakšno sploh potrebuješ?), jeklena vrv za odpiranje v sili, če nimaš drugega vhoda (za primer če zmanjka elektrike).

Na trgu pa so se v zadnjem času pojavili ponudniki vrat, ki jih dobavljajo iz Poljske in Madžarske. Ena taka sem videl. Od daleč zgledajo ok, od blizu pa se marsikaj vidi drugače, kot bi videl pri boljših, ki so zgoraj našteti.

Glede pogona je potrebno vedeti, koliko energije troši v standby (tudi tu so eni varčevali in hodili v Graz v metro po pogone, ki pa nekaterui niso ravno dolgo zdržali, pa še večjo porabo imajo).

Išči še pri Arcontu.

LP.
Clayman
Sodelavec
Sodelavec

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov