STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ima kdo izkušnje s storitvijo NextDay - prototip v 24 urah

Ima kdo izkušnje s storitvijo NextDay - prototip v 24 urah

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Ima kdo izkušnje s storitvijo NextDay - prototip v 24 urah

OdgovorNapisal/-a Miran » 11.7.2002 6:30

Me zanima, a je že kdo kaj naročal preko SOCIE za izdelavo prototipa v 24 urah.

http://www.prototip.com

Me mal bolj zanima, kako je s tem?

Lep pozdrav, Miran
Miran

OdgovorNapisal/-a fijavzm » 11.7.2002 10:11

Socia je izredno draga. Če potrebujete model v roku 5 dni vam ga izdela tudi 3D studio (Frankfurt). Cena je približno 1/3 manjša kot pri zgornjemu ponudniku.

LP Fijavž
fijavzm
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: zreče

OdgovorNapisal/-a Peke » 11.7.2002 16:20

Kar nekaj podjetij je uporabilo to storitev (Ultra, Status...). Vsi so bili zadovoljni s storitvijo. Za naročilo potrebujete program, ki ga brezplačno dobite pri nas. Naročite preko interneta in takoj tudi izveste ceno izdelave. Plačate s kreditno kartico in če naročite do 12h, bo komad naslednji dan že pri vas. Če ne zaupate plačevanju preko interneta, ali nimate prave kreditne kartice, lahko tudi mi naročimo v vašem imenu in nam plačate ko prejmete račun. Tu je seveda še geometrijska omejenost: 450x290x200mm, večjih komadov se ne da izdelati tako hitro.
Na vopjo sta dve tehnologiji: stereolitografija (trije materiali: http://www.materialise.com/mt.asp?mp=nd_datasheet), in FLT (http://www.materialise.com/mt.asp?mp=nd_layer).
V vsakem primeru pa mislim da je najbolje, če me najprej pokličete: 031 386 626.

Vprašanje za g. Fijavža: na podlagi česa ste primerjali cene? Brez večjega truda lahko najdete ducat podjetij, ki vam bodo izdelala SLA model še ceneje, vendar pa je to že vprašanje kvalitete izdelave in materiala. Mi nudimo storitve najvišje kvalitetne, a zato ne najcenejše.
Zadnjič spremenil Peke, dne 12.7.2002 6:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fijavzm » 11.7.2002 21:16

3D Studio, je certificirani dobavitel za avtomobilsko industrijo. Po mojih informacijah delajo največ za BMW in PORSHE (predvsem športi razred avtomobilov). Poznam jih že pribl. 10 let. So zelo kvalitetni, da se razumemo, nimam prav nič od tega če jih dvigujem v oblake, vendar je res, da vaša firma obljublja nemogoče (oziroma teoretično mogoče) - prototip v 24 urah.
Sam smatram to kot nelojalno konkurenco (laž v rekamnem oglasu). Če mi ne date prav, poglejte model, za katerega je potreben čas izdelave cca 22h (Npr latex satovnica za ležišča), kako boste pripeljali ta model v Slovenijo v 2 urah??. V rekalmah bodite realni, oz. zavedajte se, da smo tehniki "mahnjeni" na številke, in če nekdo, da številčni podatek, se ga držim kot pijanec plota (žal včasih tudi nasedemo, ker podatka prej ne preverimo). Kar se pa tiče primerjeve cen, poglejte ponudbe izpred cca 5 tednov!

LP Fijavž
fijavzm
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: zreče

OdgovorNapisal/-a Peke » 12.7.2002 8:11

Spoštovani g. Fijavž

3D Studija ne poznam in ne poznam njihovih zmogljivosti. Če so certificirani dobavitelj za avtomobilsko industrijo pri hitri izdelavi ne pomeni veliko, saj avtomobilska podjetja uporabljajo veliko kapacitet takih birojev. Večina jih živi od avtomobilske industrije in tudi Materialise sodeluje z obema avtomobilskima znamkama, ki ste ju našteli in tudi s kakšno še uglednejšo.
Naj povem, da je Materialise najstarejši prototipni biro v Evropi. Zaradi nezadovoljstva s 3D Systemsovo stereolitografijo so razvili lastne stroje za stereolitografijo. Delujejo s tremi laserji hkrati in imajo delavni volumen: 2100 x 640 x 490 mm.

Glede prototipa v 24 urah: če ne verjamete vaša stvar. Mi smo zadevo večkrat uspešno uporabili, vendar zadeva zagotovo drži. Sta le dva pogoja: naročilo pred dvanajsto uro in komad mora biti manjši od 450 x 290 x 200 mm, kar pa niti ni tako majhen model. Se pa strinjam, da je za večje modele to neizvedljivo. Vse to piše na spletni strani in si lahko to preberete tudi tam. NextDay storitev je namenjena »show-and-tell« uporabi, čeprav jo nekateri uporabljajo tudi za druge stvari.

Verjetno vas vse to ne bo prepričalo o kvaliteti Materialise-ovih storitev, kot tudi ne o tem, da dobite prototip naslednji dan. Zato vam predlagam naslednjo rešitev: v ponedeljek dopoldan mi pošljite STL model po e-mailu skupaj z vašimi podatki (naslov in telefon), najkasneje do desetih. Mi vam bomo naročili zadevo in zanima me kdaj jo boste prejeli (moja napoved: torek do 14h). Naročili vam bomo model do vrednosti 300 EUR, zato naj model ne bo prevelik.
Isto velja za gospoda Mirana, ki je debato začel.
V zameno pa vas prosim, da o vsem poročate preko foruma.

Lep pozdrav
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 12.7.2002 20:18

Pozdravljeni

Jaz sem uporabil storitev firme SOCIA. Sicer se mi ni šlo za storitev v 24-tih urah, vendar je bil naš stalni izdelovalec prototipov prezaseden, pa še dvomil je v uspešno izdelavo kvalitetnih odlivkov iz STL prototipa. Potrebovali smo namreč pravo drobnarijo (mala nočna mora orodjarjev), to je protoip osempolnega konektorja z rasterjem kontaktov 2,54mm in nekatere reže niso bile širše od 0.3mm.

Podatke smo predali v STL obliki, prototipe sem dobil v enem tednu (Kar je bilo dovolj hitro) z obvestilom, da zadeva res ni bila rešljiva s klasično vakuumsko multiplikacijo STL pramodelov, ter so v drugem poskusu izbrali drugačno tehnologijo. ter bili uspešni. Edini problem je bila velika krhkost materiala, vendar so prototipi zadostovali za vgradne poskuse. Pa še cenejši so bili od konkurence. Skratka, bil sem zadovoljen 8)

Edino poročilo o prototipih, ki sem ga obljubil firmi SOCIA še vedno nisem poslal :oops:

Pa fajn se prototipajte

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Peke » 15.7.2002 12:12

Pozdravljeni

Nihče ni poslal STL modela. Če kogarkoli, ki bere to diskusijo zanima učinkovitost NextDay storitve, na pošlje STL model v torek ali sredo od 10h. Dopiše naj še svoj naslov in telefonsko št. Na kateri je dosegljiv. E-mail naslov je: info@prototip.com

Se kdo javi?

Lep pozdrav
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 15.7.2002 18:30

Ce je zastonj se jaz javim ! :wink:
Gost

OdgovorNapisal/-a Peke » 15.7.2002 19:51

Do 300 EUR častimo mi :D , zato naj model ne bo prevelik.

Lep pozdrav
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 30.9.2002 23:02

Kako se je končalo?Ali še častite 300 EUR.Jaz bi imel za narest ene umetne zobe... :lol: :lol: :lol:
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov