STROJNISTVO.com • Poglej temo - Grobo rezkanje v orodna jekla z novim ploščicam

Grobo rezkanje v orodna jekla z novim ploščicam

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Grobo rezkanje v orodna jekla z novim ploščicam

OdgovorNapisal/-a orodjar111 » 2.7.2004 13:04

Pozdravljeni,
Sprašujem Vas če ima kdo izkušnje z rezkanjem velikimi pomiki majnimi obrati in majhni odvzemi po z. Zastopniki pravijo da je primerno za praznenje žepov itd. oblika ploščice je trigon ne pravi. Rekli so da rezkaš z 4m 2000 obrati v globino pa cca 0,8. Je to možno al naj ostanem pri starih r5 ploščicah
hvala za odgovor
orodjar111

OdgovorNapisal/-a deai » 2.7.2004 16:14

Ena fora je da rezkas kot ti rece zastopnik, in ce ni tako kot bi moralo biti stvar reklamiras....

Druga pa je da vzames parametre, in globino reza (z) na 70% da si bolj siguren

lp
matej
deai

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.7.2004 17:27

Ravno v teh dneh preizkušam High speed rezkalno glavo podjetja SECO in sem zaenkrat z njo zelo zadovoljen.

Rezkalna glava fi25 mm 3 ploščice (oblika ploščice ??? ne vem kako se imenuje oblika trikotne ploščice z zaobljenimi stranicami in radiusi na ogljiščih)

Primeri uporabe:
1. 3d grobo rezkanje gravurnega vložka pred kaljenjem (mat.: 1.2343)
S 2300 vrt/min F 3400 mm/min.
globina reza 0,5 mm ; 70% prekrivanje

2. izdelava žepa (mat.: 1.2312)
S2400 vrt/min F5000 mm/min
globina reza 0,5 mm ; 70% prekrivanje

Max. globina rezkanja 48 mm.

Pred tem sem za podobno delo uporabljal rezkalne glave premera 25 mm z okroglimi in oglatimi ploščicami (S 1900 vrt/min, F 700 mm / min).
Če le-te primerjam z novo rezkalno glavo je pri slednji zaznati mnogo manj tresljajev ob bistveno večjih pomikih.

lp
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.7.2004 9:25

SECO sem probal ter še SANDVIK, DEPO in POKOLM parametri so približno povsod enaki kupil sem POKOLMA pri schmidtu hsc ŽALEC obnese se pa predvsem v globokih žepih seveda s primernim podaljškom in vpetjom.
lp
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.7.2004 11:49

mislim da Pokolm nasploh ni slaba izbira ima ordjarski program katerega drugi proizvajalci nimajo jaz se ga držim za cene se da pa tudi dogovoriti s Primožom mislim da je on za Gorensko Dolensko in Primorsko odgovoren. kar se pa tiče nove glave pri njih se imenuje Trigawork, Glave je treba probati na globokih žepi tam se vsaj vidi katera glava bolje dela. Pokolm ima pa tudi rezkarje za šropanje od fi 6 do fi 16 za male žepe fi 25 glavo pa se da izpeti z antivibracijskim držalom do 150MM in več. No toliko se najde še več informacij. obrnite se na zastopnika.
Gost

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov