STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zelezo, nikljanje zeleza, CNC aluminija, plasticni loncki, navijanje tuljav

Zelezo, nikljanje zeleza, CNC aluminija, plasticni loncki, navijanje tuljav

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zelezo, nikljanje zeleza, CNC aluminija, plasticni loncki, n

OdgovorNapisal/-a Waldemar » 5.9.2009 17:39

Zivjo

Imam nekaj vprasanj, pa zaenkrat kljub brskanju po internetu nisem nasel nic pametnega. Ce ima kdo kaksno informacijo bi bil zelo vesel.

Ok osnovni podatki:
izdelujem napravo (vse je izrisano v Autodesk Inventor-ju... slike spodaj pa so iz simulatorja), ki je sestavljena iz aluminijskega ohisja in vsebuje tudi nekaj kvadratnih palic zeleza in nekaj valjev.

1. Iscem osebo, ki bi mi lahko izdelala naslednjo zelezno konstrukcijo. Ta je sestavljena iz 16 palic, 8 manjsih valjev in 2 vecjih valjev.

Vsi elementi bi bili skupaj zasraufani. Torej palice bi imele na robovih luknjo skozi katero bi jih z vijakom pritrdil na valja. Valja pa pri tem rabila imeti vrezane navoje.
Za to sem se odlocil predvsem, ker morajo biti vsi deli izdelani najvec z 0.1mm natancnostjo (nic varjenja). Torej tudi ploskve vecjih valjev morata biti prakticno cisto ravne.

Slika

Sedaj palice bodo vstavljene v aluminijev okvir (slika spodaj) tako, da zunanji vijaki ne bodo prenasali neke teze. Spodnji vecji valj bo tudi imel podlago tako, da edina zadeva, ki bo visela je sredji zgornji valj.

Oseba bi morala tudi imeti vse podatke o izbranem zelezu, predvsem je zelo pomemben podatek o njegovi feromagnetnosti (ce bi se dalo dobiti BH krivuljo, bi to bilo vec kot odlicno... lahko se tudi zmeri). Drugace zelezo bo moralo prenasati enosmerno magnetno polje tako, da se zadeva ne bo nic grela.

2. Glede na to, da potrebujem visoko feromagnetno zelezo to verjetno pomeni, da je zelezo zelo cisto. Zato bi ga bilo treba tudi zascititi pred vremenskimi vplivi... zaenkrat mi je najbolj vsec nikljanje, vendar nic ni vklesano v kamen.

Ali kdo ve kje bi se dalo zelezo ponikljat?

3. Iscem tudi osebo, ki bi lahko izrezala doloceno obliko iz aluminijskega bloka (slika spodaj). Sedaj spodnja slika predstavlja idejno obliko, ki se bo se spremenila in bo tudi sestavljena iz vecih delov (predvsem bodo to razrezi po z osi... tako,da se bo dalo zadevo sestavit in izrezati).
Velikost vsega skupaj bo priblizno 50cm x 50cm x 25cm.

Slika

4. Ali kdo ve kje bi se dalo dobiti neke loncke za navijanje tuljav?
Oblika: nekaksna plasticna cev z robovi (na vzven).

5. Kje bi se dalo dati naviti tuljavo?
Pomembno je, da je stevilo ovojev isto na vseh 8-ih tuljavah (niti za en ovoj ne sme biti razlike).

V tuljavi bo tekel eneosmerni tok. Tako, da oseba bi morala znati izracunati tudi toplotne zadeve... da se tuljava ne bi grela... oz. da bi se segrela samo do dolocene temperature.

Ce ima kdo kakrsne koli informacije, ki bi mi lahko prisle v pomoc, sem vam ze v naprej hvalezen... torej imena podjetij ali SP-jev so zelo dobrodosla... seveda izdelek, ki bi zadostil mojim zahtevam po kvaliteti, bi tudi zelo dobro placal... rad placam vec, da dobim kvaliteten izdelek.

Lep pozdrav
Waldemar
Waldemar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 5.9.2009 19:09

Pozdravljen!

Prosim kontaktiraj me prek ZS.
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Waldemar » 5.9.2009 22:23

ZS? ...ce kliknem na tvojega userja, ti lahko posljem samo mail.

Lp
Waldemar
Waldemar
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 5.9.2009 22:29

Waldemar napisal/-a:ZS? ...ce kliknem na tvojega userja, ti lahko posljem samo mail.

Lp
Waldemar

Ko ste prijavljeni na forum imate zgoraj desno na razpolago: Zasebna sporočila , potem pa poiščete uporabnika kateremu želite poslati ZS.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Alu.pro » 6.9.2009 8:53

To pač ni problem zavarit, potem pa se samo obdela zvarjenec na centru. izdelek bo definitivno bolj tog kot z vijačenjem....premislite. Samo moj nasvet...lp
Kdor obdeluje deluje.
Alu.pro
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Waldemar » 6.9.2009 10:49

Nicomajstr: hvala za info.

Alu.pro: ja bom pol tut bolj tezko razstavu zadevo... drugac bo zadeva prisraufana tut na aluminij, sam tega se na slikah ne vidi.
Drugace hvala.

Lp
Waldemar
Waldemar
Novinec
Novinec

Zelezo,cnc obdelava

OdgovorNapisal/-a tazvon50 » 6.9.2009 16:20

Zdravo!

Torej ce potrebujes pomoc pri izdelavi izdelka me lahko kontaktiras na tel.:031 347 403(Matjaz) ali na mail:nopromat@gmail.com
Smo podjetje ki se ukvarja z raznimi predelavami in konstruiranji tako strojnih kot elektro delov.

LP,
Matjaz
tazvon50
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Waldemar » 7.9.2009 22:15

Zivjo Matjaz

Ali imate kaksno internetno stran, da si malo pogledam kaj in kako. Predvsem me skrbi natancnost narejenega izdelka.

Lp
Waldemar
Waldemar
Novinec
Novinec

Zelezo,cnc obdelava

OdgovorNapisal/-a tazvon50 » 8.9.2009 7:02

Waldemar napisal/-a:Zivjo Matjaz

Ali imate kaksno internetno stran, da si malo pogledam kaj in kako. Predvsem me skrbi natancnost narejenega izdelka.

Lp
Waldemar

Pozdravljen!

Predlagam da se dogovoriva za sestanek in se lahko konkretno pomeniva glede izdelave projekta in težavah ki se lahko pojavijo ob izdelavi.Lahko me torej kontaktiraš na tel.:031 347 403

LP, Matjaž
tazvon50
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov