epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Andrej20 napisal/-a:-ja saj to ni problem. Ker nekaj izdelkov je že narejenih tako kot je prikazano na zgornji skici. in perav lepo se upogne na določeno mero.
-pri takem sistemu krivljenja materiala je potrebno odbijati mere, ki so potrebne za točnost izdelka.
koliko je odbitek ti pokaže praksa.
-v kotih v katerih pa pride od gnetenja materila pa je logično odrezat material. kako pa je to dejasko izvedljivo pa je odvisno od tehnologije izvedbe. pri meni naprimer ni bilo porebno kotov povrtat da se je material lahko v kotu staknil. je potreben pravi stroj in rezalno orodje.

vili napisal/-a:mislim, da si se zadeve lotil napačno, z zadnjega konca.
s-metal v modelirnikih imajo namen iz zapognjenega izdelka razviti pločevino, ki jo potem izrežemo na najbolj primeren način. v redu ti uporabljaš predloge v dxf formatu in iz njih izdelaš zapognjen kos, velikokrat je bolje v modelirniku zmodelirati na novo.

Andrej20 napisal/-a:Ja problemi se pojavijo tedaj ko je potrebno nek materila upognit po upogibnih linijah.
samo jaz bi rad da se recimo obdelovanec nariše v Dxf formatu, naprimer v autocad-u, se mu doda upogibne linije in v solidworksu upogne (simulacija da potem lahko vidiš kak stvar dejansko deluje v realnosti).
Ker kolkor sem opazo se nekaj podobnega pojavi na zadnji sliki. Se tudi ne da upognit?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost