STROJNISTVO.com • Poglej temo - Toyota Production System

Toyota Production System

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Toyota Production System

OdgovorNapisal/-a direktx » 18.11.2008 7:56

Pozdravljeni

Zanima me če poznate kako podjetje na obali ali krasu srednje veikosti, ki bi želelo v svojo proizvodnjo upeljati TPS.
Želim si zamenajti službo in bi rad nekje vpeljal organizacijo proizvodnje po TPS(pretok, just in time, poka-yoke, kanbani, heijunka, jidoka...), ker če je vodstvo pripravljeno podpreti tako organizacijo pride do veliko prihrankov.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 18.11.2008 8:39

Živjo,

samo majhen nasvet. Če se boš dobro predstavil pod borzo kadrov boš morda imel večje možnosti in prepoznavnost.
Pa veliko sreče z novo službo...
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 18.11.2008 8:48

Pred kakim tednom sem poizkusil na borzi kadrov in ni bilo nobenega odziva.
Zato sedaj probavam dobiti kako podjetje, ki ne bere foruma in bi bilo za tako stvar.
Bi bilo pa zanimivo vedeti če ljudje stvari ne poznajo ali se jim ne zdi zanimiva.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Toyota Production System

OdgovorNapisal/-a Fancy » 18.11.2008 13:13

direktx napisal/-a:Pozdravljeni

Zanima me če poznate kako podjetje na obali ali krasu srednje veikosti, ki bi želelo v svojo proizvodnjo upeljati TPS.
Želim si zamenajti službo in bi rad nekje vpeljal organizacijo proizvodnje po TPS(pretok, just in time, poka-yoke, kanbani, heijunka, jidoka...), ker če je vodstvo pripravljeno podpreti tako organizacijo pride do veliko prihrankov.

Vse pohvale za tvoje strokovno znanje 8)
Probaj v Cimosu, drugače pa Rotomatika oziroma IAE v Novi Gorici.
Veliko sreče pri menjavi službe želim :wink:
Fancy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Franci S » 18.11.2008 14:38

Kolikor mi je na uho pricurljalo, se je predlani s tem pričel ukvarjati Kolektor Group
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 19.11.2008 14:08

Hvala za namige.

Ali mogoče veste tudi kak kontakt(mail) v podjetjih Cimos in Kolektor kamor bi se lahko oglasil.

Če se pošlje na info nekako to nima pravega učinka.

Drugače me bolj zanimajo manjša podjetja tja do 100 zaposlenih ampak bom poizkusil tudi pri teh dveh. Drugače sem mnenja da je v manjšem podjetju lažje narediti zasuk v TPS in vitko proizvodnjo kot v velikem podjetju kjer je ponavadi vse 'utečeno' in si noben zares ne želi sprememb. Vsaj dokler kaka kriza ne udari.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Franci S » 19.11.2008 15:25

TPS se začne in konča s podporo vodstva podjetja.
Pošlji mail direktorju. Prav on bi moral biti najbolj zavzet za TPS. Če boš pri vodstvu dobil mlačen odziv, potem se verjetno lahko že sklepa, kakšna bo šele implementacija TPS...
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 20.11.2008 13:31

Ja na žalost je to res.

Po mojih dosedanjih izkušnjah si vodstvo želi ponavadi implementirati samo tist del da so izdelki prvovrstne kakovosti, najcenjši in pravočasno narejeni. Nočejo pa nič slišat o tem da se dela na dolgi rok. Da morajo biti delavci motivirani, da morajo vedt kaj se sogaja da niso v strahu in da delavec lahko največ pripomore pri vsej stvari saj če on dela 8 ur za strojem precej dobro ve kako bi lahko več naredil. Da si je treba tudi kdaj v proizvodnji stvari pogledat na lastne oči ne pa da se o njih samo pogovarja.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Franci S » 20.11.2008 14:15

... in vsi pozabljajo da TPS ni samo vitka proizvodnja izdelka in da cilj TPS ni izdelava kosa v "just in time", čimhitreje, ipd... Gre le za "posledico" vpeljave TPS-a.

V TPS se skriva en kup ukrepov, ki zagotavljajo izboljšave, doseganje kvalitete, zadovoljstvo zaposlenih,...
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 26.5.2009 10:51

Kot je bil en izmed predlogovo sem poslal v Cimos.

So me poklicali pogovor je bil soliden. Rekli so da jih je malo s takim repetuarjom znanja. Zmenili smo da me čez kak mesec pokličejo da naredim kak manjši del optimizacija. Sem se strinjal magari da ga zastonj naredim.
No po treh mesecih odziva ni, tako da sem jih odpisal kot neresne.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 26.5.2009 11:00

pojdi v tujino in tam poizkusi.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

Lean proizvodnja

OdgovorNapisal/-a BountyH » 17.6.2009 22:16

V podjetju kjer delam smo začeli uvajati lean proizvodnjo. Bolj sem naštudiral literatuo, bolj se mi je zdelo, da imamo nekatere zadeve zaradi globalizacije in konkurence že v hiši. Kakšne so vaše izkušnje z uvajanjem lean koncepta?
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 18.6.2009 7:51

Moje iskušnje so da delavci teško preklopijo mišljenje na nov koncept dela. Je potrebno veliko energije vložiti v razlago delavcem zakaj naj bi bilo tako bolj. Moje iskušnje so tudi da je bolje da delavci pridejo sami do takega spoznanja, da je tako bolje kot da se jim to vbija v glavo. Če se jim to dopoveduje so potem po defoltu proti.

To da imate nekatere stvari že v hiši, to je klučno. Po moje je treba na sistem gledat celovito in ne da imamo par delčkov. Če imamo samo par delčkov je to ponavadi kontraproduktivno.

Kaj pa je pri vas že v hiši?

Naštudiarj še value stream mapping ker je eno najbolj uporabnih orodij za vitko proizvodnjo.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bojan1976 » 18.6.2009 10:48

Lep pozdrav

jaz sem pred kratkim končal šolanje za Black Belt po metodologiji 6-sigma in vodim v podjetju 4 projekte. Prvi projekt je do sedaj v najdaljši fazi in vam povem, da je delo z ljudmi in predvsem imeti dober tim ključni del uspeha posameznega projekta, seveda pa tudi podpora vodstva. Posamzenik ima lahko zelooo veliko strokovnega znanja ampak mu ne pomaga dosti če ni zgoraj omenjenih preferenc.
Z timskim delom do željenega uspeha, Black Belt Six Sigma training.
bojan1976
Sodelavec
Sodelavec

Usposabljanje zaposlenih za LEAN proizvodnjo

OdgovorNapisal/-a Darja » 14.7.2009 9:52

bojan1976 napisal/-a:Lep pozdrav

jaz sem pred kratkim končal šolanje za Black Belt po metodologiji 6-sigma in vodim v podjetju 4 projekte. Prvi projekt je do sedaj v najdaljši fazi in vam povem, da je delo z ljudmi in predvsem imeti dober tim ključni del uspeha posameznega projekta, seveda pa tudi podpora vodstva. Posamzenik ima lahko zelooo veliko strokovnega znanja ampak mu ne pomaga dosti če ni zgoraj omenjenih preferenc.

Ali je mogoče kdo od vas pripravljen izvesti kakšno predavanje v zvezi z lean proizvodnjo in seveda vsem kar paše zraven, Tega je kar nekaj, kot berem na forumu.
Lep pozdrav
Darja
To live is the rarest thing in the world.
Most people exist, that is all.
Oscar Wilde
Darja
Novinec
Novinec

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost