STROJNISTVO.com • Poglej temo - Brenerji

Brenerji

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Brenerji

OdgovorNapisal/-a čopi » 19.2.2009 21:15

Danes sem kupil komplet za avtogeno varjenje, se pravi jeklenki (kisik acetilen), cevi, reducirne ventile, dva brenerja in eno šobo. Reducirni ventili so novi od messerja, jeklenke so vaelike in polne, razen brenerja sta stara: teleoptik yu tip kometa. Eden brener je rabljen, drugi pa ni bil nikoli rabljen. Ker bom rabil avtogeno večinoma za rezanje in segrevanje sem se odločil da kupim novo varilno garnituro glede na to da sem ta komplet dobil praktično zastonj.
Sedaj me zanima vaše mnenje, kakšne garniture mi priporočate in kolikšna je pravzaprav cena. Gledal sem po netu da bi zasledil kakšno trgovino ampak ni nikjer nič. Torej svetujte mi na koga naj se obrnem!
hvala!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TS » 20.2.2009 10:16

Ena od variant: Pretent d.o.o. g. Andrej Setnikar
Imajo rezalnike in ostalo iz lastne proizvodnje (LJ-Vič), mislim pa da lahko pri njih kupiš tudi Messer ali kaj drugega... Za ceno ne vem, pokliči...
Drugače pa mislim da bi vsaka večja tehnična trgovina morala imeti kaj podobnega. Pa malo primerjaj.
Če boš veliko rezal ti priporočam rezanje s propan/butan namesto acetilena, je precej ceneje.
macola za fino štelanje
TS
Pripravnik
Pripravnik

PERKEO

OdgovorNapisal/-a MKIB » 23.2.2009 11:42

Perkeo orodja so ena najkvalitetnejših orodij za plamensko tehniko. V Sloveniji je generalni zastopnik Mines IB d.o.o. (www.mines-ib.com), kjer lahko dobiš zelo kvalitetna orodja za plamensko tehniko.

Lp
MKIB
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a lepljiviavto » 23.2.2009 11:51

Pozdravljeni
obvezni testiraj manometre in namesti varovalke
če pozabiš zapreti ventil ti lepo gre plin v
zrak in evo ti novi reducirni ventil.
lepljiviavto
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 23.2.2009 19:24

Zadeva je rešena! Manometri so novi z računom, tako da glede manometrov ni problema.

Kupil sem garnituro od messerja(garnitura starlight), garnitura vsebuje varovalki za plin in kisik.

Hvala za odgovore!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov