STROJNISTVO.com • Poglej temo - Place varilcev

Place varilcev

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 7.9.2009 14:42

tcolja napisal/-a:
Tackleberry napisal/-a:
tcolja napisal/-a:
Tackleberry napisal/-a:jaz pa pravim da kdor med šihtom piše maile o slabih plačah, nima kej za jamrat

meni piše v postu samo PRIPRAVNIK :roll:

pa brez zamere Tackleberry

lol, jaz pa ne jamram glede plače 8)

Ok, se ti klanjam, pa opravičujem in hkrati dodajam da raje naj skupaj držimo da bi nam v bodoče kaj uspelo spremeniti.

Tackleberry raje deli in širi s menoj idejo in prepričanje da si proizvodne branže zaslužijo vsaj omembo da so ključnega pomena za naše gospodarstvo in da je potrebno strmeti k krepljenju in širjenju proizvodnih obratov v naši državi.

Mislim da mestna državica Montecarlo je edina-oz.ena redkih držav katera ne potrebuje proizvodnje in živi samo od bančništva (polek Vatikana...-nimam namena širit kakšnega nasilja).

Držimo skupaj! - prošnja je utemeljena :wink:

ni se mi treba klanjat. nekako shajam ker nimam doma troje lačnih ust za nahranit tako da gre. razumem pa kolege, ki to imajo.

a misliš, da če ne bi verjel v proizvodnjo oz. razvoj, da bi se zaj***** na strojnem faksu. najbrž ne. za strojnika oz. naravoslovca moraš imet gušt.

spremenili ne bomo nič, tudi zakon nevidne roke tu ne deluje. sam sem dal odpoved v večjem SLO podjetju, ker se mi ni dalo več poslušati obljub.

glede montecarla je pa tako, če ne bi tam bogataši parkirali jahte, bi tudi oni že zdavnaj pogoreli. poglej islandijo. bančništvo jim je vse odneslo. kolikor sem uspel izvedet imajo samo eno predelovalnico aluminija, pa ribe....
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 7.9.2009 16:20

OK, place su u ...rcu. To je dejstvo.

Je pa res nekaj. Ce si Strojnik, se ne rabis nikomur klanjat in lezt v rit. Relativno naravnost in naglas lahko vsakemu direktorju (in njegovim podrepnikom ter podrepnicam) reces, kaj si mislis o stvari. To je pa tudi nekaj.
Iz sluzbe prides kot clovek in ne kot ligenj brez hrbtenice.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 7.9.2009 19:07

33test napisal/-a:OK, place su u ...rcu. To je dejstvo.

Je pa res nekaj. Ce si Strojnik, se ne rabis nikomur klanjat in lezt v rit. Relativno naravnost in naglas lahko vsakemu direktorju (in njegovim podrepnikom ter podrepnicam) reces, kaj si mislis o stvari. To je pa tudi nekaj.
Iz sluzbe prides kot clovek in ne kot ligenj brez hrbtenice.

raje bi bil ligenj z 2k€ kot pa človek z hrbtenico :D

pa verjetno ne bi bil edini :wink:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 7.9.2009 19:13

Torej smo glede na vecinsko mnenje pac obmorska dezela....

Ce ti hrbtenica ne pomeni nic, si pac strojnik z malo zacetnico...
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 7.9.2009 21:20

pr nas imamo konstrukterji plače 650€ netto za 8 urni delavnik. Z sobotami in 10 urnim delavnikom včasih prilezemo na 1000€ (s stroški). TIG varilci pa isto. Sicer malo bolje.

Direktor pa lepo vile gradi in kupuje drage stroje.

Da ne omenjam južne delovne sile, ki dela 16 ur na dan za 600€ na mesec.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 8.9.2009 2:19

33test napisal/-a:Torej smo glede na vecinsko mnenje pac obmorska dezela....

Ce ti hrbtenica ne pomeni nic, si pac strojnik z malo zacetnico...

Če bi mi kdo 4 zabita leta vrnil na faksu, si takoj z diplomo rit obrišem.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 8.9.2009 6:51

Nisem se imel namena prepirat.

Kakor kdo razmislja. Menim, da v kolikor si dober v tistem kar delas, lahko s casom nekam prides tudi s placo.
Primerjati se z nekom, ki dela v drzavni sluzbi je pa tako ali tako brezpredmetno.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 8.9.2009 7:10

Če bi mi kdo 4 zabita leta vrnil na faksu, si takoj z diplomo rit obrišem
Kaj pa bi delal, brez znanja, ki si ga pridobil v teh 4 letih. Nekaj ti ga je sigurno ostalo od uspešno opravljenih izpitov. Ali te je kdo prisilil iti na faks, morda je bila to tvoja lastna odločitev? Če so bila zabita leta, si jih sigurno sam zabil.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 8.9.2009 11:45

bil sem zaveden.

Če bi sedaj vedel to, bi šel informatiko ali farmacijo.

http://slepocrevo.wordpress.com/2006/02 ... ev-my-ass/
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 8.9.2009 11:51

ktm1001 napisal/-a:bil sem zaveden.

Če bi sedaj vedel to, bi šel informatiko ali farmacijo.

http://slepocrevo.wordpress.com/2006/02 ... ev-my-ass/

še zmeraj greš lahko. kaj in kdo ti preprečuje?
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 8.9.2009 11:55

S takim odnosom do tega kar delas, ne bi nikjer imel dobre place.

(Predvidevam, da nisi po poklicu sin, bogatega ocka)
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mann88 » 8.9.2009 12:33

Današnja mladina(kolegi s faksa...) vidi samo audi, bmw, mercedes pa kako bo čim hitreje denar dobil. Nihče noče delat, vztrajat, vsi bi takoj 2k eur. Kaj šele da bi si kdo umazal prstke.
Če pa jamrate čez plače, potem zamenjajte firmo jaz ne vidim druge. :P
Ni vrag, da vas nekje ne bodo cenili.
mann88
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tcolja » 8.9.2009 13:14

mann88 napisal/-a:Današnja mladina(kolegi s faksa...) vidi samo audi, bmw, mercedes pa kako bo čim hitreje denar dobil. Nihče noče delat, vztrajat, vsi bi takoj 2k eur. Kaj šele da bi si kdo umazal prstke.
Če pa jamrate čez plače, potem zamenjajte firmo jaz ne vidim druge. :P
Ni vrag, da vas nekje ne bodo cenili.

kaj pa tisti ki si kupimo avto s 32KW pa 10 let star da pršparamo na zavarovanju cestni taksi intd...

po delu imamo še dodatno delo...

imamo kredite in nimamo kje živeti čeprav nismo fušali na faksu, hiteli smo čimprej v službo da bi si kaj ustvarili v življenju...

hočem povedati da ni tako enostavno menjati službe in riskirati...raje se borim za višjo plačo in če že nebi dosegal zastavljenih delovnih ciljev verjetno bi bil že na zavodu...oz. t.i. sončni upravi im bi me vi zaposleni fotrali (pa pademo v začaran krog)

v večina podjetji je ista pašta ker tak je trg dela. podjetje kjer pa nudi nadpovprečne plače je pa "čakalna vrsta" (na žalost 100 km naokrog moje regije ga ni takega podjetja)
tcolja
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 8.9.2009 17:14

dejstvo je da imajo inženirji nizke plače, dejstvo pa je tudi da brez njih podjetja ne morejo. mnogo je še ljudi, ki računalnika ne zna niti prižgati, kaj šele napraviti tehnično ali tehnološko dokumentacijo.

v bistvu podjetja strojnike vsepovsod molzejo. razen če ti uspe pristati v uspešni d.d. ali državnem podjetju. sam tega je bolj malo.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bohor » 8.9.2009 19:09

Ne vem,kaj ima vklop računalnika in inženirske plače z plačo varilca?Vem pa,da si vsak varilec,ki osem ur na dan vari krvavo zasluži vsak evro za razliko od nekaterih,ki mislite da ste superiorni če imate pred imenom naziv ing.Sam sem nekje vmes in sem čistokrvni strojnik in ponosen,da sem vse kar imam sam zaslužil v službi in izven!!!
bohor
Sodelavec
Sodelavec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov