STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kljuka pri seat cordoba

Kljuka pri seat cordoba

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kljuka pri seat cordoba

OdgovorNapisal/-a raca » 28.12.2008 19:19

pozdravljeni!

problem seat kordoba letnik 95. Pozimi je problem pri kljukah na voznikovih in sovoznikovih vratih, saj kljuke zmrznejo (popolnoma enak občutek kot bi blo zakljenjeno)saj kljuka laufa sam odpre se ne ker zgleda da zmrzne uni jeziček.... sam to je že od zmeraj problem pri teh avtih. s zadnjimi vrati pa ni problemov, sistem pa isti :-? . no ključavnica zmrzne sam imam daljinsko tko da ni to problem. pa tut ne pomaga ker špricam s silka oil, no malo pomaga...

ima kdo od vas kak boljši nasvet kako bi to rešil?

hvala, lepe praznike še naprej, lp, uroš
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kljuka pri seat cordoba

OdgovorNapisal/-a Zeppelin » 28.12.2008 21:42

Pozdravljeni

Si prepričan da se zatakne na ključavnici? Pri teh avtomobilih se spominjam je bil problem ker je tesnilna guma vrat primrznila in nisi mogel odpreti vrat.. pomagalo je če se je ta guma dobro in redno mazala s glicerinom.

LP
Marko
Zeppelin
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a luka87 » 28.12.2008 22:51

Ja na teh vozilih je problem pozimi ključavnice ki zmrzujejo poleti pa pomik stekl ker se zajle trgajo.

Sam sem na svojem avtu snev kljuko, ki je sila enostvno in potem sem najprej vse dele ključavnice lepo očistil nato pa konkretno namazal z mastjo. Sicer je biv potem ključ nekaj časa konkretno masten ampak zadeva ni zamrznila.

Kljuko pa snameš tako, da na notranji strani odstraniš eno gumico in pod tisto gumico se nahaja en vijak, ki ga odviješ in potem kljuko rukneš proti sprednjemu koncu vrat. Jo na strani kjer je ključavnica potegneš iz vrat in potem poteegneš proti zsdnjemu drlu vrat. in maš zadevo zunaj.
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

Oj

OdgovorNapisal/-a raca » 29.12.2008 14:19

ja gume mažem redno, tako da to ni problem, ja bom proval razdreti. sam da me ne razumeš narobe jas imam daljinsko zaklepanje, torej rabim ključ samo za užgat avto! bom kaj razkopal si ne predstavlam glih točno kako je to narjeno sam jas sumim da zmrzne jeziček-zapah, al kako bi reku, tisto k se zapre ob fi na šasiji!

samo ker si omenu da se trgajo zajle pa koleščka tut, ja sem že nekje tut to slišal ja, sam pr meni se do zdej niso, sem pa vse namazal ja vodila in koleščke kjer šipe tečejo. crkujo pa stikala ja za pomik šip. sem jih nek nabral po odpadih pa je ok.

aja pa še to motor se zdej pozimi sploh ne segreje kaj dosti, če je gretje na ful. je to normalno da ga s tem tolk zlo shladiš? al je termostat že slab? poleti se normalno segreje! pa tista loputa mi dela normalno sem jo tut namazal ki je u filtru za zrak! sam greje pa tut kar uredu.
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka87 » 29.12.2008 18:48

Ti avti so fenomenalni kar se tiče gretja. Sam sem se kake 2-3 lete vozil z njim v šolo in mi je že po parih km pihal lepo toplo. Tako, da je pri vam vrjetno kriv termostat
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a damijanz » 30.12.2008 11:45

Sem imel enak problem. Zamrzne mehanizem, ker je v njem vlaga. Avto postavi v topel prostor, odtrani tapeto na notranji strani vrat in pusti, da se presuši, nato vse skupaj dobro nasprejaj (npr. WD40).
damijanz
Novinec
Novinec

Oj

OdgovorNapisal/-a raca » 1.1.2009 13:53

oj.

ja sem vzel ven klučavnico, no čist same klučavnice nisem razstavil nekja sem se muču sam sem obupal, pa saj je ni lo treba. pol sem pa nalil olja notr saj ma dost velikih lukenj ni čudno da pride voda notr. pa nalil olja notr da je kar teklo iz nje. in rezulatai zaenkrat dobri pol ni zmrzelno več. WD-40 po moje ni tko dobr saj hitr shlapi, olje pa bo nekaj cajta ostalo notr, pol pa ponovi vajo hehehe.

hvala vsem še1x pa serčno 2009. lp, uroš
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov