STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri motor - dieselski ali bencinski

Kateri motor - dieselski ali bencinski

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a marko100 » 16.4.2004 11:26

nakup novega dizla se splača če delaš letno vsaj 25.000 km, seveda s predpostavko da ga ne boš prodal po treh letih.

Za kurilca pa samo tole kazniso:
fizične osebe 100-300 k
s.p. 1-2,5 MIO
podjetja tudi do 10MIO

p.s. pa kurilc ni za v nove dizle(tdi), ker že sama barva v njem deluje kot polirna pasta v naftni pumpi, ki ima zaradi doseganja izredno visokih tlakov tolerance izdelave tudi 0,001 mm.
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nejko » 2.5.2004 20:28

živjo
mene pa zanima glede bio nafte.. kwa je to? a škodi motorju.. vem sam da se za njimi kadi vonj po pomfriju :D pliz povejte k mam priliko dobit liter za 100sit
LP
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 255 znakov.
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko100 » 3.5.2004 6:18

kolikor jaz vem ne škodi motorju. kje boš pa to dobil?
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nejko » 4.5.2004 21:10

en iz maribora šwerca to dol iz avstrije, pa 3/4 taxijew u lublan to kur. sam če nardi pa z računom pride pa 120 sit liter...
LP
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 255 znakov.
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko100 » 5.5.2004 6:47

pa moreš it to iskat s cisterno v maribor ali ti on dostavi? koliko je najmanjša količina, ki jo je potrebno vzet?
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nejko » 5.5.2004 13:54

dostavi.. newem par sto litrov... ne wem s kje si?
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

kurilc in kaznovanje

OdgovorNapisal/-a slavček » 6.5.2004 13:33

marko100 napisal/-a: nakup novega dizla se splača če delaš letno vsaj 25.000 km, seveda s predpostavko da ga ne boš prodal po treh letih.

Za kurilca pa samo tole kazniso:
fizične osebe 100-300 k
s.p. 1-2,5 MIO
podjetja tudi do 10MIO

p.s. pa kurilc ni za v nove dizle(tdi), ker že sama barva v njem deluje kot polirna pasta v naftni pumpi, ki ima zaradi doseganja izredno visokih tlakov tolerance izdelave tudi 0,001 mm.

Marko, pregledujem tole vašo debato. Nisem vedel, da je vožnja s kurilnim oljem pri nas tako razširjena, glede na to, da so kazni kar visoke. A sploh kdo kaj preverja (mislim na prometno policijo) ali te lahko odkrijejo le na carini, ko prečkaš mejo?
Kaj se lahko zgodi z naftno pumpo in naftnim filtrom pri kurilnem olju? Iz klepeta se mi dozdeva da nič tako hudega, vsaj nobeden ni povedal kakšne takšne izkušnje.
slavček

OdgovorNapisal/-a marko100 » 7.5.2004 6:30

seveda preverjajo, saj imajo stalno akcije. policija in carina skupaj lepo stojijo za cesto in te policaji ustavijo nato pa cariniki nardijo svoje. filter je potrebno samo enkrat več na leto zamenjati, obvezno pred zimo zaradi parafina. za pumpo sem ti pa že napisal pri starem dizlu sploh ni nobenih problemov, za novejše pa ni priporočljivo. jaz mam kolega ki mu je pumpa prijela zaradi tega pa avto ni več deloval tako kot bi mogel na glofu 4, je pa zato drugi kolega napravil z enakim avtom že 250.000km.
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

Kurilc in BIO diesel

OdgovorNapisal/-a Slavček » 7.5.2004 9:11

Že 10 let vozim dizla (z normalnim gorivom), pa se mi še ni zgodilo, da bi mi kdaj kdo preverjal kaj imam v rezervoarju. Ne na cesti, ne na meji..

Ali to pomeni, da so bile kontrole redke, ali zgolj na nekaterih območjih Slovenije.
Po mnenjih v forumu sodeč pa zadeva ni tako nevarna. Lahko te sicer peče vest, da si državo oškodoval za nekaj deset tisočakov (kar je ob dejstvu, koliko milijonov SIT vsako leto ponikne v žepe različnih tranzicijskih manipulantov in za kaj vse ta država denar davkoplačevalcev uporablja - zanemarljivo).

Če bi bil prepričan, da bo tudi moj TDI normalno prevozil 200, 300 tisoč km brez večjih težav zaradi obarvane nafte, bi tudi jaz kdaj pa kdaj natočil kurilca. In namesto da podpiram Petrol in (mnogokrat) razsipno državno blagajno, za tisti denar raje peljal svoje otroke na sladoled.

Imam pa še eno vprašanje. Kaj je z BIO Dieslom? Se ga da dobiti, ali je potrebno motor kaj predelati, kakšne so cene?

Lp, Slavček
Slavček

OdgovorNapisal/-a marko100 » 7.5.2004 11:38

za bio diesel kolikor jaz vem niso potrebne nobene predelave (star diesel) za tdi pa ne vem. Če pa bi rad prišparal oz. vozil otroke na sladoled :wink: se pa zmeni z enim ki ima tovornjak in jemlji na njegovo davčno številko nafto potem pa ti naj on da nazaj davek. za njega bo tako bolje ker bo dajal v stroške. edini problem je ker ne moreš tankat 30litrov ker ta količina za tovornjak ni nič. moraš točit okoli 100l, oziroma še bolje v 200l sod potem pa doma natočiš v avto. s tem pridobiš 29 tolarjev na liter.

kar pa se tiče preverjanja jaz sem iz posavja pa jih najmanj 1 krat na mesec srečam ko preverjajo. res pa je da se dosti vozim po celi sloveniji. naredim približno 4000km/ mesec. kazni so pa res samo zardi tega ker v bistvu državi jemlješ denar od davkov, kako pa država dela z denarjem je pa tako vsem jasno!

za bio diesel pa vprašaj nejkota očitno o ve kje se da dobit.
en iz maribora šwerca to dol iz avstrije, pa 3/4 taxijew u lublan to kur. sam če nardi pa z računom pride pa 120 sit liter...
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

Pazi kaj delaš!!!!!!

OdgovorNapisal/-a MAZUT » 25.5.2004 11:43

Kaj se dizelčkom zgodi, če se napijejo požveplanega kurilnega olja si lahko preberete na:

http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20 ... hp?Ari=1i4

zato pamet v glavo in ne ga srat s kurilcem v sodobnih dizlih.

Jasno?
MAZUT

KAJ JE BIODIESELSKO GORIVO

OdgovorNapisal/-a MAZUT » 25.5.2004 11:59

KAJ JE BIODIESELSKO GORIVO
Biodieselsko gorivo je gorivo, ki spada med obnovljive vire energije in predstavlja alternativo navadnemu mineralnemu dieselskemu gorivu. Proizvaja se iz svežih surovih rastlinskih olj, odpadnih jedilnih olj rastlinskega izvora in odpadnih maščob živalskega izvora. Ne vsebuje žveplovih spojin in aromatskih spojin. Uporablja se lahko v praktično vseh novih modelih osebnih avtomobilov z dieselskim motorjem (Audi, BMW, Citroën, Ford, Mer-cedes, Peugeot, Seat, Škoda, Volvo, Volkswagen) in to-vornjakih (Hanomag-Komatsu, Iveco Magirus, Man AG, Mercedes) kot tudi v kmetijski mehanizaciji (Bucher PT, Case-IH, Deutz-Fahr, Fiatagri, Ford, Hürlimann, John-Deere, Massey-Ferguson, Same, Steyr, Zetor). Pri starejših modelih dieselskega motorja pa je potrebno paziti na obnašanje motornega olja, kakovost gumijastih delov motorja, barve in filtra za gorivo.
MAZUT

OdgovorNapisal/-a Gost » 27.7.2004 8:18

to pomeni da moj golf II dizel nebo isto delau kot na sedanjo nafto zanima me zakaj mormo gledat na obnašanje olja pa za filter me zanima kaj se prej zapaca zakaj to a je bio nafta bol umazana sam pomojem ni.

drugač pa glede kurilnega olja če hočte da vas ne dobijo natočte 1/4 navadne nafte v tank potem pa 3/4 kurilca nato pa 1 liter petroleja in uničla se bo barva kurilca edino če vam dajo nafto na kemično preiskavo(kar se 100% nebo zgodil) vs ne bojo mogl odkrit :wink:
Gost

OdgovorNapisal/-a deai » 27.7.2004 13:41

Odkar smo v evropi sem naletel ze vsaj na 10 kontrol v okolici kranja... Cariniki pac niso vec na meji, zato se pazite...

lp
matej
deai

OdgovorNapisal/-a Nejko » 30.7.2004 13:10

bencin 8) nafta, kurilc,... :roll: :oops: :-? :evil: :evil: :evil: :evil:
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov