STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zavore na prikolici

Zavore na prikolici

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zavore na prikolici

OdgovorNapisal/-a zakl » 1.7.2009 11:17

lep pozdrav.

Kupil sem traktor fendt LSA 612 kot nadomestilo za prejšnji traktor. Sedaj nastane problem: pri prejšnjem traktorju so zavore hidravlične, enako tudi na prikolici, pri fendtu pa so zavore zračne. Sedaj pa me zanima, kako izvesti zavore na prikolici, torej kombinacijo zračnohidravličnih zavor. ali obstaja kaksen hidravlični ventil, ki ga krmilimo z zrakom?

vesel bom vsakega predloga.

hvala.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matejcek » 1.7.2009 11:21

zanima me kako delujejo hidravlične zavore za prikolico.
Sam imam namreč na vseh zračne
novejše zadeve pa imajo verjetno zaradi cene hidravlične-cenejši sistem kot pa kompresor + ....
zanima me kako deluje pri traktorju ta sistem- ali je posebna pumpa ali je to ista kot za hidravliko ter kako je s krmiljem in tlakom

lp
hvala
matejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 1.7.2009 11:52

matejcek napisal/-a:zanima me kako delujejo hidravlične zavore za prikolico.
Sam imam namreč na vseh zračne
novejše zadeve pa imajo verjetno zaradi cene hidravlične-cenejši sistem kot pa kompresor + ....
zanima me kako deluje pri traktorju ta sistem- ali je posebna pumpa ali je to ista kot za hidravliko ter kako je s krmiljem in tlakom

lp
hvala

pumpa je ista. jaz sem kupil ventil, katerega krmilis s tlakom zavorne tekočine, ta pa krmili tlak olja proti zavoram prikolice. Na ventilu je tudi možna ročna regulacija jakosti (regulator tlaka). Ta ventil sem vezal neposredno med en hidravlični vod za kiper prikolico. s tem pa sem dobil ca 4 bar tlačnega padca preko ventila, posledično je tudi kiper nekoliko šibkejši.
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deflektor » 17.10.2009 10:47

Kje ste kupili ta ventil in kako ste rešili težavo, da vam ventil ne blokira pretoka olja tudi ko nimate priklopljenih zavor priklopnika.
Deflektor
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bortej » 17.10.2009 18:43

Takšne ventile izdelujejo v podjetju Agis-zavore na Ptuju. Poškušaj jih kontaktirati.

http://www.agis-zavore.si/home/telefonski.html
bortej
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ms1951rd » 17.10.2009 19:09

Hidravlične zavore na traktorski prikolici se predelajo v hidravlično zračne po naslednjem postopku.
- Hidravlični zavorni cilinder je potrebno zamenjati z hidravličnozračnim cilindrom (ima dva dovoda -zrak in olje).
dobiš ga v firmi Farmtech v Ljutomeru - bivši TEHNOSTROJ -jih imajo na zalogi.
- Potem je potrebno dokupiti zračni razvodni ventil, rezervoar za zrak in spojno glavo za zrak in ju vgraditi na prikolico in to je to - Tudi to robo dobiš v isti firmi - kliči oddelek rezervnih delov. V bistvu sta to dva zavorna sistema z enim zavornim cilindrom.
LP. Če ni kaj jasno pokliči 040231699
ms1951rd
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov