STROJNISTVO.com • Poglej temo - IZDELAVA ZOBNIKOV za menjalnik motornega kolesa

IZDELAVA ZOBNIKOV za menjalnik motornega kolesa

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

IZDELAVA ZOBNIKOV za menjalnik motornega kolesa

OdgovorNapisal/-a matej1981 » 6.9.2009 12:45

Pozdravljeni,

imam en problem in upam, da mi boste tukaj lahko pomagali.

Imam motorno kolo, pri katerem je serijska napaka menjalnika (napaka 2 prestave - zobnika). Zanima me, kje v Sloveniji izdelujejo zobnike po vzorcu (vzamem ven, nesem tja in ga nardijo). Če naročim novi zobnik bo ga čez 2000km povnovno potrebno zamenjati. Zanima me tudi cena (če imate kakšen praktičen primer).

Menjalnika še nisem razdrl, zato ne morem priložit slike.

Na strojništvo se ne razumem preveč dobro (obdelava zobnikov, trdota,...), zato bi prosil nekoga, ki je imel podoben problem za odgovor.

Hvala in lep pozdrav.

Matej
Če ne gre - Ne obstaja!
matej1981
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 6.9.2009 13:36

Da ni slučajno Yamaha? Če ni napiši model, znamko,let.
Original kos nabavi in se ne vozi po zadnjem kolesu pa bo sigurno zdržal tebe in še koga.
Po mojem si kupil rabljen motor s katerim se niso znali voziti po zadnje kolesu.
(prestavlja se v zraku ne pa kot lj."mojstri v šuškavcu" ki motor dvignejo v 1 pres. ko pa brzina naraste mu zmanjka jajc in znanja zapre gas, motor pade on bi pa z vso silo takoj dal v drugo pa bi še mal pa ne gre... ) sledi mehanska obdelava menjalnika in vseh ostalih elementov pogona, beri RUŽENJE predvsem pa semerigi v sp. vilicah.
Če je pa slučajno Hyusong je pa po moje boljši vsak doma narejen zobnik kot orig.V tem primeru http://www.motosvet.com/ tam je veliko napisanega.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a joss » 6.9.2009 16:41

V podjetju Tehovnik izdelujemo raznovrstne zobnike po vzorcu. Predlagam, da za več informacij kontaktirate g. Sebastijana (041-674-975) in se dogovorite o možnosti izdelave potrebnega zobnika.

Tehovnik d.o.o
Spodnje Preloge 21,
3210 Slovenske Konjice
mobitel 041-674-975 (g.Sebastijan Tehovnik)
LP
majstor
joss
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a matej1981 » 6.9.2009 21:47

KOUTER:

Hyosung 650 - 07 letnik je. Po zadnjem kolesu se kaj pretirano niso vozili, saj je ketna in zadnji zobnik OK. Je serijska napaka menjalnika, sicer pa ga bom čez zimo celega razdrl in takrat imam čas dat zobnike naredit. Močno dvomim, da je težava v vilcah, ker ima samo 2. prestava težave - ven meče, drugače pa je sam menjalnik zaenkrat OK. Bom videl kakšno je dejansko stanje zobnikov in vilic, ko bom ga mel v kosih. Je pa absolutno res in se strinjam s tabo, da je vsak zobnik boljši od STOCK. Kupil sem ga z namenom, da ga porihtam. Kar nekaj serijskih napak sem že odpravil, tale pa zahteva več časa. Drugače pa motor laufa kot urica in ga do konca sezone nebom razdiral in čakal na zobnike, ker originalnih iz putra ne bom not dajal.

joss: Hvala za informacijo, bom jutri poklical in se pozanimal.

Hvala in LP
Če ne gre - Ne obstaja!
matej1981
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 7.9.2009 6:08

Kovinorezkarstvo-ozobljenje
Peternelj Franc s.p.
Hrastje 211
4000 Kranj
Tel/fax: 04/23-23-154
Mobitel: 031/438-018
e-mail: zobniki.peternelj@gmail.com
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 7.9.2009 18:14

Ta motor je zelo slaba kopija Suzukija predvsem so problem zavore in menjalnik sama mašina pa je še kar.
To da imaš ok. verigo in zobnik pa ne pomeni da so motor vozili kot je treba(menjava).
Res pa je da to ni motor za ne vem kakšne vragolije.
Sicer si pa čez zimo preberi http://www.motosvet.com/tabla/index.php ... omsearch=1 kjer piše vse na 186ih straneh od A doŽ.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov