STROJNISTVO.com • Poglej temo - črpalka za hladilno tekočino (emulzijo)

črpalka za hladilno tekočino (emulzijo)

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

črpalka za hladilno tekočino (emulzijo)

OdgovorNapisal/-a roki125 » 9.12.2008 1:11

živjo...

doma imamo navadno stružnico ki sicer ima "kad" za hladilno tekočino ampak ni nikjer pumpe oziroma kakršne koli napeljave... sedaj me pa zanima kakšne pumpe se sploh uporablja v te namene (da prenese možne opilke in podobno) in kje se stvar kupi čim ceneje, magar rabljeno...

hvala.
roki125
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 9.12.2008 15:18

Jaz sem imel podoben problem, le da sem imel še težave s prostorom za črplako.
Potem sem dobil tukajle, http://www.crpalke-cizman.si/image/tid/28 tudi zelo dobro svetovanje in velika izbira Cena mislim, da je bila 80€. Sicer sem klical v Hennlicha, pa so precej komplicirali.

Katera znamka stružnice pa je to, ker mislim, da imam shranjeno še telefonsko od nekoga, ki prodaja 2 rabljeni od Prvomajske.

Uporabljajo se pa potopne, napeljava pa je iz gumijaste cevi (od črpalke do postelje stroja), naprej pa navadna cinkana cev za vodovod, (mislim, da imam 1/2), na njej pipa, naprej od pipe pa cev namenjena za emulzijo (imajo v Merkurju, BTS...).

Črpalka pa je pomojem 0,1kW dovolj močna.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a roki125 » 9.12.2008 16:26

jst bi rabu čist navadno črpalko ki ima priključek 1/2 cole in premore kake opilke in podobno... namreč iz rezervoarja je že priključek na katerega bi dal pumpo pol bi pa že potegnu do tja ker rabim hlajenje...

zdj če te tvoje rabljene imajo slučanjo tak priključek oziroma ga lahko kako zreduciram bi bilo super... ne rabim pa potopne ker je nimam kam dat.
roki125
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a skorpijon » 9.12.2008 17:16

Pri nas smo tole kupil, najmanjšo v ponudbi, 150€ če se ne motim.
lp
http://www.elkomb.si/index.php?option=c ... Itemid=146
skorpijon
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 9.12.2008 18:16

roki125 napisal/-a:jst bi rabu čist navadno črpalko ki ima priključek 1/2 cole in premore kake opilke in podobno... namreč iz rezervoarja je že priključek na katerega bi dal pumpo pol bi pa že potegnu do tja ker rabim hlajenje...

zdj če te tvoje rabljene imajo slučanjo tak priključek oziroma ga lahko kako zreduciram bi bilo super... ne rabim pa potopne ker je nimam kam dat.

Nisem še videl kako izgleda to, vse stružnice sem videl s potopno črpalko, tako da tudi ne vem od katerega stroja bi dobil rabljeno...

Drugače pa ta gospod (na tistem linku) prodaja tudi pretočne črpalke za emulzijo. Zreducirati različne mere priključkov ni problem - z reducirnimi kosi (vsaka trgovina, ki ima kaj zveze z vodovodom jih ima).
Samo je pa treba tako ali tako tam kjer črpalka sesa emulzijo dati nek filter, tako da v sistem ne gre kakšnih ostružkov, problem so lahko že tudi opilki, ki se naberejo v pregibni cevki tam kjer šprica na obdelovanec.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a roki125 » 9.12.2008 21:22

z opilki pomoje nebi smelo bit problema ker gre tekočina najprej čez fino mrežico v kad v kadi je pa še pretočni prekat visok 10 cm tako da kakršni koli opilki naj bi ostali v prevm prekatu... sm mal premeru in bi lahko dou not potopno črpalko če je spodnji del največ 10 cm globok in motor tudi največ 10cm visok...
roki125
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 9.12.2008 21:38

To bo pa težko šlo s potopno črpalko :-? , sam sem iskal če se prav spomnim višino motorja max 16cm pa sem preklical kar nekja prodajalcev pa sem komaj dobil.

Potem bo res verjetno najboljša rešitev kar pretočna, samo pomojem je nesmiselno, da sedaj filozofiramo kaj in kako... pokličite nekaj ponudnikov takih črpalk (Čižman, Hennlich, Elkom) pa boste že kaj našli :wink:
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dsf » 23.2.2009 19:50

Če ti je dolgčas vzemi pumpo od pralnega stroja,ima 60w moči, malo boš predelal priključke, daje pa približno en meter visoko
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brusko » 23.2.2009 22:04

jaz imam original črpalko od stružnice (031531869)slavc
brusko
Novinec
Novinec

Re: črpalka za hladilno tekočino (emulzijo)

OdgovorNapisal/-a brod » 26.2.2009 13:15

roki125 napisal/-a:živjo...

doma imamo navadno stružnico ki sicer ima "kad" za hladilno tekočino ampak ni nikjer pumpe oziroma kakršne koli napeljave... sedaj me pa zanima kakšne pumpe se sploh uporablja v te namene (da prenese možne opilke in podobno) in kje se stvar kupi čim ceneje, magar rabljeno...

hvala.

Take pumpe ima WD tehnik Sl.Bistrica
brod
Novinec
Novinec

črpalka za emulzijo

OdgovorNapisal/-a rajmondo » 6.4.2009 21:26

ELKO črpalka za emulzijo je zakon ,motorji naviti ročno,skoraj neuničljivo.imajo svojo trgovino v Mariboru
Tržaška c 23
rajmondo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a zauran » 22.11.2009 18:14

Jaz imam kar pumpo visokega pritiska od gorilca .Kupil na bovšiju za 10 eur z elektromotorjem
zauran
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gslobod1 » 29.12.2010 18:51

Srečujem se z enakimi težavami. Na stružnico sem zmontiral pretočno črpalko ,ki jo vsi poznate za pretok vina . Na stružnici rabim majhen pretok in je ventil priprt ,posledično se je pa črpalka pregrevala .
gslobod1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dinksi » 29.12.2010 23:38

gslobod1 napisal/-a:Srečujem se z enakimi težavami. Na stružnico sem zmontiral pretočno črpalko ,ki jo vsi poznate za pretok vina . Na stružnici rabim majhen pretok in je ventil priprt ,posledično se je pa črpalka pregrevala .

Že, ki imaš črpalko pa se malo poigraj z ventili.
1.Montiraj cev na pumpo in jo spelji direkntno nazaj v rezervar. Pred vstopom v rezervar montiraj "T" komad in na njega tanjšo cev, katero boš uporabil za hlajenje. Na debelejšo, ki gre v rezervar pa montiraj ventil. Ko boš pripiral ventil, boš večal pritisk na manjši cevi. Če pa bo s popolnoma odprtim ventilom še vedno prevelik pretok pa montiraj še en ventil na tanjšo cev za hlalenje.
2. Nabavi ventil na 3 priklope. Na 1. priklopu je pumpa. Na 2. priklopu je cev za hlajenje in na 3. pa povratek v rezervar. S premikanjem ventila reguliraš razmerje tekočine med hlajenjem in povratkom.
Sigurno obstaja še kakšna možnost, da ne obremenjuješ pumpe...samo razmisli.
Mogoče pa sem ti z mojim pisanjem dal kakšno tretjo in boljšo idejo.

Lep pozdrav in vesele praznike.
dinksi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov