STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izbira lepila oz. tesnila za vijak

Izbira lepila oz. tesnila za vijak

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Izbira lepila oz. tesnila za vijak

OdgovorNapisal/-a mastenGas » 18.7.2009 13:41

Pozdravljeni!

Pri avtomobilu na glavi mi skozi en vijak pušča hladilna tekočina. Zatesnil sem z nekim toplotno obsojnim silikonom, vendar se ne obnese na dolgi rok (držalo je 2 dni). Zato iščem bolj specializirana lepila oz. tesnila za vijake. Vijak je privit v glavo, ki je aluminijasta in drži izpušni kolektor. Torej zadeva mora biti obstojna na visoke temperature, raztezanje, tresljaje in vodo (antifriz). Gledal sem na Loctite in vidim da imajo veliko različnih stvari, pa res ne vem kaj bi bilo zame. Vijak sicer zgleda takole.
http://www.shrani.si/?3h/j1/2LKNfpwx/14032009033.jpg
Ima narejen še konus.
Rad bi uporabil tudi lepilo za vijak, da se ne bi odvil, tako da polovico navoja bi zalepil, polovico pa zatesnil. Bi šlo?
Kakršne druge alternative so dobrodošle.
Hvala za odgovore.

LP
mastenGas
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kopron » 18.7.2009 14:20

Ta vijak ni originalen, tega je nekdo doma postružil. Morda bi poskusil z tesnilno maso za izpušne sisteme. Po domače pravijo tudi (cement) samo ne zidarski. Ta masa se uporablja namesto dihtung na izpušnih sistemih turbinah in izpušnih kolektorjih.
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mastenGas » 18.7.2009 15:12

kopron napisal/-a:Ta vijak ni originalen, tega je nekdo doma postružil. Morda bi poskusil z tesnilno maso za izpušne sisteme. Po domače pravijo tudi (cement) samo ne zidarski. Ta masa se uporablja namesto dihtung na izpušnih sistemih turbinah in izpušnih kolektorjih.

Ja, vijak je narejen tako kot si rekel.
Mogoče veš kater proizvajalec ima take tesnilne mese?
mastenGas
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tamac » 19.7.2009 19:22

loctite ima vse kar se potrebuje pri vijakih.
lp
kdor kasneje zavira,je dalj časa hiter
tamac
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a luka87 » 19.7.2009 20:02

Z mojim znanjem glede motorjev bi reku samo to, da ni nekaj vredu z njim če ti teče hladilna količina skozi ta vjak. Vrjetno ja glava počana in ti zaradi raztezanja lepilo popusti in ne tesni več.
luka87
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kopron » 19.7.2009 20:13

Bosal, jaz ga nabavljam v trgovini Fermi Radomlje pri Domžalah
LP Jože
kopron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.7.2009 20:21

če glava ni počena, zagrezi luknjo in zatesni z o ringom, če so fantje popravljali liknjo in so prevrtali v vodni kanal bo o ring držal, tudi meni je ratalo, da sem prevrtal v vodni kanal, če je pa počeno, kot predvideva luka, potem pa bog pomagaj, pripni kakšno sliko, tako na pamet je težko svetovati, pa ne samo za tebe tudi za druge, danes ima pa ja že vsak mobi s kamero ali fotič, pa slike gor, kako se vsi bojimo, risb, skic, slik, risba itd, pove tisočkrat več kot sto besed
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mastenGas » 19.7.2009 20:27

Zgodilo se je to, da se je ob menjavi kolektorja odlomil en vijak, katerga nisem moral dobiti ven. Potem ko sem povrtal je šlo malo predaleč in sem prišel do vode... :oops: Nato sem vrezal nov večji navoj (M8->M10) in nekdo mi je naredil tist vijak, ki je na sliki malo višje.

Zgleda pa takole:
http://www.shrani.si/f/1S/sr/1PmMsYVH/14032009035.jpg

Tako vglavenem ni dolgo držalo..
mastenGas
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov