STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mig/mag vs. tig

Mig/mag vs. tig

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a bilobil » 27.3.2009 20:53

v prvem postu pise da kopujem v rangu 500e ki pa se je sedaj malo spremenil.ciljam na mig/mag 180A+ do 1000e max.zanima me tvoja ponudba.napisi kaj in za koliko, lahko tudi na zs.
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 27.3.2009 21:06

Zdravo
Pretent Lj. pravkar prodaja v akciji inverter nov 200 A za cca 1000 euro. Kot sem napisal sam prodajam rabljene brez garancije, lahko jih poslikam, slike pošljem pod zs. Kolikor mi je znano so nekateri proizvajalci znižali cene svojih proizvodov za cca 10 do 20 %.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 4.4.2009 19:57

v hiši je trofazni štrom vendar ga ni v delavnici.pomoje bo potrebno ˝ulomt˝ v omarco (tam kjer je stevec) in potegnt vn strom.ali elektro preverja plombe na vijakih? bi lahko strom izklucu pred stevcem(varovalka)?
pa se glede 3 faznga stroma.v hisi so 3x25A glavne varovalke.pecica deluje na 3fazni strom.je to 380V 3fazni strom?
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 4.4.2009 21:41

Hja, v Sloveniji če so tri faze, je to pol 380(400) medfazne napetosti-ne more bit drugač. Zato še ne rabiš v glavno omarco vlamljat-če je pečica na 3f vezana, so v razvodni omarici tud 3 faze-ponavad so porabniki enakomerno razdeljen med vse tri faze. Torej lahk trofazni tok potegneš od razvodne omarice z varovalkami, kar pa elektro nič ne briga.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pepa » 7.4.2009 19:38

Ja bilobil kaj pa sploh si al si mogoče apotekar?Kako boš pa varil,če sploh ne veš kaj so 3 faze!!!
pepa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 8.4.2009 21:11

kaj je apotekar? vem kaj so 3 faze samo raje se tukaj uprasam da sem 100%
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 8.4.2009 23:18

Kaj je apotekar? lekarničar, se pravi tisti ki dela v lekarni!

Kako veš kaj je 3 fazni štrom če sprašuješ tukaj po forumu, očitno nisi prepričan kaj so tri faze in kaj bi rad sploh varil.

Prvo kot prvo se zjasni kaj boš varil, s tem ne mislim materiala ampak konstrukcijo, vsak aparat ima svoje prednosti in slabosti, tako da je glupost sedaj govorit kateri je boljši, ti moraš povedat kaj misliš varit pa ti bomo svetovali.
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 14.4.2009 22:23

osebje v varikonu mi je na vsak način dopovedovalo da iskra mig 250 ni "kitajski jajc" in da to velja samo za nekatere cenejše modele.kakšno je vaše mnenje?

Kako se obnese mikroprocesorska tehnologija? prednosti in slabosti
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 30.5.2009 23:42

šlosar napisal/-a:Očitno ne prebereš vseh odgovorov, ali pa ne veš kaj bi rad. Težko je svetovati, govorim pa iz izkušenj, da je najbolje kupiti preverjeno firmo, katere zadovoljujejo skoraj vsem potrebam, niso predragi vendar dovolj kvalitetni tudi za industrijsko uporabo, kaj šele za domačo delavnico. Naj jih nekaj naštejem , Varstroj, domači proizvajalec dovolj kvaliteten in ne predrag, Iskra, dovolj dobra tudi za manjše obrtnike, Fronius, visoka cena, kupujejo tudi manjši obrtniki, lahko bi še našteval, vendar dvomim, da se boš odločil za omenjene, firme, ker kar naprej " lepiš" povezave do nekih neznanih proizvajalcev, za katere ne veš, če boš naslednje leto dobil rezervni del in takojšen servis. Nekaj prispevkov nazaj imaš naslov podjetja Pretent in Lj., pojdi tja in si oglej varilne aparate, sicer niso zgoraj omenjeni izdelovalci, vendar je lastnik trgovine že nekaj časa na tržišču in z enakim proizvodom oziroma proizvajalcem. Tudi v Horjulu imaš podjetje katero se ukvarja z prodajo in servisiranjem varilnih aparatov. Radi ti bodo svetovali in pomagali pri nakupu, vsi prej omenjeni. Malo reklame ne škodi mar ne!, poznam vse in vem, da obvladajo svoj posel.. Še namig, kupuj varilnik tam, kjer je servis zagotovljen, ne pa, da te pošiljajo nekam drugam, ker so sami, samo trgovci.
Ni rečeno, da so vsi drugi aparati slabi, pa vendar.

Varilnik, katerega omenjaš nazadnje,neznana firma, vsaj zame, je 250 A, vendar samo 40%,(intermitenca), kaj to pomeni pa malce pobrskaj po forumu. Kolikor je razvidno iz fotografije in teksta ima samo 10 pozicij nastavitve varilnega toka, kar pa je občutno premalo, zaželjeno vsaj 3x10, razmisli, tudi o opciji varjenje Al, kar pa omenjeni varilnik ne omogoča! Uf ali sem se razpisal, upam, da boš sedaj nekaj uporabnega izluščil zase.
Mimogrede, ko se boš dokončno odločil za določen aparat povprašaj ali velja garancija za celoten stroj, oziroma samo za določene sestavne dele!.
Odločitev pa je vsekakor tvoja.. Sporoči kaj si kupil.
kupil sem rabljen varmig 230
ali obstaja priročnik "manual" kjer je opisano vse da lahko sam serviseras varilnik.
zanimajo pa me se naslednje stvari:
Slika
gumb 4-kako je po moči razdeljena skala in kaksno debelino priblizno lahko varim(za vsako stevilko)
gumb 1 in gumb 2-cemu sluzita
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 30.5.2009 23:43

ce slike noce povecati probajte tukaj
http://www.shrani.si/f/B/vi/1dp5sYCl/varmig.png
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 31.5.2009 5:38

Okvirne nastavitve lahko izračunate tu: http://www.millerwelds.com/resources/ca ... ulator.php

Kako je razdeljen gumb za moč, si pač izračunate...

gumb 1 je namenjen točkanju (na enake intervale vklaplja pogon in tok, če držite gumb na pištoli - tako kot bi sami pritiskali in spuščali gumb na pištoli)
gumb 2 pa je namenjen varjenju tanjše pločevine, npr. avtomobilske karoserije, da ne pozabite in varite predolgo, ter prežgete material, ta gumb nastavite in potem vam aparat sam preneha variti po določenem času, na pištoli je treba spustiti gumb in na novo pritisniti potem pa spet vari...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 3.6.2009 22:28

mal slabo sem pogledu na čelno stran varilnika :D
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 4.6.2009 22:05

mi lahko gdo pove kaj pomeni I1(glej spodnji link)
http://www.shrani.si/f/Z/sK/1pzg93N0/dsc00709.jpg

je normalno za manometer da ko ni priklopljen kaze 8bar.se da to kako popravit?
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a glavca1 » 16.6.2009 10:10

šlosar napisal/-a:Zdravo
Pretent Lj. pravkar prodaja v akciji inverter nov 200 A za cca 1000 euro. Kot sem napisal sam prodajam rabljene brez garancije, lahko jih poslikam, slike pošljem pod zs. Kolikor mi je znano so nekateri proizvajalci znižali cene svojih proizvodov za cca 10 do 20 %.

Mi lahko pošlješ zadeve ki jih prodajaš na JGlavan@siol.net ?

Sem resen....

l.p. Jože
glavca1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 20.6.2009 8:58

Zdravo
Kakšen stroj potrebuješ.
Sporoči tel. št.
Marjan
šlosar
Strokovnjak