STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kromiran izpuh

Kromiran izpuh

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kromiran izpuh

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 21.6.2009 19:54

Kako bi se lotil barvanja kromiranega izpuha?
Z izpuhi imam sicer precej izkušenj vendar delam samo iz aluminizirane in občasno inox pločevine.Problem imam pa z Tomos flexer(25kmh) ki sem ga kupil lani in do danes nisem dobil izpuha od starega avtomatika.Danes sem ga končno dobil na bolšjem sejmu in bi ga rad pobarval v črno da ne bo prevač opazen za organe.Ali je dovolj samo matiranje z vodobrusnim in lakiranje z termoobstojnim sprayem ali je potrebno razkromiranje itd.
ps.Ne bi rad delal doktorata iz Tomosa vseeno bi pa rad izpuh pobarval tako da se ne lušči in se veselo vozil v trgovino in na pivo.
Hvala za mnenja in morebitno pomoč.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 21.6.2009 20:08

pomoje bo najbolj ziher, da vzameš kotno brusilko, pa brusno ploščo (tisto, ki ima zlepljene koščke brusnega papirja), pa lepo izpuh prebrusiš.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robi7 » 22.6.2009 13:02

vzemi fini vodobrusni papir (600 ali 800) in ga lepo in temeljito zbrusi. če boš brusil z kotno brisilko, bodo vidne rise, tudi, ko boš pobarval v mat barvo.

LP
robi7
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kenny » 22.6.2009 13:07

robi7 napisal/-a:vzemi fini vodobrusni papir (600 ali 800) in ga lepo in temeljito zbrusi. če boš brusil z kotno brisilko, bodo vidne rise, tudi, ko boš pobarval v mat barvo.

LP

Ma če brusiš z ploščo z dobro granulacijo, je kot da bi bilo spolirano... ...preizkušeno
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robi7 » 23.6.2009 15:24

kenny napisal/-a:
robi7 napisal/-a:vzemi fini vodobrusni papir (600 ali 800) in ga lepo in temeljito zbrusi. če boš brusil z kotno brisilko, bodo vidne rise, tudi, ko boš pobarval v mat barvo.

LP

Ma če brusiš z ploščo z dobro granulacijo, je kot da bi bilo spolirano... ...preizkušeno

In ta granulacija za šajbo za fleksarco je...?
robi7
Novinec
Novinec

Re: Kromiran izpuh

OdgovorNapisal/-a aljo-je-letu-srt » 23.6.2009 15:30

KOUTER napisal/-a:Kako bi se lotil barvanja kromiranega izpuha?
Z izpuhi imam sicer precej izkušenj vendar delam samo iz aluminizirane in občasno inox pločevine.Problem imam pa z Tomos flexer(25kmh) ki sem ga kupil lani in do danes nisem dobil izpuha od starega avtomatika.Danes sem ga končno dobil na bolšjem sejmu in bi ga rad pobarval v črno da ne bo prevač opazen za organe.Ali je dovolj samo matiranje z vodobrusnim in lakiranje z termoobstojnim sprayem ali je potrebno razkromiranje itd.
ps.Ne bi rad delal doktorata iz Tomosa vseeno bi pa rad izpuh pobarval tako da se ne lušči in se veselo vozil v trgovino in na pivo.
Hvala za mnenja in morebitno pomoč.

vzemi vrtalko, daj gor krtačko pa lepo zbrusi. če bo grdo nanesi vročinsko odporen kit in pobrusi pa pobarvaj pa bo
save water, drink beer
aljo-je-letu-srt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robi7 » 23.6.2009 15:42

če te prav razumem, se še vedno bolj splača pobrusit z vodnim papirjem, kot pa z krtačko, potem ne rabiš kitat!! ne si delat dvojnega dela.
robi7
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a aljo-je-letu-srt » 23.6.2009 15:52

robi7 napisal/-a:če te prav razumem, se še vedno bolj splača pobrusit z vodnim papirjem, kot pa z krtačko, potem ne rabiš kitat!! ne si delat dvojnega dela.

po navadi je lepo oz. ni potrebno kitati
save water, drink beer
aljo-je-letu-srt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 23.6.2009 21:22

Očitno ima samo kenny tako fino granulacijo da ti sploh ne more odgovorit kakšna je ker ne vidi številke :D
Glede ščetke pa vemo za kaj se uporablja, če pa znaš zbrusiti krom z ščetko da bo grdo oziroma preveč hrapavo da bi moral še kitati potem s ščetko še nisi delal.
Kakorkoli prebrusl sem ga z 220(pomoje prefin) in polakiral izgleda v redu kakšna bo pa obstojnost bomo pa še videli ko bo kaj vremena.
Hvala vsem za mnenja in pomoč.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 24.6.2009 21:32

mislil sem nekaj takega, samo tale na sliki ima slabo granulacijo.
Slika

Jaz sem kupil tako ploščo v najbližji železnini, pa zbrusiš čisto na gladko, sem že kar nekaj stvari na tak način izdelal...
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov