epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Sergej napisal/-a:Nekdo (Turboinštitut recimo) ti izračuna obe krivulji. Potem vzameš kos gradiva in narediš model. Model multipliciraš na potrebno število (lopatic), zložiš skupaj in odliješ. Sledi fina obdelava. (kontrole po potrebi)

blaz23 napisal/-a:Lep pozdrav!
Zanima me na kakšen način se izdelujejo turbinske lopatice (vodne, plinske). Prosil bi če ima kdo karkoli o postopku izdelave/obdelave turbinskih lopatic, če bi mi lahko poslal oziroma napisal. Sem iskal na internetu in ne najdem nič konkretnega.
Hvala lepa!
blazdecman@gmail.com

baklava napisal/-a:Sergej napisal/-a:Nekdo (Turboinštitut recimo) ti izračuna obe krivulji. Potem vzameš kos gradiva in narediš model. Model multipliciraš na potrebno število (lopatic), zložiš skupaj in odliješ. Sledi fina obdelava. (kontrole po potrebi)
obe krivulji česa....?
?
?

Sergej napisal/-a:baklava napisal/-a:Sergej napisal/-a:Nekdo (Turboinštitut recimo) ti izračuna obe krivulji. Potem vzameš kos gradiva in narediš model. Model multipliciraš na potrebno število (lopatic), zložiš skupaj in odliješ. Sledi fina obdelava. (kontrole po potrebi)
obe krivulji česa....?
?
?
Dve prostorski krivulji spodnje in zgornje površine.

Sergej napisal/-a:Se opravičujem, če je prišlo do nesporazuma in se je od mojih izkušenj na tem področju uveljavil kakšen drug izraz. Seveda mislim tlačno in sesalno površino. Nekoč sta bili definirani z množico točk v polarnem koordinatnem sistemu in temu smo rekli prostorska krivulja. Po teh točkah se je rezkalo in ostanek med njimi ročno brusilo.
Kako je danes, bo verjetno lahko Vili razložil. Občutek imam, da je od 'foha'.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov