STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tomos flexer 2008

Tomos flexer 2008

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a grm659... » 9.9.2009 14:17

bohor napisal/-a:Kolikor jaz vem in sem predelal v svojih časih,kar nekaj motorjev ta tvoja predelava ne bo dolgo zdržala!!!Bat premera 42 mm je približno 60 kubikov in že pri tem batu si moral zamenjati še ojnico iz 10 na 12 in si res ne predstavljam tvoj bat 44 v cilindru od avtomatika!!!!
:wink: pri vseh predelavah,ki sem jih doslej opravil-teh pa ni bilo malo,nisem nikoli,nikoli menjal ---ojnice---,saj za to ni bilo nikakršne potrebe. menjalo se je celo glavno gred in to le pri- starih štirkah -,ki so imele dosti švohnejo ojnico kakor jo imajo današnje gredi.sicer je pa tako,če normalno speljuješ,ne koplješ,se ne voziš po zadnjem kolesu ti zdrži ---VSAKA OJNICA---!avtomatik-a55- pa ima dokaj kvalitetno glavno gred,je pa tudi prednost,da ne moreš početi z njim take vragolije kot z APN-om in posledično privarčuješ tudi pri uničenju določenih delov.TVOJEGA NASVETA,koliko bo zdržala moja predelava pa ne bom upošteval,saj se s temi zadevami ukvarjam že desetletja in še nisem imel takšnih težav kot jih ti napoveduješ!!! Zato nasvet tebi:preberi si razne forume o airsal kitu,povprašaj koga, ki ima to vgrajeno kako se obnese in še star izrek---le čevlje sodi naj kopitar---!!!Pa brez zamere,če sem te slučajno užalil s svojim odgovorom.lep pozdrav. :wink:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica 1310

OdgovorNapisal/-a grm659... » 20.9.2009 18:47

Naj napišem še nekaj o flekserju. Te dni sem zopet imel enga -novega-na operacijski mizi.Po predelavi,ki sem jih že opisal,me je ta kar malo zaj.....l.Paziti je treba kako se privije koleno vplinjača nazaj na valj saj je to zelo pomembno.Tovarniško ima luknje povečane v desno to pa zato,ker se drugače vplinjač dotika okvirja ali pa ga sploh ne boste spravili gor!!!Če tega narobe zamaknete bo vlekel,pri strani,fouš zrak in motorček ne bo deloval kot treba,tudi ne bo delal pod štel gasom.Zato še enkrat;pazite,da se vse lepo prilega in tesni pa bo delovalo kot mora
Slika
. :wink: Imejte potrplenje in naj se vam ne mudi pri sestavljanju,oz. predelavi. lep pozdravček vsem,ki prebirate moje nasvete.Mogoče se pa tudi kaj koristnega najde,mogoče samo ideja. Še vedno trdim---VAJA DELA MOJSTRA---. :wink:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 22.9.2009 19:23

:wink: V zgornjem prispevku sem dodal par slikic airsail kita -fi-44 in standard valja-fi 38.Vidi se da je razlika zelo očitna in omenim naj,da ga ni klanca,ki bi se ga ustrašil!!!Skoraj -NE-rabi prve predstave,razen pri res -HUDEM-vzponu!!!Brez težav se kosa z vsakim APN-om,ki pa ima le eno prednost;PRISILJENO HLAJENJE!Gospod,kateremu sem preuredil flekserčka,je zelo zadovoljen in ga ne more prehvaliti!!!Čas bo pa pokazal morebitne pomanjklivosti,oz. napake.Obilo uspehov vam želim pri predelavi in zelo bi bilo dobrodošlo,če bi še kdo opisal svojo izkušnjo,pa naj bo ta slaba ali dobra.Še vedno sem mnenja-več glav,več ve-!!!lep pozdravček.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pali » 1.10.2009 16:17

Lep pzdrav,
imam Flexer 25,
kako povečam moč z najbolj enostavne operacije?
Tako da ne bi bilo treba menjati deli kot glava, valj, ispušni sistem?
Tudi samo minimalen efekt bi bil dobrodošel.
Hvala za pomoč.
LP
Pali
Pali
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a grm659... » 1.10.2009 19:31

:wink: Najenostavnejša predelava-Fleksarčka je,da odstraniš gumijasto cev v obliki trnka,ki je v air boksu-potrebno ga je odpreti in potem ločiš trnk od obojke-,obvezna menjava ali predelava bata-napravit pretočne kanale-,menjava zadnjega zobnika-33 z manjšim(28 ali manj odvisno od moči,ki jo boš dobil),kapa in valj lahko ostaneta ista,potrebna pa je menjava vplinjača z večjim saj ima ta premajhen pretok zraka-fi-9,biti mora fi-12-in obvezno moraš odstraniti pušo,ki je vstavljena v krivino kjer je pritrjen vplinjač.Puša ima luknjo fi 9.Že s to predelavo boš pridobil dosti,če pa menjaš,ali prirediš še izpušno cev je,ki ima tudi zelo majhen pretok sploh v krivini,pa boš še bolj zadovoljen!!!No,potem je pa tle še pred vžig ( gmt ) ,ki pa naj se ga loti oseba z izkušnjami. In to je to.Poročaj kako kaj napreduješ,če pa te še kaj zanima,VPRAŠAJ!!! LP: :lol:
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 1.10.2009 21:15

:D Tudi ta je bil na -moji mizi-.FLEKSER in mu zamenjal prve vilice,ki so bile na ALPINO-tu.Potrebno je bio kar nekaj truda,da smo priredili zadevo tako kot treba.Skrajšati je bilo potrebno oba kraka,vrezati nove navoje in navariti držalo bobna-nosilne plošče ferod-.Potrebno je bilo menjati tudi osovino kolesa. To že gre,če vse to delaš sam,drugače pa se to kar zdraži. Vilice so na prodaj-35 eurov.
Slika
Slika
Zadnjič spremenil grm659..., dne 4.10.2009 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 2.10.2009 11:19

Ko sem zamenjal bat imam manjšo komp. in cinglanje obročkov.Ali je možno da so Meteor bati z luknjami tako slabo postruženi?
Kakšna je razlika v kapah 25/45 mogoče imaš sliko?
Zamenjal sem dizo,povrtal karb.,odstranil pušo,gumi trnek,izpuh avtom.,bat,prestavil vžig,zobnik avtom.22 se mi zdi in gre 50kmh merjeno z mojo Yamaho xjr1300 ki ima kar točen števec.Brzina je ok samo pospeški so bolj švoh po moje zaradi slabše komp.Poraba je pa kar velika za taka kitajsko indijska jajca.
Nisem še videl štroma pri katerem moraš sneti magnet da premakneš plato(made in india).
:o
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 2.10.2009 11:32

Pa še nekaj o kvaliteti in izdelavi
Slabo pobarvan prtljažnik v kotih(rjavi).
Ventilčki oz. matice so tako zarjavele da jih ne moreš odviti.
Kolesni ležaji so fertik.
Izpuh rjavi.
Plastika okrog mašine poči takoj(ne dajajte nog gor).
Čep za odzračevanje pušča bencin.
Blokada krmila zvita(brez padca oz nasilja)ker ni privarjena na pravem mestu oziroma pravilno zapigana.
Vijaki so vsi kitajski (imbus).
itd.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pali » 2.10.2009 13:21

grm659... napisal/-a::wink: Najenostavnejša predelava-Fleksarčka je,da odstraniš gumijasto cev v obliki trnka,ki je v air boksu-potrebno ga je odpreti in potem ločiš trnk od obojke-,obvezna menjava ali predelava bata-napravit pretočne kanale-,menjava zadnjega zobnika-33 z manjšim(28 ali manj odvisno od moči,ki jo boš dobil),kapa in valj lahko ostaneta ista,potrebna pa je menjava vplinjača z večjim saj ima ta premajhen pretok zraka-fi-9,biti mora fi-12-in obvezno moraš odstraniti pušo,ki je vstavljena v krivino kjer je pritrjen vplinjač.Puša ima luknjo fi 9.Že s to predelavo boš pridobil dosti,če pa menjaš,ali prirediš še izpušno cev je,ki ima tudi zelo majhen pretok sploh v krivini,pa boš še bolj zadovoljen!!!No,potem je pa tle še pred vžig ( gmt ) ,ki pa naj se ga loti oseba z izkušnjami. In to je to.Poročaj kako kaj napreduješ,če pa te še kaj zanima,VPRAŠAJ!!! LP: :lol:

Hvala za info!

:D
LP
Pali
Pali
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 2.10.2009 13:41

Zdravo
Že nekaj časa razmišljam o nakupu in predelavi takega motorja.
Zanima me kakšno hitrost doseže tak predelan motor in kako je z življ. dobo in okvarami?
GRM659: Zanima me če bi izvedli predelavo in koliko bi računali? V mislih imam samo predelavo motorja+izp sistema da bi dosegel neko normalno hitrost, drugih meh. delov ne bi menjal. Imate mogoče kakega za prodat?

Aja še vprašanje, je s tem motorjem res dovoljena vožnja brez čelade in brez izpita?

lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bilobil » 3.10.2009 12:50

ce motor spada v kategorijo 25 km/h (rumena nalepka pod zicom) se steje moped pod kolesa z pomoznim motorjem za tak moped nerabite čelade,izpita,registracije.
bilobil
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 3.10.2009 18:33

Zmago1 napisal/-a:Zdravo
Že nekaj časa razmišljam o nakupu in predelavi takega motorja.
Zanima me kakšno hitrost doseže tak predelan motor in kako je z življ. dobo in okvarami?
GRM659: Zanima me če bi izvedli predelavo in koliko bi računali? V mislih imam samo predelavo motorja+izp sistema da bi dosegel neko normalno hitrost, drugih meh. delov ne bi menjal. Imate mogoče kakega za prodat?

Aja še vprašanje, je s tem motorjem res dovoljena vožnja brez čelade in brez izpita?

lp, Z
Kot je napisal-Bilobil-,za ta motorček ne rabiš ne izpita ne registracije tudi ne čelade saj spada v kategorijo koles rabiš pa HOMOLOGACIJO.Kot sem že napisal-prireditev bata,vplinjača,valja,menjava krivine izpušne cevi,malenkostno povečanje krivine vplinjača,nastavitev GMT,menjava zadnjega zobčenika -28 ali 26 zob,kapa ostane ista-ima večji kompresijski prostor- je poseg,ki traja kar nekaj ur.Sneti moraš mašino,da lahko odstraniš valj.Če sam nabaviš krivino ispušne cevi,zadnji zobnik,tesnilo pod valj,mogoče še vplinjač-12-14 delorto-bi prišlo delo cca-??eur.Odpreti je potrebno izpušno cev,odstraniti katalizator,blokado in potem vse skupaj lepo zavariti in pobarvati,da se nič ne pozna.Obstoječi bat se mi zdi dokaj kvaliteten saj imam tudi sam takega v mojem valju-s tem,da se napravijo pretočni kanali-.Z zobnikom 28zob garantirana brzina vsaj 45km/h in ni ga klanca,ki bi se ga vstrašil.Zadev nebi še enkrat opisoval,saj je že vse napisano in obrazloženo v gornjih prispevkih!!!
Zadnjič spremenil grm659..., dne 12.10.2009 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 3.10.2009 18:51

[quote="KOUTER"]Pa še nekaj o kvaliteti in izdelavi
Slabo pobarvan prtljažnik v kotih(rjavi).
Ventilčki oz. matice so tako zarjavele da jih ne moreš odviti.
Kolesni ležaji so fertik.
Izpuh rjavi.
Plastika okrog mašine poči takoj(ne dajajte nog gor).
Čep za odzračevanje pušča bencin.
Blokada krmila zvita(brez padca oz nasilja)ker ni privarjena na pravem mestu oziroma pravilno zapigana.
Vijaki so vsi kitajski (imbus). Je res,da ima tudi pomanjklivosti,če je nov ima tudi-GARANCIJO-.Tudi meni je puščalo pri čepu za odzračevanje.Kaj nebi saj je le ta imel LUKNJICO katera nebi smela biti!!!Seveda sem zadevo reklamiral in so mi tudi dali drugega,ki pa te luknjice nima in NE pušča.Blokada krmila pa je privarjena na napačnem mestu in ne opravlja svoje funkcije,če pa ga nastavim tovarniško nima rajdnega kroga.Inbus vijaki so zelo nekvalitetni,kakor tudi sama ličarska dela.Nekvalitetna barva,pri meni je cev rezeroarja vsa-MAT-.Sicer se pa lahko -preseravajo-saj nimajo konkurence v tej kategoriji.Na splošno sem pa z motorčkom zadovoljen in sem naredil z njim že preko 3600km.
:D :-?
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 3.10.2009 20:08

:wink: Tudi ta je bil-NA MIZI- :wink:
Slika
Slika

Slika
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grm659... » 8.11.2009 16:59

Naj omenim še,da je priporočljivo,da je rezeroar goriva poln čez čas,ko bo počival čez zimo,saj tako nebo rjavel in vam povzročal kasnejših preglavic zaradi mašenja pipice ali vplinjača.Jaz imam navado,da ga pred skladiščenjem,ugasnem z čokom-zaugom in potem ga sem pa tja tudi užgem-kadar se spomnim-.Kaj ga nebom čuval saj je dokaj draga zadeva in tudi služil mi je celo poletje,brez problema.Podmazal sem tudi vse vitalne dele in tudi zračnice naj bodo pravilno napoljnene potem tudi s temi nebo težav-razpokane-.Mogoče bi še kdo kaj dodal,kar sem pozabil omenit!Lep pozdrav do pomladi,ko bomo spet kaj novga pogruntal. :D
Slika
več glav,več ve!
grm659...
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost