STROJNISTVO.com • Poglej temo - HD3D

HD3D

Moderator: -M-

HD3D

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 14.9.2009 16:08

NX7 in Catia6 skoraj hkrati predstavljata noviteto z imenom HD3D (Heigh Definition 3D).

Pri Siemens_u gre za izpopolnjeno Assem delovno okolje, ki uporabniku zagotavlja večje število detajlov. Omogoča lažje vizualizacije v TC, NX simulacijah in bazah podatkov. Uporabniku zagotavlja bogato grafično okolje za raziskavo in vrednotenje procesov. Kar bo olajšalo poslovno tehnične odločitve na časovnici. Faza razvoja izdelka in njegovih komponent je podprta s specialnimi tabelami, grafično prezentacijo, poročili in pripomočki za izkanje atributtov.
HD3D tehnologija ni nov uporabniški modul, pač pa je integralni del in nadgradnja obstoječih rešitev. Področje pa je tako heterogeno, da bo potrebnih več let tovrstnih raziskav in ustrezen razvoj programske opreme.
NX7 uradno izide v začetku oktobra 2009 !
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

HD3D v NX7

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 12.10.2009 14:09

NX7 nova tehnologija HD3D izgleda takole:

Slika
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 12.10.2009 14:22

tele NX reklame mi zgledajo kot tiste na TVju za tuno Calvo.

ne da se mi je kaj zamerilo, ampak v trgovini tudi nisem pomislil da bi jo kupil. sploh ne vem če sem jo tudi probal (vsaj zavestno ne).

pač pretiran marketing včasih doseže kontra efekt. je za razmislit.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dam5 » 12.10.2009 14:41

@DynaVox

Kaj ne bi tako očitne reklame raje dal med... reklame? Ali pa obvestila, ali nekaj. Na forumu pa nudil samo tehnično pomoč?

Prosim!
A machine is not perfect when you cannot add anything more to it,
but when you cannot remove anything without destroying its function.
- Saint-Exupéry -
dam5
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 12.10.2009 15:30

Ti kar oglašuj. Mene niti malo ne moti. Le da je nek nivo in da se konkretno predstavi nekaj kar je omembe vredno.

Predstavitev izvedena na korekten način z slikami ki postreže z uporabno informacijo je za moje pojme dodana vrednost vsakemu ki ga to področje zanima.

Da le ne gre za neko navijanje za en ali drug tabor ali programski paket. In pa stvari v stilu moj izdelek je bolšji kot tvoj ker sem jaz tako rekel...

Z lahkoto pa se lahko v debato vključi poznavalec področja in z argumenti in protiargumenti nekaj potrdi ali ovrže.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mke.analize » 13.10.2009 7:37

Punkt napisal/-a:Predstavitev izvedena na korekten način z slikami ki postreže z uporabno informacijo je za moje pojme dodana vrednost vsakemu ki ga to področje zanima.

Da le ne gre za neko navijanje za en ali drug tabor ali programski paket. In pa stvari v stilu moj izdelek je bolšji kot tvoj ker sem jaz tako rekel...

Z lahkoto pa se lahko v debato vključi poznavalec področja in z argumenti in protiargumenti nekaj potrdi ali ovrže.

strinjam! :)
mke.analize
Strokovnjak
Strokovnjak

Argumenti

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 13.10.2009 19:23

Traklebery je mojter kontra argumentov. In zelo strokoven - ni kaj. Dajmo mu vsi skupaj en aplavz !
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 13.10.2009 22:39

DynaVox......hvala za aplavz... :lol:

če rabiš pa kak nasvet kako izboljšat prodajo, se pa obrni name. sicer ti bom računal, vendar bo pošteno.
Zadnjič spremenil Tackleberry, dne 14.10.2009 18:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 14.10.2009 2:21

Mene zanima koliko firm sploh rabi ali celo kupi nevem kakšne dodatke.

modeliranje, dokumentacija, asembliji, potem je pa že tema pri večini se mi zdi :-? Razen tisti, ki imajo še CAM.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 14.10.2009 13:46

Tackleberry napisal/-a:tele NX reklame mi zgledajo kot tiste na TVju za tuno Calvo.

ne da se mi je kaj zamerilo, ampak v trgovini tudi nisem pomislil da bi jo kupil. sploh ne vem če sem jo tudi probal (vsaj zavestno ne).

pač pretiran marketing včasih doseže kontra efekt. je za razmislit.

Tele NX reklame me spominjajo na TOP SHOP. Vsak dan te bombardirajo z istim sranjem :cry:

LP
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

Parasolid v 22.0

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 19.10.2009 15:01

Pred dvemi tedni je uradno izšel Parasolid verzije 22.0. Uporabnika bosta v bodoče izključno platformi - NX7+ in Solid Edge 21+ oziroma njunih 6 milijonov uporabnikov !

http://www.plm.automation.siemens.com/e ... ndex.shtml

To je prva verzija Parasolid_a, za katero je Siemens že julija 2008 objavil, da ne bo več na razpolago vsem 55 do sedanjim podjetjem, ki razvijajo CAD CAM opremo na osnovi tega matematičnega jedra.
Tu sem spadajo deloma tudi Pro/E in Catia; SW pa v celoti.

Uporabniki so sedaj na vrsti, da nekoliko razmislijo kako naprej in kaj bo to pomenilo v skorajšnji prihodnosti !

Kogar zanima ali je v grupi ostalih 52 podjetij; oziroma ali njihova programska oprema uporablja tudi Parasolid matematično jedro, lahko to izve na zastopstvu Siemens/ITS.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Shacal » 6.11.2009 15:42

Zdaj pa dovolj. Štejem se za precej precej naprednega uporabnika NXa. Samo kar je preveč je pa preveč. Res eno samo hvaljenje.
Super, NXu kaže, da bi v prihodnosti lahko postal vodilni na tem področju. Super. Samo če marketing nekaj oglašuje potem ti pa rečejo, da testiranje ni možno, pa je varianta kupi ali pa ne... Včasih me ima, da bi zanalašč šel na drug sistem.
Drugače pa bom verjel HD3D, ko bom videl in preizkusil. Tudi Synchronous technology je bila super nova in oh in sploh zadeva, pa je to le nadaljevanje Direct modelinga (mislim, da sem ga videl že v NX2 ali pa še prej).
Če ne bi bil NX tako suveren in omogočal toliko najzahtevnejšim uporabnikom, bi že zdavnaj raje šel na SW. Mogoče celo ProE. Tam imajo vsaj marketing poštiman (Audax).
Mogoče bodo ljudje kot je Tackleberry bolj naklonjeni, ko ne bo samega govora ampak tudi dejanja.
Pa na svoji internetni strani posodobite malo renderje, da se ne bodo tam znašli kakšni renderji narejeni s programom SW.
Shacal
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na NX, Solid Edge, Teamcenter

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov