STROJNISTVO.com • Poglej temo - A-test prikolice

A-test prikolice

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

A-test prikolice

OdgovorNapisal/-a simmik » 8.1.2010 11:07

Pozdravljeni, ker smo doma pred leti izdelali eno prikolico, ki jo dokaj pogosto uporabljamo, me zanima kako na njej narediti a-test. Vem da moraš izdelati določeno tehnično poročilo, ki mora vsebovati en kup skic, a testov, itd. (ne vem še kaj vse)

Zanima me, če je kdo že ta postopek preglodal in seveda uspel stvar pripeljati do konca, ne da bi pred tem obupal, in če bi bila taka oseba pripravljena dati kak nasvet, mogoče celo kak primer takega poročila.

Hvala ter LP

Boštjan
simmik
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a matejn4 » 8.1.2010 11:53

iz kod si če si iz ljubljane pokliči ljubljanski potniški promet pri njih upravljajo ateste in boš tam dobil navodila če si pa iz savinjske doline pokliči miklavc tehnični pregledi prikolico moraš predhodno zvagat in potem dalje nimaš kej ubupat
matejn4
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a WETA » 8.1.2010 12:03

tudi sam sem pred par leti poskušal atestirati prikolico...trud brez veze. vsi so mi odsvetovali. rabiš atest za vsak del, ki je vgrajen itd...v glavnem kot bi delal spaceshuttle. pred 10 in več leti si zadevo elegantno rešil, brez sitnosti in atestiral prikolico. od 2003 dalje pozabi.

če je navadna tovorna prikolica, vozi kot do zdaj ali za 500-700 eur kipi novo.
WETA
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a simmik » 8.1.2010 14:40

Pozdravljeni,

gre za traktorsko gozdarsko prikolico večje (12 ton) nosilnosti, tako, da zadeva ni kar za pozabiti, saj je sama vrednost prikolice dokaj visoka. Imam sicer a-test varilca ter osovin prikolice, vse ostalo je pa bolj tko tko.

Kot sem omenil me zanima kako tako tehnično poročilo izgleda, kake skice je potrebno pripeti, kvaliteta skic (ali jih mora izrisati zato usposobljen človek ali sam),....

LP
simmik
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 8.1.2010 21:40

Matejn4 še enkrat si preberi vprašanje.
(prikolico moraš predhodno zvagat in potem dalje nimaš kej ubupat)
Koliko a testov si že opravil na ta način(z vago in optimizmom)?
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 8.1.2010 22:24

Nekaj o prikolicah piše tukaj.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mstrek » 11.1.2010 8:57

Jaz sem se tudi malo zanimal za homologacijo traktorske kiperce 4t. Vendar se mi niti približno ni splačalo, ker izdelava in homologacija pride več kot tovarniško nova.
Sem pa nekje dobil staro tablico od ene druge kiperce in jo kar na svojo motiral za provizoriš...sicer pa policaji pri nas sploh ne kontrolirajo tega. Ogromno domače izdelave se pelje po ceti, pa ni še nobeden imel problemov. Koliko je samo kmečkih vozov brez homologacije.
mstrek
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mac her » 11.1.2010 11:58

Mimogrede; ne vem kje ste dobili A-test; še vedno je atest - pismeno potrdilo.
mac her
Pripravnik
Pripravnik

A-test

OdgovorNapisal/-a JETI » 15.1.2010 17:04

Pozdravljen!
Že dolgo jim na LPP-ju nisem težil samo nazadnje ko sem imel tak problem stvari sploh ni bilo mogoče izpeljat.Lpp je izdal nekatirim podjetjem tipske a-teste in oni potem lahko delajo take stvari. Tam imam kar nekaj poznanstev in so mi svetovali da se naj obrnem na njih in da mogoče seveda proti plačilu mi bo mogoče dal kdo papir da je bila prikolica narejena pri njih.Sam pa sem potem našel drugo rešitev. Dobil sem staro prikolico z dokumenti in tablico to lepo namestil na prikolico in jo brez problema registreral. Edina stvar da se je že rodila stara 20 let po papirjih seveda.LP in veliko uspeha!
JETI
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov