STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pogled

Pogled

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Pogled

OdgovorNapisal/-a namcu » 17.11.2008 13:31

Slika

ViewCube
pogled se nastavlja po želji.

LEVA kocka je moja , DESNA je originalna nastavitev pogleda. Glede na to, da je (3D indikator) rdeča puščica X os, zelena Y os in Z modra os se mi zdi bolj logična moja postavitev pogledov oz. postavitev predmeta v prostor. Ploskev XY je pogled od zgoraj. Sem pa opazil problem pri postavitvi teksta, ki je usmerjen navzdol in ga je potrebno obračati.

Vem, narisati se da tako ali tako, pa vendar kakšne nastavitve imate vi.

Lp
namcu
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 17.11.2008 13:48

Po defaultu.

Prvi kos v sestavu ti je "grounded", potem pa, ko je sestav že toliko velik, da se ve, kaj je spredaj, pa si spremenim in dam pač en pogled za sprednji pogled.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a namcu » 17.11.2008 18:09

Se strinjam, toda le kaj bi bil razlog za tako default orientacijo? Meni se ne zdi glih OK. Verjetno pa že vejo zakaj je tako.

Kar precej stvari sem risal v Autocadu (tudi 3D)in Autocad ima kar precej stvari definiranih drugače.

Sem pa v Inv 11 in 2008 prerisoval nekaj iz Autocada, pa je bil obup. Če sem kliknil na ploskev mi je zavrtel v desno za 180, če sem kliknil na ravnino v browserju mi je zavrtel v levo 90, itd. Kar naenkrat se je luknja znašla spodaj namesto zgoraj, levo namesto desno.
Sedaj z INV 2009 je precej lažje.
namcu
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov