STROJNISTVO.com • Poglej temo - Žična erozija - made in Taiwan

Žična erozija - made in Taiwan

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Žična erozija - made in Taiwan

OdgovorNapisal/-a Mehanizem » 11.10.2009 21:37

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšne so vaše izkušnje na žično erozijskem stroju proizvajalca Excetek, AccuteX, oz. kakšnem drugem erozijskem stroju Tajvanske izdelave?
Vemo, da so tajvanci, na trgu izredno agresivni, saj potencialne kupce prepričujejo z 30-40% nižjimi cenami od njihove Japonske in Evropske konkurence, a so, po kvaliteti obdelave popolnoma primerljivi. To zagotavljajo zastopniki strojev v Sloveniji, kaj pa pravite orodjarji?
Je res smotrno za Fanuca dati 100k eur, če lahko dobim "tajvansko žico" bistveno ceneje? :roll:

Hvala!

LP
Mehanizem
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Basmek » 13.10.2009 7:19

Nekaj postov je bilo že odprto na to temo, a vseeno;
za erozije ne vem, toda kar se stružnic in obdelovalnih centrov tiče pa vem naslednje. Zelo pomembna je servisna mreža. Kaj ti pomaga oni 20-30k€ prihranka, če ne boš mogel dobiti (uradnega) serviserja (ali pa ga boš dva meseca čakal). Druga zadeva je software. Lahko dobiš marsikateri siv las (če jih še nimaš ;) ) na račun "no name" programovja. Čas, priročnost ipd zelo trpijo ob neustrezni (beri neoriginalni) programski opremi. Tretja zadeva pa je stroj sam. Jaz osebno ne zaupam poceni strojem, na katerih se zahteva dobra natančnost ( kar pri erodiranju mora biti).
Na te tri zadeve bodi pozoren in če ne boš našel problemov, potem kar kupi to mašinco in hajd na delo 8)

LP - Peter
DEUS EX MACHINA
Basmek
Strokovnjak
Strokovnjak

žična erozija EXCETEK

OdgovorNapisal/-a prej » 13.10.2009 15:13

Pozdravljeni,

Tudi mi smo bili v tej situaciji ali kupiti stroj iz tajvana ali ne. Odločili smo se za nakup žične erozije EXCETEK in ugotovili da stroj dela dobro če ne še bolje kot Fanuc, ki ga tudi imamo. Mi smo ga kupili aprila in do sedaj naredili na njem že okoli 700ur brez težav. Pa tudi servis je OK. Moje mnenje je da ni smiselno dati za stroj bolj poznane znamke več kot je vreden, če lahko kupiš stroj, ki naredi isto kvaliteto ali celo boljšo, za manjši denar, govorim o stroju ECETEK.

lp
prej
Novinec
Novinec

Re: Žična erozija - made in Taiwan

OdgovorNapisal/-a obdstroji » 8.4.2010 17:56

lep pozdrav
obdstroji
Pripravnik
Pripravnik

Re: Žična erozija - made in Taiwan

OdgovorNapisal/-a cnctehnika » 8.4.2010 18:44

Živjo

Na trgu so tudi Južnokorejske Žične erozije SPM.
Pri nas so nov produkt, reference pa so HYUNDAI, KIA, SAMSUNG, LG in ostale multinacionalke, ki ne odstopajo od uporabe le teh.

Veliko sreče pri izbiri!

Lep pozdrav
cnctehnika
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: žična erozija EXCETEK

OdgovorNapisal/-a zhivko » 29.1.2013 16:20

prej napisal/-a:Pozdravljeni,

Tudi mi smo bili v tej situaciji ali kupiti stroj iz tajvana ali ne. Odločili smo se za nakup žične erozije EXCETEK in ugotovili da stroj dela dobro če ne še bolje kot Fanuc, ki ga tudi imamo. Mi smo ga kupili aprila in do sedaj naredili na njem že okoli 700ur brez težav. Pa tudi servis je OK. Moje mnenje je da ni smiselno dati za stroj bolj poznane znamke več kot je vreden, če lahko kupiš stroj, ki naredi isto kvaliteto ali celo boljšo, za manjši denar, govorim o stroju ECETEK.

lp

Kje ste nabavili stroj če ni skrivnost?
Ali že obstajajo Excetek rabljeni wire EDM stroji? Iskal sem po spletu ampak ne najdem nič pametnega.

Hvala za odgovor!
zhivko
Novinec
Novinec

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost