STROJNISTVO.com • Poglej temo - Knjiga obračunskih izmer

Knjiga obračunskih izmer

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Knjiga obračunskih izmer

OdgovorNapisal/-a Sorti » 29.12.2008 9:10

Mene zanima, če mogoče kdo ve kje bi lahko dobil Knjigo obračunskih izmer v elektronski obliki??

Ali, če jo mogoče kdo celo ima??
Sorti
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mrogi » 29.12.2008 14:32

Knjiga obračunskih izmer so listi, na katerih je zapisana obračunska postavka iz ponudbenega predarčuna. je v zaporedju , kot je napisan predračun. Po njej se tudi vrši kontrola količin.
V elektronski obliki je še nisem videl.
Uporablja se v primerih kjer ja tako določeno v pogodbi o obračunu količin in materiala.

LP
mrogi
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Sorti » 29.12.2008 15:00

U bistvo poznam knjigo obračunskih izmer, kajti jo sam vpisujem oziroma uporabljam za službene namene.

Pravtako sem jo sam izdelal v elektronski obliki in sicer v Wordu( vendar ni izpadlo najbolje).

Potreboval bi takšno da bi bila kot ozadje na praznem listu.
Sorti
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 3,14 » 29.12.2008 17:14

Sorti napisal/-a:U bistvo poznam knjigo obračunskih izmer, kajti jo sam vpisujem oziroma uporabljam za službene namene.

Pravtako sem jo sam izdelal v elektronski obliki in sicer v Wordu( vendar ni izpadlo najbolje).

V wordu izdelaj template datoteko (xyz.dot) in potem dobiš vedno nov prazen obrazec za izpolnit. Obrazec lahko tudi avtomatiziraš da sam vnese datum kreiranja, ime datoteke....
Arguments are to be avoided; they are always vulgar and often convincing
3,14
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sorti » 30.12.2008 21:07

3,14 napisal/-a:
Sorti napisal/-a:U bistvo poznam knjigo obračunskih izmer, kajti jo sam vpisujem oziroma uporabljam za službene namene.

V wordu izdelaj template datoteko (xyz.dot) in potem dobiš vedno nov prazen obrazec za izpolnit. Obrazec lahko tudi avtomatiziraš da sam vnese datum kreiranja, ime datoteke....

Mi lahko tale template natamčneje opišeš(postopek)?

Kajti jaz sem jo izdelal kar z risanjem tabele, sedaj pa sem se spolnil, da bi knjigo obračunskih imerlahko skeniral in jo nato dodal kot sliko in nato sliko kot ozadje v wordovem dokumentu.

Kako pa izgleda template??
Sorti
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 3,14 » 30.12.2008 22:23

Mi lahko tale template natamčneje opišeš(postopek)?

Kajti jaz sem jo izdelal kar z risanjem tabele, sedaj pa sem se spolnil, da bi knjigo obračunskih imerlahko skeniral in jo nato dodal kot sliko in nato sliko kot ozadje v wordovem dokumentu.

Kako pa izgleda template??[/quote]

Template je dokument ki ga v wordu narediš in shraniš kot DOT namesto kot DOC. Narediš preprosto vse tisto kar hočeš imeti v templatu(= template je gumijasta štemiplka v angleščini in v računalniku pomeni točno to), torej narediš nekaj kar bo računalnik ob kreiranju novega dokumenta natisnil na prazen list papira kot štempilko, potem pa ti izpolniš tisto kar moraš napisati na posamezen dnevni obračun....
Če pa obvladaš še kaj makro ukazov ga še avtomatiziraš.
Skanirana slika ni primerna za podlago ker je zelo velika in ti bo vsak shranjeni dokument z takšno podlago potem gromozanski.
Arguments are to be avoided; they are always vulgar and often convincing
3,14
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sorti » 30.12.2008 23:16

Verjetno se premalo spoznam na word da bi znal narediti takšen template.

Zato bi prosil če mi bi lahko napisla postopek?

Naprimer:

VSTAVITI ŽELIM SLIKO:
Vstavljanje - slika - iz datoteke - poiščeš sliko in jo vstaviš
Sorti
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tomser » 31.12.2008 8:34

Razmislite o tem, če bi bila preglednica bolj primerna.
Pri preglednici je možno:
- izračunati kaj (lažje kot v .doc)
- uporabe zavihkov (dnevi ali kategorije ali ...)
- preprosto izvesti večkrat ponavljanje istih podatkov (naziv, lokacija, izvajalec, ...), kar je treba v Wordu izvesti s polji
- uporabiti spustne sezname, šifrante
- pri iztisnjenemu obrazcu na večih straneh ponavljanje naslovnih vrstic poleg uporabe glave in noge

Dodaten plus je, da imaš zgradbo bolj rigidno-standardizirano, bolj podobno bazi podatkov in je tudi možno izvesti pretvorbo v bazo.

Verjetno je treba pa te obračune še vedno tiskati in podpisati ročno, ker dvomim, da so verodostojne listine , če so le v elektronski obliki.
tomser
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a tomser » 31.12.2008 8:42

Če želite shraniti predlogo, je potrebno pri shranjevanju dokumenta izbrati obliko dokumenta "predloga" in shraniti na primernem mestu (mapa s predlogami).
Pri odpiranju novega dokumenta iz predloge tako shranjeno predlogo le izberete (dvokliknete ali desnokliknete in izberete "Nov"). Če želite popravljati predlogo, desnokliknite predlogo in izberite "Odpri".
tomser
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov