STROJNISTVO.com • Poglej temo - MX Revolution v Catiji

MX Revolution v Catiji

CAD/CAM/CAE integrirani programski paket, ki uporabniku nudi rešitve za celotni proizvodni proces, od konstrukcije do analize in proizvodnje.

Moderator: -M-

MX Revolution v Catiji

OdgovorNapisal/-a Tommy » 21.5.2009 18:53

Zdravo,

imam problem in sicer:
Nabavali sem misko MX Revolution in nastimal v SetPoint-u (Logitechov program za krmiljenje miske), da mi kolescek deluje kakor Generic button.
Ko v Catiji rotiram se mi dogaja (na rendom) kakor da bi spustil srednji gumb in mi posledicno vrze iz rotacije.
Prosil bi za kakrsnokoli pomoc, saj sem ze izgubil cele stiri dni s tem problemom, saj je nemogoce delat tako.
Za pomoc se vnaprej zahvaljujem.

Lp.
Bojan
Tommy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 21.5.2009 19:11

Nastavi nekako tako... meni se kolešček nagiba, zato ima pač več funkcij, ki sem jih vse predelal v MIDDLE BUTTON, polej pa teh problemov ni blo več...

Slika

Pa upam da pomaga.

LP
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tommy » 21.5.2009 19:58

Hvala za tako hiter odgovor, vendar nastavitve za kolescek levo in desno ne dopuscajo middle button.Lahko pa nastavim razlicne stvari (cut, paste, ....) med drugimi Do nothing vendar ne pomaga.
Je pa nekaj na tem, ker mi je ze kolega omenil, da pri takih miskah ki imajo na kolescku se funkcije levo in desno, moras pritisniti cisto naravnost.
Sem pa ze cisto obupal, ker nevem kaj naj naredim :( , tako da so vsi nadaljni predlogi vec kot dobrodosli.

Mmeister se enkrat hvala.

Lp.
B.
Tommy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 21.5.2009 20:37

Če lahko nekaj predlagam.

Za delo v Catii je najboljša čisto navadna miška, s tremi gumbi, brez koleščka.

Sem že kar nekaj mišk zamenjal, od teh z tisoč in enim gumbov do čisto navadnih, pa ti res toplo priporočam čisto navadno miško.

Slika
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 22.5.2009 6:20

Se strinjam z Urbany. Tudi sam sem v 28 letih zamenjal veliko mišk. No še vedno delam s tako, ki ima navadne 3 gumbe in na kabel.
Tudi na space ball 3D miški je uporaben le osrednji senzor.
Miska naj ima gornjo površino z velikim radijem. Tiste z zelo usločeno površino so za v smeti.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: MX Revolution v Catiji

OdgovorNapisal/-a baklava » 22.5.2009 7:25

Tommy napisal/-a:Zdravo,

imam problem in sicer:
Nabavali sem misko MX Revolution in nastimal v SetPoint-u (Logitechov program za krmiljenje miske), da mi kolescek deluje kakor Generic button.
Ko v Catiji rotiram se mi dogaja (na rendom) kakor da bi spustil srednji gumb in mi posledicno vrze iz rotacije.
Prosil bi za kakrsnokoli pomoc, saj sem ze izgubil cele stiri dni s tem problemom, saj je nemogoce delat tako.
Za pomoc se vnaprej zahvaljujem.

Lp.
Bojan

Pozdravljen,

poišči si programček "UberInstall". Mislim, da bo rešil tvoje težave.

Sicer sem precej razočaran z MX miško, ob prvi priliki bom kupil navadno Logitech miško....

LP!
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a erikb » 22.5.2009 7:38

Tudi sam se priduzujem mnenju da je navadna Logitech miska na tri gumbe najboljsa izbira. Doma imam Diamondback Razer, tudi zelo zadovoljen, samo sluzbena za cca. 10€ zmaga.
Erik Bačar
erikb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregors2 » 22.5.2009 15:12

Poskušaj z odstranitvijo gonilnikov iz sistema in nato miš priključi da dela brez gonilnikov, s tem izgubiš delovanje ostalih 10 gumbov ampak prvi trije bi morali delovati.

Tudi sam sem imel MX-a in nikoli več ne kupim Logitech miške - groza

- Kar naprej so se posodabljali gonilniki 50MB za prenos :o
- Nastavitve se niso shranile
- 1 mesec po garanciji ji je crknil srednji klik

Ko sedaj kupujem miš mora zadostiti naslednjim pogojem:
1) ni Logitech
2) ima točno dva gumba in eno kolo (kolo ima samo klik dol nič levo-desno)
3) mora imeti rep :) (wireless ima malenkostno zakasnitev pri premiku, pa še baterija je prazna takrat ko rabiš miš, pa rada pobegne z mize)
4) optična
5) delati mora brez gonilnikov

Če se priključi na PS2 vrata je tudi dobro.

Za enkrat uporabljam Razer miške in se dobro obnesejo tudi brez gonilnikov
gregors2
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tommy » 22.5.2009 16:07

Resnicno hvala vsem za odgovore.

Sem zelo razocaran nad MX revolution.Ko sem je kupil sem bil navdusen, da sem si koncno privoscil eno orng mis. vso to navdusenje me je minilo, ko sem jo zacel uporabljat.
Na sreco sem se zdilu, da so mi jo vzeli nazaj in vrnili denar.
Odlocil sem se, da si privoscim misa za 10€, ker vidim, da dela se najbolj oz. si bom ponovno nabavil MX1000, ki pa preverjeno dela sam ma ogromen reciver.

Zakljucek oz. resitev problema:Znebi se mx revolution in kupi najbolj enostavno mis.
Pa brez zamere uporabniki,ki "trpite" z to podgano (mx revolution) ;)

Lp.
B.
Tommy
Novinec
Novinec

Vrni se na Catia

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov