STROJNISTVO.com • Poglej temo - NX4 uvoz parta in pripadajoce risbe - ohranjajnje asociativnosti

NX4 uvoz parta in pripadajoce risbe - ohranjajnje asociativnosti

Moderator: -M-

NX4 uvoz parta in pripadajoce risbe - ohranjajnje asociativn

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 10.5.2009 21:31

Pozdravljeni

Za nasega partnerja razvijamo nove izdelke, kar pocnemo, na njihovo zahtevo, s CAD sistemom NX4.

Z razvojem nekaterih izdelkov smo prakticno zakljucili (proizvajajo se prve serije), sedaj pa se je pojavil problem pri prenosu dokumentacije.

Mi namrec uporabljamo ti "native NX4", brez PDM sistema (npr. Teamcenter), medtem, ko ga nas narocnik uporablja. Pri razvoju oz. izdelavi 3D modelov in pripadajocih risb smo uporabili ensotaven kljuc in sicer ima part ime "IME_PARTA.prt", pripadajoca risba pa "IME_PARTA_DRW.prt".

Narocnik zeli spraviti nase model in risbe v Teamcenter in nam je s tem namenom poslal ti "prazne parte", generirane znotraj Teamcentra. V te prazne parte naj bi mi uvozili nase parte. To ni problem, je pa problem, kako uvoziti risbe na tak nacin, da bodo asociativne z "novimi", imporitranimi 3D modeli. Kako to izvesti?

LP

Joze
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 11.5.2009 7:50

V vsakemu primeru je to vprašanje potrebno postaviti v ITS. Tule na forumu je malo takšnih, ki bi lahko odgovorili na to zelo specifično vrašanje.
Če ste legalni uporabnik NX4, torej ne bo težav.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CAD/CAM-S » 11.5.2009 8:05

Po mojih izkušnjah sploh ni potrebe potrebe po preimenovanju z imeni iz PDM sistema. Pri imporiranju podatkov v teamcenter je opcija, kjer lahko za vsak part določiš ustrezno ime, (tudi za risbo). S tem pa se ohranja povezava med partom in risbo. Najenostavneje je uvoziti kompletni sestav z vsemi komponentami (podsklopi, parti in risbe). Je pa sicer nekoliko več dela in potrebne pazljivosti. Drugače pa gre z save as na nivoju sestava, nisem pa prepričan ali morajo biti risbe odprte ali ne.
CAD/CAM-S
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a treek » 11.5.2009 9:47

Generiranje praznih partov znotraj Teamcentra je popolnoma brezpredmetno, saj part v Teamcentru ni popolnoma nič drugačen kot tisti v native NX okolju. Moj predlog bi bil da naročniku pošljete vaše originalne parte (Modele geometrije v prazne partein risbe) in potem jih naročnik uvozi v Teamcenter ter znotrej baze potem ustvari relacijo med modeli in risbami in s tem ustvari asociativnost. Če vaš naročnik tega postopka ne pozna se naj obrne na http://www.its-plm.si po pomoč.
Importiranje geometrije v prazne parte in ohranjanje asociativnosti bi za vas pomenilo dvojno delo, saj tak postopek ni mogoč in bi morali še enkrat kotirati tudi če bi NX prepoznal poglede.
treek
Novinec
Novinec

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov