STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokotlačni čistilec Karcher ne poveča tlaka ob zagonu

Visokotlačni čistilec Karcher ne poveča tlaka ob zagonu

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Visokotlačni čistilec Karcher ne poveča tlaka ob zagonu

OdgovorNapisal/-a primozb2005 » 24.8.2009 11:50

Pozdravljeni

Na viskotlačnem čistilcu "štrajfiksu" so se mi pričele težave, saj mi občasno noče startati (ni visokega tlaka). Motor normalno dela vendar se tlak na šobi ne poveča. Če odstranim šobo iz pištole se tlak takoj poveča. Ko v naslednjem trenutku vstavim šobo nazaj v pištolo deluje brezhibno. Takoj ko spustim ročko in pritisnem ponovno ta spet ne dela. Tlak v napajalni vodovodni cevi je zagotovljen. Vceraj sem "štrajfiks" razdrl in sem prišel do vzmeti in batov (do črpalke). Naprej nisem raztavil saj mi je zmanjkalo časa.

Mislim da je problem v regulatorju tlaka. Nekje mora biti nek ventil, ki zapre vodo pred črpalko da tlak ne raste preveč v primeru ko je ročka na pištoli spuščena. Ko pa ročko na pištoli stisnem se tlak zmanjša in ventil bi moral spustiti vodo v črpalko. Črpalka obratuje ves čas.

Sedaj me zanima ali razmišljam prav ali je problem kje drugle? Visokotlačni čistilec je od Karcher-ja.

Hvala za nasvete

lp
primozb2005
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a 934692 » 24.8.2009 19:53

Po vsej verjetnosti imaš zamašeno šobo. Probaj jo spucat z žičko ki je bila priložena zraven.
934692
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a primozb2005 » 25.8.2009 6:58

Sem razdrl še ostali del in sem našel počeno vzmet na regulacijskem ventilu. Sčistil sem tudi šobo na pištoli.
Vendar ni bistvene razlike. Bom poskusil zamenjati z kakšno drugo pištolo, saj to ki imam sedaj ni originalna.

lp
primozb2005
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a primozb2005 » 31.8.2009 9:19

Kot sem sem že napisal sem počeno vzmet na ventilu zamenjal z drugo, vendar ta ni bila dovolj močna. Zato sem jo zamenjal z močnejšo, ter zamenjal sem še tesnilo na tem ventilu. Sedaj dela brez problema.

lp
primozb2005
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov