STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vitka proizvodnja - predavanje

Vitka proizvodnja - predavanje

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Vitka proizvodnja - predavanje

OdgovorNapisal/-a Darja » 14.7.2009 10:01

Zdravo,
sprašujem, ali je kdo od obiskovalcev foruma pripravljen in strokovno usposobljen izvesti kakšno dobro predavanje na temo VITKA PROIZVODNJA. Prav bi prišlo, če bi predavanje lahko pospremil s praktičnimi primeri, ker bodo poslušalci različni vodje iz proizvodnje.
Lep pozdrav
Darja
To live is the rarest thing in the world.
Most people exist, that is all.
Oscar Wilde
Darja
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a direktx » 15.7.2009 7:23

Če vam implementacija TPS ni ustrezna in bi raje imeli samo en del tega (vitka proizvodnja) vam svetujem da se raje poglobite v Value stream mapping.
S tem 'orodjem' se ugotovi kje je tista koristna dodana vrednost, ki jo potem pri vitki proizvodnji probaš izolirat in ostalo navlako odpravit.

Moje mnenje je da se samo vitke proizvodnje ne da kakovostno uvesti. TPS govori tudi o tem da morajo biti delavci izobraženi in motivirani. Moje izkušnje kažejo da pride pri parcialni implementaciji do precejšnjega odpora zaposlinih. Če zaposleni ne vejo kaj in kako so zelo konzervativni in nočejo nobenih sprememb.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kmetstroj » 9.11.2012 13:15

vem da odgovarjam pet let prepozno, ampak se trenutno več ukvarjam z vitko proizvodnjo in me zanima če ima sedaj kdo kaj več izkušenj s tem in ali obstaja v sloveniji kdo, ki je certificiran iz strani katerekoli lean organizacije.
kmetstroj
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a direktx » 9.11.2012 14:47

SIQ se nekaj matra.

Ima šolo vitke proizvodnje.

Je pa potrebno povedati, da na teh predavanjih nisem zvedel nič novega.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost