STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hidravljični cilinder - plunžer

Hidravljični cilinder - plunžer

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Hidravljični cilinder - plunžer

OdgovorNapisal/-a Vayne » 15.3.2009 10:44

Pred kratkim sem za vajo v ACADu risal plunžer in sedaj me iz čiste radovednosti malo zanima kako ta naprava deluje, so mogoče kakšne značilnosti?

Sem že malo pobrskal po google vendar brez kakšnega večjega uspeha.
Vayne
Novinec
Novinec

Re: Hidravljični cilinder - plunžer

OdgovorNapisal/-a zakl » 15.3.2009 14:34

Vayne napisal/-a:Pred kratkim sem za vajo v ACADu risal plunžer in sedaj me iz čiste radovednosti malo zanima kako ta naprava deluje, so mogoče kakšne značilnosti?

Sem že malo pobrskal po google vendar brez kakšnega večjega uspeha.

plunžer je hidraclicni cilinder brez bata, ali pa bat služi le za vodenje batnice. tlak olja deluje la na povrsino batnice. ta bat je prevrtan skozi. ce ni, je to ze enosmerni cilinder. Plunzer ima je en priključek za dovod olja. olje se skozi tega tudi vrača iz cilindra. povratni hod je posledica bremena. ima pa slabo lastnost, da se ne odzraci sam, kot diferencialni cilinder. zaradi tega potrebuje odzracevalni priključek.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a arepense » 15.3.2009 14:49

Plunžer se uporablja tudi v zapiralnih glavah za kovinske pokrovčke.deluje pa s pomočjo vzmeti,ki ga pritisne na pokrovček da ga preoblikuje ter zatesni,po sredini je prevrtan kjer je vodilo če je glava neobremenjena ne dovoli navojnim in robilnim valjčkom da sse zaprejo. :wink:
za male ljudi velike stvari
arepense
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vayne » 17.3.2009 20:24

Se zahvaljujem obema
Vayne
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov