STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varjenje nerjavečih cevi z plamenskim varjenjem

Varjenje nerjavečih cevi z plamenskim varjenjem

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Varjenje nerjavečih cevi z plamenskim varjenjem

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 17.2.2009 10:25

Kolega dela register v kaminu z nerjavečih cevi (bile pač zastonj), pa me zanima, ali jih lako krivim in varim s plamenskim varjenjem podobno kot črne cevi ? Kakšen je dodajni material in ali moram delat z praškom ? Vem da bi bilo verjetno s tigom bolje, samo plamensko že imam doma in tudi lepo se da kaj skrivit...

l.p. Jože
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka87 » 17.2.2009 16:56

Doma smo imeli isti problem variti inoks cevi. Sam sem biv prepričan, da je najbolje z tigom. Oče je ostrajal pri plamenskem. In na koncu je zmagal tig. Pri plamenskem se je zvar zelo penil in je bil strašno porozem. Kot dodajni material smo pa uporabljali žico za tig. Mogoče je bila kriva samo izbira dodajnega materiala.
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 17.2.2009 19:43

Imeli smo enak problem. Plamensko varili inox pločevino z žico od MIG-a in se je penil var. Kupili dodajni material fi 1,5 mm v INOX cetru Ljubljana varili brez problemov.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 17.2.2009 20:03

Hvala fantje... nekako mi ni šlo v glavo zakaj naj bi se ne dalo. Izjave 2h varilcov (kako izkušenih) so bile, da se ne da, češ, da je preveč legiran. Kolikor pa je meni ostalo v glavi od varjenja na faksu, pa naj bi bil to najbolj univerzalen sistem varjenja in naj bi se kako dalo variti skoraj vse. Očitno se je toliko TIG pocenil, da se pozabljajo ostale variante...

l.p. Jože
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

Varjenje inoxa

OdgovorNapisal/-a rajmondo » 22.5.2009 20:45

Uporabi elektrode inox 29/9 deb .2,5mm proizvod železarne Jesenice.Variš lahko še ostale jeklene materijale ,preberi si navodilo na elektrodah.Pri nas v
vzdrževanju kjer se pojavljajo različni kovinski materijali se ta omenjena elektroda pokazala izvrstno
rajmondo
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov