Varilni aparat
Moderator: -M-
36 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
varstroj napisal/-a:Varil bi največ profile 30x40 debelina stene cca 5mm
Tak, kot dobiš v ˝železnini˝, pa kakšna (p)opravila okrog hiše
Lp
khm...ja no to so pa cevi, in ne profili, velika velika razlika
- Herminator
- Strokovnjak

varstroj napisal/-a:Varil bi največ profile 30x40 debelina stene cca 5mm
Tak, kot dobiš v ˝železnini˝, pa kakšna (p)opravila okrog hiše
Lp
Joj si pa trmast
Ti boš varil torej pravokotne cevi z debelino stene 5mm (sicer za takšne dimenzije kot jih navajaš, dvomim da imajo v "železnini" na metre s steno 5mm (standardno so do 3mm za tako dimenzijo cevi)
Če rabiš za takšno debelino stene potem kupi aparat 250A ali pa raje 300A.
Poslal sem ti zasebno sporočilo.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

varstroj napisal/-a:zmotil sem se zdi se mi da so stene 3mm
Lp
To se lepo vari tudi s šibkejšimi aparati, ampak verjetno bo kmalu tisto varjenje 5×mesečno preraslo v pogostejše, posebej če boš hodil v tako šolo pa boš popoldneve malo "fušal", tako da ti predlagam močnješi aparat.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

varstroj napisal/-a:Ve kdo mogoče ceno 15 kg koluta VAC 60
Lp
Glej polega samega aparata moraš kupiti jeklenko (napisal ti bom okvirne cene -približno toliko sem plačeval pred 2 letoma, ko sem kupoval):
-reducirni ventil z 2 manometroma (za Co2 in Ar): 70€ kupil v Plinstalu, drugače ga uvažajo tukajle: http://www.tu-val.si/ in bo verjetno cenejši... (tisti, ki je zraven aparata je verjetno bolj tako tako) - kupi takega, da ima manometer, ki kaže tlak v jeklenki in tistega, ki kaže pretok v l/min)
-jeklenka za Co2 -10kg: 120€ (Plinstal) cena Co2 1,5€/kg sedaj imam Ferromix C18, jeklenko sem samo zamenjal, cena pa okoli 30€ za polnjenje 7kg jeklenke na cca. 200bar
-žica VAC60 že navita debelina 0,8mm 15kg: 50€ (Merkrur)
Kupi tudi sprej (ilisil), da se ti ne bodo prijemale kroglice na šobo cena cca.5 €/300ml
Če boš kupil navadno naglavno masko in pa še kakšno temnejše zatemnitveno steklo in pa nekaj prozornih stekel, ki jih boš pač moral menjati bo še cca.30€
To je pa to, aja rabiš še varilni aparat
Sem malo gledal za tisto telefonsko številko, ki sem ti jo obljubil pa nisem še našel... do ponedeljka dobiš
Uredil: evo tule je telefonska, tale gospod ti bo znal povedati cene varilnikov v Merkurju: Feratovič Vahid - 04/25-88-347
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Sam imam doma iskrin varilni aparat 200A (no vsaj oznaka je 200) je medfazni se pravi 230/400v z njim se da lepo variti tudi 10mm debele komade. Ampak ni kakor ni za industrisko proizvodnjo za kakšne popravila okoli hiše bo več kot dovol. Po mojih izkušnjah je to čisto odvol in mogoče si potem kupiš močnejšega in sicer odvisno kaj boš delal. potrebuješ pa tudi vse stvari ki ti jih je že nekdo prej naštev. Glede reducirnih ventilov je pa tako meni je ventil zdržal ene 5 let potem sem ga dav popravljati in ni bilo nobenga uspeha zato sem kupil novega messerjevega, ki je sicer v originalu namenjen za kisik zamenjal manometer in dla bp cena 25€ (našel sem ga tu na forumu med oglasi).
Drugače pa pokliči 041/453-559 Vodenik Roman, on prodaja varilne aparate od iskre in vso ostalo potrebno opremo.
Drugače pa pokliči 041/453-559 Vodenik Roman, on prodaja varilne aparate od iskre in vso ostalo potrebno opremo.
- luka87
- Strokovnjak

varstroj napisal/-a:jst bi rabu 1mm žico
Lp
Naj te nekaj uprašam si ti že sploh gdaj varil s takim aparatom kot ga kupiješ ali še nikoli.
Če bš imel žico fi 1mm potem boš lahko kvalitetno varil materiale debelejše od 3mm. Če boš pa imel 0,8 žico boš pa lahko varil od 0,8mm pločevine pa do 10mm profilov, cevi...
Najprej se odloči kaj boš varil in kje. Ker če boš varil zunaj potem lahko imaš resne probleme z vetrom in samo okornostjo varilnega aparata in si raje kupi kak elektro obločni varilni aparat.
- luka87
- Strokovnjak

pa še vprašal bi ali so BALDER-jeve varilne maske kvalitetne. Odločam se za nakup le-te pa me zanimajo cene.
Sprva bi varil le nekajkrat tedensko ker se pa mislim vpisati na strojno šolo pa bo to varjenje verjetno pogosteje.Mnenja....
Lp
Sprva bi varil le nekajkrat tedensko ker se pa mislim vpisati na strojno šolo pa bo to varjenje verjetno pogosteje.Mnenja....
Lp
- varstroj
- Sodelavec

36 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov